Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Kαταγγελίες στη Μεσοχώρα


Γεγονότα πρωτόγνωρα συνέβησαν στη Μεσοχώρα Τρικάλων. Τον περασμένο λοιπόν Μάρτιο, κάτοικοι του χωριού που αγωνίζονται για την διάσωση του χωριού και αντιτίθονται στη συνέχιση των εργασιών του φράγματος Μεσοχώρας - έργο της εκτροπής Αχελώου -, εμπόδισαν τους κτηματογράφους να μπουν στο χωριό και να κάνουν κτηματογράφηση. Μια καθόλα ειρηνική και δικαιολογημένη ενέργεια από ανθρώπους που η πολιτεία με σχεδιασμένο τρόπο επιχειρεί να ξεσπιτώσει, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει πάρει το ελάχιστο μέτρο για την αποκατάσταση τους.
Ασκήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη 10δων κατοίκων, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένων, για παρεμπόδιση κυκλοφορίας.

Όπως καταγγέλει ο Αχελώους Ρους, "στα πλαίσια της προκαταρκτικής διαδικασίας, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, εμφανίστηκε στην Μεσοχώρα περιπολικό της αστυνομίας με δύο ένστολους αστυνομικούς οι οποίοι περίμεναν να τελειώσει η Κυριακάτικη λειτουργία και στην συνέχεια ζήτησαν από Μεσοχωρίτες να τους ακολουθήσουν σε συγκεκριμένο καφενείο του χωριού. Εκεί δημόσια και παρουσία των θαμώνων του καφενείου τους ζήτησαν να απολογηθούν ως κατηγορούμενοι σε σχέση με το περιστατικό του Μαρτίου.!!! Στην συνέχεια επισκέφτηκαν και διπλανό καφενείο όπου στην κυριολεξία σήκωσαν ανθρώπους από το τραπέζι της κυριακάτικης τράπουλας και τους ανέκριναν στο διπλανό τραπέζι, δημόσια και μπροστά σε όλους τους άλλους!!! Συνολικά κατέθεσαν 9 Μεσοχωρίτες, άνδρες και γυναίκες, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι άνθρωποι."

Γεγονότα-αν όντως έχουν έτσι ακριβώς-που προκαλούν αρνητική αίσθηση, καθώς εφαρμόζεται το γράμμα του νόμου σε ανθρώπους που δεν θέλουν το φράγμα της Μεσοχώρας και κατ επέκταση την εκτροπή του Αχελώου.

Αλήθεια αυτό συμβαίνει για όλες τις περιπτώσεις ;

Ερώτηση πάνω στο θέμα κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρας Αλέξης, Διώτη Ηρώ, Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία, Τσούκαλης Νίκος


4 σχόλια:

kostakoutas είπε...

Οι κάτοικοι μεσοχωρας δεν είναι αντίθετοι στο φράγμα.Απλα ζητάνε να τους φτιάξουνε νέο οικισμό και τουριστικές υποδομές ως αντιστάθμισμα.

Ανώνυμος είπε...

OXI στο φασισμό (και φαρισαισμό) του ΣΥΡΙΖΑ!

Ανώνυμος είπε...

na pesei to toixos t fragmatos twraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Ανώνυμος είπε...

ανεξαρτητα απο ολα αυτα, να ξερετε οτι η φυση εκδικειτε???