Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Φορολογικό-Ασφαλιστικό: Απόφαση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτ/νίας για μη συμμετοχή στην απεργία του ΠΑΜΕ


Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτωλ/νίας, μετά από διευρυμένη συνεδρίαση του με τους προέδρους των σωματείων – μελών και αφού εξέτασε τις τελευταίες εξελίξεις μετά και τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το ασφαλιστικό και φορολογικό, έχει να επισημάνει τα παρακάτω:

-Θεωρεί πως η πολυδιάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος στην συγκεκριμένη συγκυρία, μόνον αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να έχει στην προάσπιση των κεκτημένων των εμπόρων, επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων.

-Ήδη, για το Ασφαλιστικό, η ΓΣΕΒΕΕ έχει ζητήσει να πραγματοποιηθεί άμεσα, μια συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να αποσαφηνιστεί το εάν και κατά πόσο η αύξηση των ορίων ηλικίας αφορά τα ισχύοντα όρια συνταξιοδότησης των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων (35 έτη ασφάλισης και 60ο έτος ηλικίας ή 65ο έτος ως ανώτατο όριο).

-Παράλληλα, έχει ζητηθεί με επιστολή στις 4 Φεβρουαρίου, η πραγματοποίηση συνάντησης και με τον Υπουργό Οικονομικών για το Φορολογικό. Μεταξύ άλλων, η ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνει πως η έλλειψη διαβούλευσης της πολιτικής ηγεσίας για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα με τους Κοινωνικούς Εταίρους και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς αποτελεί βαρύτατο πολιτικό ολίσθημα και απέχει των διακηρύξεων του κ. Πρωθυπουργού όπως αυτές είχαν διατυπωθεί προεκλογικά.

-Η Ομοσπονδία των Επαγγελματοβιοτεχνών του νομού, έγινε για πρώτη φορά πριν από λίγες μέρες αποδέκτης πρόσκλησης από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, για την συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στις 10 Φεβρουαρίου. Στην πρόσκληση αυτή, η Ομοσπονδία απάντησε αρνητικά. Τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ΕΒΕ της Αιτωλ/νίας έχουν εκλεγεί από εκατοντάδες επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους όλων των κομματικών αποχρώσεων και δεν πρόκειται να παγιδευτούν στις επιδιώξεις μιας συγκεκριμένης συνδικαλιστικής παράταξης.

Αντίθετα, έχουμε καταθέσει έγκαιρα τις προτάσεις μας για τα προβλήματα του κλάδου στην ΓΣΕΒΕΕ και ζητάμε με επιστολή μας, την έκτακτη σύγκλιση του ΔΣ της Συνομοσπονδίας μας, για πανελλαδική κοινή δράση επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Ομοσπονδία των Επαγγελματοβιοτεχνών της Αιτωλ/νίας δεν συμμετέχει στην κινητοποίηση που έχει ανακοινώσει για τις 10 Φεβρουαρίου η παράταξη του ΠΑΜΕ.

Αγρίνιο, Μπαϊμπά 27 - 30100, τηλ.- fax : 26410-22713 , email: oebeait@otenet.gr

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Nα που βγηκε κι ενας να τα βαλει με την χουντα του ΠΑΜΕ στο Αγρινιο

Ανώνυμος είπε...

Παλιοαγρινιοώτες που ψηφίζετε το ΠΑΜΕ και το βγάζετε πρώτο στο Εργατικό Κέντρο!
Γιατί δε ωηφίζετε ΠΑΣΚΕ που βγάζει το κόσμο στο πεζοδρόμιο και πάει κόντρα στο ΠΑΣΟΚ!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ) ΡΑΠΤΗ, ΠΟΛΥΖΕ ΚΛΠ.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

γεια σου Πανο Ραπτη με τα ωραια σου. Λοιπόν, πολύ στην επικαιρότητα τελευταία ο πρόεδρος, μάλλον καλοβλέπει το Επιμελητήριο

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ. ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ;
ΡΑΠΤΗΣ FOR PRESIDENT.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΚΛΕΓΕΙ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ. ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΤΟ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ.