Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Εν όψει της αυριανής απεργίας


Ρ.Α.Σ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

«Μία αφύλαχτη διάβαση στην εκπαίδευση»

Ε-MAIL: RAS@anaitolika.gr

Όλοι στους δρόμους

Κατάργηση εδώ και τώρα του συμφώνου σταθερότητας - Όχι στη νέα κατοχή


Ότι με αγώνες και θυσίες κερδήθηκε τα τελευταία τριάντα χρόνια, πυρπολείται. Κι αυτά τα λίγα τα θέλουν πίσω. Ούτε μεροκάματο, ούτε περίθαλψη-υγεία, ούτε σύνταξη, ούτε ελεύθερο χρόνο. Άρα χωρίς ζωή και όνειρα για μας και τα παιδιά μας.

Οι νέοι πραίτορες των Βρυξελών, οι νέοι σταυροφόροι, πέταξαν το «φύλλο συκής» και μας δηλώνουν πια ωμά, πως θα αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς. Αγνοώντας και τα τυπικά προσχήματα. Χωρίς δηλαδή ούτε καν τη συμμετοχή στις αποφάσεις τους ακόμα και της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας.

Ο αγώνας πλέον είναι αγώνας ύπαρξης, αγώνας αξιοπρέπειας και αυτοκαθορισμού.

Ο αγώνας πλέον εκτός από ταξικός, είναι και κοινωνικοαπελευθερωτικός.

Ο αγώνας μας αφορά άμεσα όλους τους λαούς και ιδιαίτερα της Μεσογείου που βρίσκονται στο στόχαστρο και επιδιώκει το διεθνικό ξεσηκωμό των λαών της, γιατί έτσι θα νικήσουμε γρηγορότερα και σίγουρα. Κάτι τέτοιο έχουν κάνει (πρόσφατα) οι Πορτογάλοι εργαζόμενοι που ανάγκασαν τη βουλή της χώρας τους να καταψηφίσει το «σύμφωνο σταθερότητας».

· Όχι στη νέα κατοχή

· Οι πραίτορες των Βρυξελλών να πάνε σπίτι τους

  • Κατάργηση εδώ και τώρα του συμφώνου σταθερότητας

Όλοι στην απεργία 24 Φλεβάρη

και στις συγκεντρώσεις του νομού με όλους τους εργαζόμενους.

Αγρίνιο, Φεβρουάριος 2010

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ερωτήματα Αλαβάνου για την οικονομία

Σ' αυτά τα ερωτήματα του Αλαβάνου για την Οικονομία θα απαντήσει κανένας από το ΠΑΣΟΚ ή και γι' αυτά φταίει ο Αλογοσκούφης και η ΝΔ;

1. Γιατί η κυβέρνηση ανέθεσε την πώληση των ομολόγων του προηγούμενου μήνα στην Goldman Sachs, που είναι γνωστή για τις σχέσεις της με τα Hedge Funds που κερδοσκοπούν εις βάρος της χώρας μας;

2. Για ποιο λόγο νέος επικεφαλής του οργανισμού διαχείρισης δημόσιου χρέους ανέλαβε ο κ. Χριστοδούλου, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs;

3. Κατά πόσο είναι εξασφαλισμένο ότι η προμήθεια 85 εκατομμυρίων ευρώ που πήρε η Goldman Sachs για την τελευταία έκδοση των ομολόγων, δεν χρησιμοποιήθηκε για την εξαγορά υψηλόβαθμων κρατικών στελεχών του οικονομικού τομέα;

4. Κατά πόσο υπήρξαν δύο συναντήσεις του Γκάρι Κον, κεντρικού στελέχους της Goldman Sachs, με τον πρωθυπουργό και για ποιόν λόγο έγιναν αυτές;

5. Με ποια κρατικά στελέχη συναντήθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες οι εκπρόσωποι του Paulson Hedge Fund, που είναι από τα πιο επιθετικά fund ενάντια στα ελληνικά ομόλογα και το ευρώ;

6. Για ποιο λόγο η Κυβέρνηση ακολουθεί τη διαδικασία auction, με συντονιστή την Goldman Sachs και τις 21 τράπεζες που συνεργάζονται μαζί της και δεν επιδιώκει τη διαδικασία «private placement» με αναζήτηση κεφαλαίων με επιτόκια συγκρινόμενα με τα γερμανικά, χωρίς τα τεράστια spread;

7. Γιατί η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί αμιγώς κρατικές ελληνικές τράπεζες για την προώθηση των ομολόγων, ώστε να εξασφαλιστεί απέναντι στην κερδοσκοπία ιδιωτικών τραπεζών και Funds;

Ανώνυμος είπε...

ΧΕΣΤΗΚΑΝΕ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ.
ΠΑΝΤΩΣ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ?
ΙΣΑ ΙΣΑ. ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ.
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΩΡΤΟΣΕΙ ΣΤΗΝ ΝΔ! ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΕΤΣΙ!
ΚΑΙ ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΜΕΓΙΣΤΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΟΛΑ ΕΤΣΙ.
ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΤΑ ΙΣΙΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΧΩΡΑ.
ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΟΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΕΩΣΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ!ΔΑΝΕΙΖΟΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ!

Ανώνυμος είπε...

Στη δεκαετία του 1970 η οικονομική φιλοσοφία στην Ελλάδα περιείχε ακόμα σαν κεντρική στόχευση τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Το περίεργο ήταν ότι τούτο ήταν αντίθετο με ό,τι συνέβαινε στις άλλες χώρες της Δύσης, όπου το μοντέλο ήταν κεϊνσιανό με ισχυρή την κρατική παρέμβαση.

Το κεϊνσιανό μοντέλο η χώρα μας άρχισε να το υιοθετεί στις αρχές του 1980, όταν οι άλλοι στη Δύση είχαν αρχίσει να το εγκαταλείπουν. Το νεαρό στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ εγκαινίασε σε ευρεία έκταση την αλλαγή πολιτικής. Κρατικοί πόροι (προερχόμενοι από δανεισμό) διοχετεύθηκαν στην κατανάλωση και στην ενίσχυση της εσωτερικής ζήτησης. Πίστεψαν οι ασκούντες την οικονομική πολιτική, ότι έτσι θα μπορούσε να δημιουργηθεί ισχυρή παραγωγική βάση. Τα αποτελέσματα ήταν αντίθετα από τα αναμενόμενα.

Οι Eλληνες καταναλωτές δεν επέλεξαν εγχώρια προϊόντα αλλά εισαγόμενα, με αποτέλεσμα τις γνωστές δύο υποτιμήσεις της δραχμής το 1983 και το 1985.

Φθάσαμε ως χώρα τότε, όπως μαρτυρούν σήμερα πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου, να μην έχουμε συναλλαγματικά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος ούτε για ένα κουτί ασπιρίνες...

Το 1980 το χρέος της Ελλάδας αντιστοιχούσε στο 22,9% του ΑΕΠ, ενώ πέντε χρόνια αργότερα το 1985 είχε κιόλας διπλασιαστεί και είχε φθάσει το 47,8% του ΑΕΠ. Tο 1990 είχε φθάσει στο 79,6% του ΑΕΠ και η πορεία του ήταν ανοδική, καθώς σταδιακά η χώρα εισέρχονταν σε μια νέα περίοδο. Εκείνης της ανακάλυψης των γκρίζων πτυχών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που ήταν παντού φορτωμένος με χρέη, τα οποία όμως δεν φαίνονταν.

Ηταν πάλι τότε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με υπουργό Οικονομικών τον κ. Γ. Παλαιοκρασσά που άρχισε να εντάσσει στο κανονικό χρέος, όλα τα κρυφά χρέη και να εκδίδει τα δάνεια οικονομικής εξυγίανσης. Αποτέλεσμα εκείνης της πολιτικής ανάληψης των κρυφών χρεών ήταν η αύξηση του δημοσίου χρέους, για την οποία δεν ευθύνονταν η τότε κυβέρνηση. Η Ελλάδα είχε αρχίσει να κινείται προς την Ε.Ε. και η ανάληψη των χρεών ήταν μέρος του παιχνιδιού. Η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατηγορήθηκε για τη διόγκωση του χρέους στο διάστημα 1990-1993, που προκλήθηκε εξαιτίας της ανάληψης των κρυφών χρεών τα οποία είχε δημιουργήσει η δεκαετία του 1980.

Αποτέλεσμα ήταν το δημόσιο χρέος στα μέσα της δεκαετίας του 1990 να έχει αγγίξει το 108,7% και στο τέλος της ίδιας δεκαετίας το 114%.

Σήμερα είναι γνωστό ότι το χρέος ήταν αποτέλεσμα των πολιτικών που επιλέχθηκαν και εφαρμόστηκαν στην δεκαετία του 1980. Πολιτικές επεκτατικές που κατά πολλούς, ήταν ανάγκη να γίνουν, καθώς αφορούσαν ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, μόνιμο έως τότε θαμώνα της σκοτεινής πλευράς του φεγγαριού.

Το σχέδιο εκείνο είχε αρχικά και έναν στόχο. Να δημιουργήσει εγχώρια παραγωγική βάση, ισχυρή και ανταγωνιστική. Τελικά εκείνο δεν κατέστη εφικτό, παρά τον πακτωλό πόρων που διοχετεύθηκαν. Επιτεύχθηκε όμως κάτι άλλο. Η πολιτική ηγεμονία επί σειρά ετών του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική κοινωνία. Η τελευταία άρχισε να συνηθίζει στα «χάδια» του κράτους που σταδιακά έγιναν αυτοσκοπός, με μοναδικό στόχο πλέον την εξαγορά ψήφων.

Το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, όταν κατάλαβε ότι δεν μπορεί να κάνει σοσιαλισμό, έκανε κάτι απλούστερο και περισσότερο εύκολο. Χρησιμοποίσε το κρατικό χρήμα (είτε από φόρους είτε από δανεισμό) για να μακροημερεύσει στην εξουσία. Η επιλογή ήταν πολιτική και συνοδεύθηκε σταδιακά και από είσοδο στο παιχνίδι όλων αυτών που σήμερα αποκαλούμε διαπλεκόμενους. Οι τελευταίοι προσέφεραν (με το αζημίωτο) την κάλυψη που είχε ανάγκη η σοσιαλιστική κυβέρνηση.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΑΝΤΡΕΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

Και τώρα πια οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θα έχουν καταλάβει ότι "άλλο μας δείξανε κι άλλο μας μπήξανε".

Ανώνυμος είπε...

Έλληνα πολίτη, σου είπαν:


- "λεφτά υπάρχουν" και "δεν υπάρχει σάλιο",
- ότι δεν έχει πετρέλαιο το Καστελόριζο,
- ότι το Αιγαίο είναι διαπραγματεύσιμο,
- ότι δεν θα ανέβει ο ΦΠΑ και ότι θα ανέβει ο ΦΠΑ
- ότι δεν θα κοπεί ο 140ς μισθός και ότι μπορεί και να κοπεί ο 14ος μισθός
- ότι θα πληρώσουν οι έχοντες τους φόρους και αυξάνουν τους έμμεσους φόρους για να πληρώσεις εσύ
- ότι θα κάνουν εξεταστική για την διαφάνεια και η αδιαφάνεια υπήρξε ΜΟΝΟ από το 2004, ενώ το c4i ήταν το 2002, τα μεγάλα συμβόλαια ΟΤΕ και Siemens υπεγράφησαν πριν το 2000, άρα πάλι ψέμματα ...


τι προτίθεσαι να κάνεις?

Ανώνυμος είπε...

ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΕΙΔΗ.


ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!

Το greek money αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση των επαϊόντων έδωσε "παράταση" στην απορρόφηση του πακέτου των 28 δις που είχε δώσει η κυβέρνηση λαίλαπα της Νουδούλας και της "κουραδομηχανής" Καραμανλή προς τις Τράπεζες.

Μέχρι σήμερα όπως αποκαλύπτει το greek money οι Τράπεζες έχουν απορροφήσει μετά βίας μόλις τα 8 δις ευρώ. Ενώ άπαντες γνωρίζουν και πολύ περισσότερο η κυβέρνηση των "συνεκτικών" υπογραφέντων στο πόδι νομοσχεδίων ,ότι ο Δερβέναγας Τράπεζα ,έχει κλείσει τις στρόφιγγες της ρευστότητας στην αγορά ,παρόλα αυτά η κυβέρνηση ΓΑΠ δίνει παράταση ενώ εν αγωνίως ψάχνει 25 δις ευρώ για να την αφήσουν "ήσυχοι" οι Ευρωπαίοι εταίροι μας!!

'Άραγε ,αφού τα λεφτά "υπάρχουν" , ....σας θυμίζουμε τι έλεγε ο νυν Υπ Οικονομίας Παπακωνσταντίνου για το πακέτο των 28 δις εδώ .... αποτυπώνουμε ένα μικρό απόσπασμα των "διαπιστώσεων" ..."Για να στηρίξουμε τις Τράπεζες, βρέθηκαν 28 δις ευρώ. Για το Ταμείο Κατά της Φτώχειας βρέθηκαν 100 εκ. ευρώ και, από αυτά, δεν έχει δοθεί σε κανέναν ούτε ένα ευρώ. Παράλληλα, το νέο προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει 7,4 δις ευρώ επιπλέον φόρους για τους πολίτες. Ας κρίνουν λοιπόν οι πολίτες, πρώτον, ποιες είναι οι προτεραιότητες αυτής της κυβέρνησης.

Ανώνυμος είπε...

Τον πρωθυπουργό που προεκλογικά έλεγε:
ότι δεν χρειάζονται άλλα εισπρακτικά μέτρα,
ότι τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα,
ότι δεν θα μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης,
ότι δεν θα αυξήσει τις εισφορές,
ότι δεν θα βάλει φόρους στα καύσιμα,
ότι θα βελτιώσει τους όρους της απόσυρσης,
ότι δεν θα αυξήσει το ΦΠΑ,
ότι δεν θα παγώσει τους μισθούς,
ότι θα τα πάρει από τους πλούσιους και θα τα δώσει στους φτωχούς,
ότι έχουμε 31 δισ. ανείσπρακτους φόρους,
ότι θα φέρει την αξιοκρατία,
ότι θα χαρίσει τα τραπεζικά δάνεια των φτωχών,
ότι δεν θα απολύσει συμβασιούχους
και ότι θα μειώσει την ανεργία
αυτόν τον πρωθυπουργό
ΕΓΩ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΩ ΑΠΑΤΕΩΝΑ, ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ, ΨΕΥΤΗ, ΥΠΟΚΡΙΤΗ, ΕΜΠΟΡΟ ΕΛΠΙΔΩΝ, ΟΡΓΑΝΟ ΜΕΓΑΛΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΗ, ΦΑΦΛΑΤΑ, ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.
Ο χειρότερος πολιτικάντης, που είχαμε ποτέ.
Όποιος διαφωνεί και είναι περήφανος για τον πρωθυπουργό μας, να τον χαίρεται και περαστικά.
Ο υπόλοιπος λαός όμως δεν ξεχνά γι΄αυτό και θα αντιδράσει μέχρις εσχάτων.
Θα αντιδράσουμε μέχρι να σταματήσει να ξεζουμίζει τον απλό λαό αυτός ο κύριος και όσοι κρύβονται πίσω του.
Δεν πάει άλλο!
Ας έλθει όποιος άλλος νάναι αλλά τούτος εδώ πρέπει να φύγει.