Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Ούτε φέτος στο μηχανογραφικό το τμήμα Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων


Ενώ αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής, έρχεται η δήλωση της Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία αναφέρει ρητά ότι «Δεν θα υπάρξει κανένα νέο τμήμα στα μηχανογραφικά, δεν θα ανοίξει κανένα νέο τμήμα», απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κου Κουράκη. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει στα νέα μηχανογραφικά το τμήμα Μάρκετινγκ Αγροτικών Προιόντων, ούτε και το τμήμα Τεχνολογίας Υλικών του ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του in.gr το επιχείρημα της Υπουργού είναι ότι «Δε θα ανοίξει κανένα νέο τμήμα όπως γίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όπου κάθε χρόνο ανακοινώνουμε νέα τμήματα στα ΤΕΙ και στα Πανεπιστήμια, χωρίς να έχουν καθηγητές, χωρίς να υπάρχουν συγγράμματα, χωρίς να υπάρχουν προγράμματα σπουδών και οι φοιτητές περιμένουν επί χρόνια τους καθηγητές να έρθουν» υπογράμμισε.Όπως τόνισε, στόχος της κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και γι' αυτό η αρχή που θα ακολουθείται στο εξής είναι «πρώτα ο φοιτητής και μετά ο δήμαρχος ή οι τοπικοί παράγοντες».

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΙΑ ...ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ο ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ.
ΙΣΩΣ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΕΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

Πριν από μερικές ώρες μαγειρεύτηκε κομματικά και είναι έτοιμη προς ανακοίνωση η νέα Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος με έδρα το Αγρίνιο! Η σύνθεση της νέας διοικούσας όπως ήταν αναμενόμενο (από τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις Γενικών Γραμματέων και Διοικητών σε Οργανισμούς) περιλαμβάνει μόνο κομματικά μέλη του ΠΑΣΟΚ παρότι θα σερβιριστεί με το γνωστό τρόπο της αξιοκρατικής επιλογής!! Ικανά και διακεκριμένα πρόσωπα από το χώρο των Επιστημών και των Γραμμάτων που περιελάμβανε η σύνθεση της προηγούμενης επιτροπής «ξηλώθηκαν» στο σύνολο τους από την Υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου για να παραχωρήσουν τη θέση τους σε πράσινα στελέχη κατά βάση! Τον απερχόμενο πρόεδρο της Διοκούσας Π. Κοντό διαδέχεται ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Σερπάνος και αντιπρόεδρος αναλαμβάνει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκολαος Καλογεράκης. Η προσφορά του κ. Κοντού , ο οποίος μαζί με το Μ. Σαλμά πρωτοστάτησαν στην αυτονόμηση αποδομήθηκε καθώς δεν προτάθηκε στον Μεσολογγίτη ακαδημαϊκό ούτε να συμμετέχει ως απλό μέλος! Η συμβολή του Π. Κοντού ενός ανθρώπου που έχει δείξει έμπρακτα την αγάπη του στην Αιτωλοακαρνανία αλλά και ενός ανθρώπου που έδωσε μάχες πριν από μερικούς μήνες για να αυτονομηθεί η ακαδημαϊκή κοινότητα του Αγρινίου ποδοπατήθηκε εντελώς από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου η οποία ετοιμάζεται να ανακοινώσει μια επιτροπή σχεδόν γεμάτη κομματικούς παράγοντες! Είναι προκλητική η απομάκρυνση σε κάθε περίπτωση του κ. Κοντού καθώς πέρα από τους αγώνες του για την αυτονόμηση είναι από τις ελάχιστες προσωπικότητες Αιτωλοακαρνάνων που έχουν κινήσει πέντε πράγματα για την ιδιαίτερη πατρίδα τους χρησιμοποιώντας το κύρος της επαγγελματικής και επιστημονικής τους οντότητας! Ντροπή λοιπόν και αίσχος γιατί και το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ δεν έχει καμιά απολύτως διαφορά με το παλιό ΠΑΣΟΚ που εξοστράκιζε άξιες προσωπικότητες και κυνηγούσε με μανία όσους δεν ήταν στις κλαδικές του κόμματος!

Αναρτήθηκε από το παρόν

Ανώνυμος είπε...

ουτε του χρονου φοιτητες στο αγρινιο!την βαψαμε!αυτη η πολη δεν θα εχει ποτε φοιτητες!πα;λι θα πηγενουμε απο μαγαζι σε μαγαζι να βρουμε κοσμο!βασικα λογικο ειναι αφου δεν υπαρχει κτιριο,που θα τα εβαζαν τα παιδια?δημαρχε φτιαξε πεζοδρομια και μην δινεισ ουτε τα μισα απο αυτα για να φτιαξεισ κανενα κτιριο!οχι ενα 5 κτιρια εκανες με τοσο λεφτα!πληρωνε ενοικιο στην νεαπολη(βασικα η σχολη τα πληρωνει)αλλα θα μπορουσεσ να βρεις κτιριο να το μεταφερεις.ετσι που λετε εδω στο αγρινιο δεν κανει κανενας τιποτα για την αναπτηξη αυτο του τοπου,μεσα στην μιζερια θα μεινει αλλαξε λιγο η κατασταση με την αυτξηση τον φοιτητων αλλα και παλι 1500 φοιτητες με το ζορη ειναικαι αυτοι καθονατι σπιτι γιατι δεν εχει πουθενα κοσμο(φοιτητοκοσμο)...........ταπεινος φοιτητης!!!

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε εδώ με τους κομπλεξικούς κι ανώμαλους ψαρόμυαλους.
Αυτοί είναι απροσάρμοστοικαι ηλίθιοι εκ γενετής,δεν εξηγείται αλλιώς.

http://www.aixmi-news.gr/portal/images/stories/files/IMAGES/12-2-2010/1-1202.pdf

Αδικείται το Μεσολόγγι λέει,που έχει 20 χρόνια ολόκληρο ΤΕΙ.
Μετονομασία σε ΤΡΕΙ Δυτικής Ελλάδας ΤΩΡΑ με 2-3 καλές σχολές στο Αγρίνιο. Το νέο τμήμα Επιστήμης των Υλικών να γίνει στο Αγρίνιο.

Ανώνυμος είπε...

ρε πλακα μασ κανετε τι καινουρια σχολη το 5ο λυκειο που πηγαινα ειναι μεγαλυτερο απο το πανεπιστημιο για γνωση και ανθρωπουσ μιλαμε οχι ολα για τα λεφτα μην γινομαστε παγουρια κ ψαροκεφαλοι

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά τα λέει ο 5:49 !!

Ανώνυμος είπε...

ταπεινος φοιτητης!!!

12 Φεβρουαρίου 2010 5:47 μ.μ.

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΔΙΝΕ Ο ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΚΤΙΡΙΟ ΔΩΡΕΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟ ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ...ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΑΚΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ ΑΥΤΟ!!!
ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΦΑΝΕ ΞΥΛΟ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ . ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ!

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ.

ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΝΕΩΝ ΑΕΙ, ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤ ΕΛΑΧΙΣΤΟ 4 ΤΜΗΜΑΤΑ.

ΧΩΡΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ 4ο ΤΜΗΜΑ (ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ) ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΗΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΟΥΤΕ 1 € ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2011!!!!!!!

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΖΩΑ ΕΠΑΡΧΙΩΤΕΣ.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ, ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΩΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ (ΑΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ) ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ως πότε η κοροιδία στην πλάτη ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.Κυριοι του ΠΑΣΟΚ συγνώμη αλλά ψήφος ποτέ ξανά!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 7:44 δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτό που γράφεις για τις 4 σχολές ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ! Απλά είναι μια δήθεν δικαιολογία που έλεγαν τόσα χρόνια οι πολιτικοί μας για να καλυφθούν επειδή αργούσαν να ανεξαρτητοποιήσουν το πανεπιστήμιό μας. Κοίτα τα άλλα πανεπιστήμια που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ όριο 4 τμημάτων.

Ανώνυμος είπε...

βλαχοαρμανιδες αγρινιωτες.οταν αποκτησετε κουλτουρα που δυστυχως λιγοι εχουν στο αγρινιο τωτε να διεκδικισετε πραγματα που σας ανηκουν.μεχρι τοτε μεινετε να γαμπριζεστε στα δη8εν μαγαζια σας.εχει πολυ ψωμι ακομα η προσπαθεια σας.υπομονη.και αηστε την χαζοκουτοπονηρια σας.ο κοσμος ξυπνησε και βλεπει.σας το ξαναλεω.λιγοι ειναι οι αγρινιωτες με μυαλο και με κουλτουρα.οι αλλοι ολοι ειναι της αρπαχτης

Ανώνυμος είπε...

για να γινει δυτικης ελλαδας πρεπει να υπαρχουν 4 τμηματα!ισχυει για ολα τα πανεπιστημια!!!

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε 2:08 υπαρχει διαφορα αναμεσα στον 100% αγρινιωτη και στον βλαχο που ηρθε απο τα γυρω χωρια και εγκατασταθηκε στο αγρινιο!δεν ειμαστε ολοι ιδιοι!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ 4ΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΟΛΙΣ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΥΟΘΕΣΕΙΣ!ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ 9.53 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.ΣΩΣΤΗ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΩΔΕΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

κατι ακουω για αγρινιωτες και βλαχους. καταρχας για να ξερετε εχουν μεινει λιγοι αγρινιωτες πια. οι περισσοτεροι εχουν φυγει εδω και χρονια.ολες τις παλιες οικογενειες του αγρινιου μονο τιποτα χριστουγεννα θα τους δεις η΄ κανα πασχα.ριξανε μαυρη πετρα πισω τους.
σε λιγο ετσι οπως παμε θα ριξουμε και μαυρη μετρα στην ιδια την Ελλαδα!

Ανώνυμος είπε...

Η διοικούσα είναι σε μεγάλο βαθμό διακοσμητική.

Έχουν δίκιο όσοι αναφέρουν ότι χωρίς 4 τμήματα ήδη υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας (ο νόμος λέει ότι πρέπει να υπάρχουν 4 τμήματα για να υφίσταται ανεξάρτητο ΑΕΙ και όχι το ένα να είναι στα χαρτιά.)

Αλλά ακόμα και να δεχτούμε ότι θα παραβλέψουν αυτό το πρόβλημα, το πιο σημαντικό είναι ότι η διοικούσα δεν μπορεί να κάνει τίποτα ουσιαστικό για τον απλούστατο λόγο ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ.
Στον προϋπολογισμό του 2010 δεν περιλαμβάνεται χρηματοδότηση για το πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας. Θα έχουμε λοιπόν 9 άτομα που θα αμείβονται για να χαιρόμαστε να λέμε ότι ανεξαρτητοποιήθηκε το πανεπιστήμιο.

Κανένας δεν ακούω να ασχολείται λίγο και με την ουσία.
Πως θα υπάρξει ανεξάρτητο πανεπιστήμιο χωρίς ούτε ένα ευρώ μέχρι τουλάχιστον το 2011;
Το πανεπιστήμιο δεν είναι (όπως δυστυχώς νομίζουν μερικοί) σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου απλά έχουμε ένα κτήριο και προσλαμβάνουμε μερικούς εκπαιδευτικούς να διδάσκουν.
Το νέο πανεπιστήμιο θα είναι ένας ολόκληρος οργανισμός και χρειάζεται να αναπτύξει (έστω και σταδιακά) υπηρεσίες που τώρα παρέχονται από τα Ιωάννινα π.χ. λογιστήριο, τεχνικές υπηρεσίες, δίκτυο, τυπογραφείο, επιτροπή ερευνών κτλ.

Ανώνυμος είπε...

Το Αγρίνιο ειτε το θέλουν καποιοι ειτε οχι ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ με καλή νοοτροπία και υγιείς ανθρώπους που είναι ανθρωποι και οχι υπολογιστικά ρομπότ οπως σε άλλες πόλεις που κοιτάζουν κατευθείαν την τσέπη σου ΑΙΣΧΟΣ.Ασε καλύτερα να μη δείτε τι παίζετε στην υπόλοιπη επαρχία αλλά και Αθήνα Θεσ/νικη τα πράγματα ειναι πολύ χειρότερα.Και ερωτηση υπάρχει μεγαλύτερος ΒΛΑΧΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΧΡΕΩΝΕΙ ΜΙΑ ΚΡΕΠΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΦΕ 15 ευρώ???? Δεν το νομίζω.Οπότε αφήστε την υπαιθρο ησυχη Αθηναίοι που σε λίγο θα είστε και εισαγωγής,και ιδίως εσείς οι γιαλαντζοί αστοί ντουμνιστομεσολογγίτες.Αι σιχτίρ πιά

Ανώνυμος είπε...

10.55 κατσε στην πολη σου αγορακι.και μην βγεις ποτε απο εκει αν εχεις βγει!ωραια τι να κανουμε το αγρινιο εχει τιμες χωριου γιατι ειναι ενα χωριο διχως ζωη.πηγενε στα χωρια οχι του αγρινιου να δεις κοσμο μεχρι τις 3 και εδω 12 ειναι ολα νεκρα!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον 12/2/10 4:56μ.μ.Θα ήταν πολύ καλό για το Πανεπιστήμιο να ηγούνταν της Διοικούσας ο Κοντός. Ολόκληρο Πανεπιστήμιο Αθηνών διοικεί και τα καταφέρνει μια χαρά, πόσο μάλλον αυτό που τώρα ξεκινάει και που ο ίδιος ασχολήθηκε για να ιδρυθεί.

Ανώνυμος είπε...

ΨΑΡΟΜΥΑΛΟΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ!!!!!

TO ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ!!!!!