Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Το ενημερωτικό φυλλάδιο για την ελεγχόμενη στάθμευση






Σήμερα μοιράστηκε σε κεντρικά σημεία του Αγρινίου το ενημερωτικό φυλλάδιο για την ελεγχόμενη στάθμευση. Για να το διαβάσετε κάντε κλικ πάνω στο κάθε εικονίδιο.
Επισυνάπτουμε το κείμενο που αφορά την άδεια στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους:

Ενόψει της επικείμενης εφαρμογής του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ), καλούνται οι μόνιμοι κάτοικοι των οποίων η κατοικία βρίσκεται εντός της περιοχής εφαρμογής του, να προσέλθουν στη Δημοτική Αστυνομία, (Μεσολογγίου 6β) προκειμένου να εκδώσουν ειδική άδεια στάθμευσης μονίμου κατοίκου.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων, των οποίων η κατοικία βρίσκεται εντός της περιοχής εφαρμογής του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης, επιτρέπεται η απεριόριστη στάθμευση και καθ’ όλες τις ώρες λειτουργίας του ΣΕΣ, στις μικτές θέσεις του ΣΕΣ, χρησιμοποιώντας τις ειδικές άδειες στάθμευσης μονίμων κατοίκων. Χορηγείται αποκλειστικά μια άδεια ανά κατοικία. Κάθε άδεια αντιστοιχεί αποκλειστικά σε ένα όχημα. Δεν δικαιούνται την άδεια αυτή οι οικογένειες οι οποίες διαθέτουν θέση στάθμευσης σε γκαράζ.

Το κόστος έκδοσης της εξάμηνης αδείας είναι 25 ευρώ, της δε ετήσιας 50 ευρώ.

Η περιοχή ελεγχόμενης στάθμευσης έχει χωριστεί σε τέσσερις τομείς (Α, Β, Γ, Δ), οι οποίοι διαχωρίζονται από τις εξής οδούς:

Στον άξονα Βορρά – Νότου από τις οδούς: Παπαστράτου – Χαρ. Τρικούπη

Στον άξονα Ανατολή – Δύση από τις οδούς Σαλάκου – Μπαϊμπά

Με τη άδεια μονίμου κατοίκου, η οποία θα ανανεώνεται κάθε εξάμηνο ή έτος, οι μόνιμοι κάτοικοι θα μπορούν να σταθμεύουν ελεύθερα σε οποιαδήποτε μικτή θέση του τομέα της περιοχής ελεγχόμενης στάθμευσης, στον οποίο ανήκει η κατοικία τους. Όταν, ο μόνιμος κάτοικος που ανήκει σε συγκεκριμένο τομέα, σταθμεύσει σε έναν άλλο τομέα, θα αντιμετωπίζεται ως επισκέπτης και δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί την άδεια στάθμευσης κατοίκου, αλλά θα πρέπει να πληρώσει το τέλος στάθμευσης επισκέπτη.



Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση της ειδικής αδείας είναι:

Τίτλος κυριότητας οικίας ή μισθωτήριο συμβόλαιο θεωρημένο από τη Δ.Ο.Υ., που να μην περιλαμβάνει θέση στάθμευσης,
Πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΗ,
Άδεια κυκλοφορίας οχήματος,
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (σε περίπτωση που η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος έχει εκδοθεί σε διαφορετικό όνομα από το όνομα που αναφέρεται στον τίτλο κυριότητας ή το μισθωτήριο συμβόλαιο),
Φωτοαντίγραφο φορολογικής δήλωσης (Ε1, Πίνακας 1, δηλαδή μόνο το τμήμα όπου αναφέρονται τα στοιχεία του φορολογουμένου, ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας).


Πληροφορίες:

Δημοτική Αστυνομία, (Μεσολογγίου 7Β), τηλέφωνα:

2641031140, 2641031160

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

bravo sto dhmo agriniou! einai ena prwtoporo susthma gia thn polh kai gia ton nomo!(einai h defterh polh to agrinio ,sthn opoia efarmozetai!!!)

Ανώνυμος είπε...

Στην αρχή ήμουν και εγώ θετικός, αλλά μια βόλτα τις τελευταίες ημέρες στην πόλη, παρατήρησα ότι σχεδόν ΟΛΗ σε όλη την πόλη, εκτός των απομακρυσμένων περιοχών (πάρκο, αγ. χριστόφορος κτλ) έχουν τοποθετηθεί πινακίδες για την ελεγχόμενη στάθμευση.

Δεν θα υπάρχουν πλεον ελεύθερες θέσεις για παρκάρισμα ?

Γιατί ο κύριος δήμαρχος δεν μας λέει καθαρά ότι θέλει να εισπράξει και από την μία αφήνει τάχα μου δήθεν τα δημοτικά τέλη ίδια, αλλά από την άλλη πάει να μαζέψει ένα 50άρακι από κάθε σπίτι ? Αφού οι διαγραμμίσεις που έχουν γίνει αφορούν σχεδόν όλη την πόλη, άρα όλοι θα πάνε να πάρουν την κάρτα του μόνιμου κατοίκου...

Ανώνυμος είπε...

Συμφερει, αληθεια, καποιος μονιμος κατοικος του κεντρου να δωσει 50 ευρω τη στιγμη που ειναι σχεδον απιθανο να εξασφαλισει μια θεση παρκινγκ στο κεντρο στις ωρες αιχμης (08:00-14:00,17:00-21:00); Για τις υπολοιπες ωρες δεν το συζηταμε. Μπορει να παρκαρει ανενοχλητος ακομα και... μεσα στο γραφειο του δημαρχου, χωρις να τον ελεγξει κανενας!

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι είναι η τρίτη πόλη που εφαρμόζεται το mobi park,μαζί με την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Ανώνυμος είπε...

Ξερετε τι θα βολευε πολυ?
Ενας χαρτης του αγρινιου, με χρωματιστα τα ορια της περιοχης που θα εφαρμοστει το συστημα.
Κατι σαν τους χαρτες της αθηνας με το δακτυλιο.
Εμεις οι μη αγρινιωτες αντε να βγαλουμε ακρη ετσι οπως δημοσιευσαν μονο τις οδους.
Ενω με ενα χάρτη, θα ηταν ολα πιο ευκολα.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.
ΤΕΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή σκέψη 1.17,αν και πιστεύω ότι θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση και λογικά και χάρτης με τους δρόμους που εφαρμόζεται η ελεγχόμενη στάθμευση.9.08,δεν είναι σε όλη την πόλη,είναι 696 θέσεις στάθμευσης.Τώρα αν εσύ θεωρείς σαν όλη την πόλη την πλατεία και τους γύρω δρόμους,τότε είμαστε κωμόπολη και όχι πόλη.Και αν ένας εκάστοτε δήμαρχος θέλει να εισπράξει όπως λες θα βρεί άλλους τρόπους να το κάνει.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ,ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΜΙΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ(Π.Χ.ΝΑ ΠΑΣ ΕΝΑΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ Η' ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ)ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ,ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΓΚΕΣ (ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Κ.Τ.Λ.),ΠΑΡΚΑΡΑΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 07.30-16.00 ΠΟΥ ΣΧΟΛΑΓΑΝ,ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ.
ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ,ΟΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η'ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΙΔΙΩΤΗ.
ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ.ΛΙΓΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΛΑΨΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή μέχρι τώρα δεν έχετε καταφέρει τίποτα απολυτως, απλώς διορίζεται τεμπέληδες τους οποίους πληρώνουμε, δεν πόλυπιστεύω οτι θα κάνετε κάτι, ενώ υπάρχει δημοτική αστυνομία, για παράδειγμα, στην alfa bank, και στά καταπανέϊκα υπάρχει πάντα πρόβλημα, ας μη συζητάμε για την κεντρική πλατεία όπου υπάρχουν σταθμευμένα αυτοκίνητα στις θέσεις για φόρτωση και οι αστυνομικοί απλά κοιτάνε. και μία απλή παρατήρηση: Μήπως θα ήταν καλύτερα στον κωδδικό για την στάθμευση αντί για 16 νούμερα να βάζατε καμιά διακοσιαριά

Κώστας Π. είπε...

μια απορια παιδια... με το κινητο για μιση ωρα η χρεωση ειναι 0,40€ αλλα για να γινει πρεπει να στειλεις και 2 μηνυματα των 0,1071€, αρα τελικα συνολικα θα χρεωθεις με 0,6142€ αρα παραπανω απο τη χρεωση με καρτα που ειναι 0,50€...

Ανώνυμος είπε...

Με το κινητό ισχύει χρονοχρέωση. Π.χ. για 15 λεπτά της ώρας η χρέωση είναι 0,20 ευρώ, για 40 λεπτά 0,32 ευρώ. Άρα, μαζί με το κόστος των μηνυμάτων, στοιχίζει λιγότερο από την ξυστή κάρτα.

Ανώνυμος είπε...

Το σύστημα δεν εφαρμόζεται σε όλη την πόλη, παρά μόνο στον δακτύλιο και σε τρεις ακόμη δρόμους, λόγω ιδαίτερων χαρακτηριστικών. Η απόσταση από την οδό Μακρή μέχρι την οδό Δημοτσελίου που είναι τα όρια του δακτυλίου πόση είναι; Περισσότερη από 3 λεπτά με τα πόδια; Σε λίγο όλοι θα είμαστε υπέρ του μέτρου, όπως είμαστε τώρα υπέρ των πεζοδρόμων, ενώ όταν κατασκευάζονταν μαζεύαμε υπογραφές για να μην γίνουν.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΤΙ ΛΕΤΕ;

Ανώνυμος είπε...

ο μικρος (;) του Δημου ποσα ακομα θα γραψει; οτι και να κανει ομως δεν πειθει και κανει και ζημια.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ..ΘΑ ΤΟΝ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕΕΕ.....
ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ...;;;;;;

ΔΗΜΑΡΧΕ ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΡΙΕΤΙΑ...
ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!

ΤΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ!!1

ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΕ..

ΜΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΑΤΕ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ....

Ανώνυμος είπε...

Περπατήστε λιγάκι! Κουράδες!

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι το Αγρίνιο έγινε μεγαλούπολη. Νομίζουν ότι είναι ακόμη χωριό και δεν χρειάζεται κανένα ρυθμιστικό μέτρο.
Έτσι θα πάμε μπροστά;

Ανώνυμος είπε...

μια χαρα ειναι το μετρο της ελεγχομενης σταθμευσης και σε οποιον αρεσει.τοσο μεγαλη πολη δεν μπορει να μην εχει μια σειρα στο κεντρο της και ας το καταλαβουν οποιοι το παιζουν θηγομενοι τωρα.επιτελους ας περπατησουν και μερικοι λιγο που ειχαν μαθει να παρκαρουν στην πλατεια για να πανε για καφε και για ψωνια.μωρε καλα τους κανει ο δημος τελικα και λιγα θα πληρωνουν...

Ανώνυμος είπε...

¨ΜΙΚΡΕ¨ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙΣ;
ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ;
ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ.
ΨΑΞΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ.