Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

Aνοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση – αναστήλωση των Αρχαίων Θεάτρων των Οινιαδών και της ΠλευρώναςΤη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με σκοπό την εκπόνηση μελέτης για την «αποκατάσταση – αναστήλωση των Αρχαίων Θεάτρων των Οινιαδών και της Πλευρώνας» και με συμβαλλόμενα μέρη τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας, το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων, αποφάσισε κατά τη χθεσινή της (Μ. Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010) συνεδρίαση η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Νομαρχιακού Συμβουλίου, μετά από εισήγηση του Αντινομάρχη Παναγιώτη Κατσούλη.
Η προγραμματική σύμβαση χρηματοδοτείται αποκλειστικά από πόρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας, είναι της τάξης των 125 χιλιάδων ευρώ, από τα οποία το ποσό των 65 χιλιάδων ευρώ αφορά τη μελέτη του Αρχαίου Θεάτρου της Νέας Πλευρώνας και το ποσό των 60 χιλιάδων ευρώ τη μελέτη του Αρχαίου Θέατρου των Οινιαδών .
Η μελέτη περιλαμβάνει δυο υποέργα συμπληρωματικών ανασκαφικών ερευνών, αρχιτεκτονικής και τοπογραφικής απεικόνισης, πρότασης φωτισμού και καθαρισμού των αρχαιολογικών χώρων, καθώς και την εκπόνηση ειδικής μελέτης αποκατάστασης και αναστήλωσης των δυο αυτών Αρχαίων Θεάτρων.
Κρίνεται δε αναγκαία η ολοκλήρωση της μελέτης μέχρι τις αρχές του 2011 – έστω και τμηματικά – έτσι ώστε να κατατεθεί στο περιφερειακό σκέλος των προγραμμάτων πολιτισμού και να ενταχθούν τα δυο αυτά σημαντικά έργα για χρηματοδότηση από τους πόρους του ΕΣΠΑ 2007 – 2013.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πόσο έχει ευτελιστεί το ευρώ τελικά!
Άκου εκεί 65000 ευρώ για μια μελέτη!

Ανώνυμος είπε...

Με το μεγαλύτερο αρχαίο θέατρο της Δυτικής Στερελας Ελλάδας και δεύτερο μεγαλύτερο σε όλο το δυτικό τμήμα της χώρας μετά από αυτό της ωδώνης, το αρχαίο θέατρο Στράτου των 6000 θέσεων τί θα γίνει?

Ανώνυμος είπε...

Εκεί θα βόσκουν τα γιδοπρόβατα!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΑ ΣΤΡΑΤΟ ΛΕΤΕ;

ΑΦΟΥ Ο ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗΣ ΚΑΙ ΄΄Κ.Λ.ΣΦ.ΓΚ.ΤΑΙ΄΄ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

υπολογιστε μέσα και τουλάχιστον 5% την νόμιμη προμηθεια, δηλ. 6.250 ευρώ ή 60 αρνάκια γάλακτος.

Καλό Πάσχα !!!!!

Δημήτρης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.