Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Επιχείρηση ..Tάπερ για φοιτητές με έδρα το Αγρίνιο!


αναδημοσίευση από "Ελευθεροτυπία"

Της ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ

Οταν το ελληνικό δαιμόνιο συναντά τη γονική υπερπροστασία, δημιουργείται μια ανθηρή... επιχείρηση που συνεχίζει να αποδίδει ακόμη και σ' αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς.

Πρόκειται για την εταιρεία Student's Transport Services που πηγαίνει το... τάπερ της μαμάς στο σπίτι του παιδιού, σ' οποιαδήποτε πόλη σπουδάζει σε όλη τη χώρα. Δηλαδή σπιτικό φαγητό, ζεστό, γνήσιο και ασφαλές.

Ο 47χρονος Γιώργος Ζωγόπουλος προέβλεψε ότι μια επιχείρηση που θα εκμεταλλευόταν την ανάγκη της ελληνικής οικογένειας να υπερπροστατεύει και να φροντίζει το παιδί της, θα μπορούσε να αποδώσει. Και πέτυχε. Ο ίδιος και η γυναίκα του ασχολούνται με την εταιρεία που έχει έδρα το Αγρίνιο, το οποίο διευκολύνει, ίσως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πόλη, στη γρήγορη και έγκαιρη μεταφορά του φαγητού.

Οπως μας είπε ο επιχειρηματίας, «η εταιρεία είναι μοναδική στο είδος της και ξεχωρίζει επειδή δίδει μεγάλη σημασία σε δύο παράγοντες: στην ταχύτητα μεταφοράς και στους όρους υγιεινής. Η προσοχή σ' αυτούς τους παράγοντες έχει κάνει γνωστή την εταιρεία σε εκατοντάδες γονείς, αφού 100 δέματα με ζεστό σπιτικό φαγητό διακινούνται από την εταιρεία σε όλες τις φοιτητουπόλεις της χώρας κάθε Κυριακή. Μπορούμε επίσης να μεταφέρουμε και τις οικοσκευές των φοιτητών, αλλά πλέον έχουμε ειδικευθεί στη μεταφορά του σπιτικού φαγητού».

Η δημιουργία πολλών τμημάτων ΤΕΙ και ΑΕΙ σε διάφορες πόλεις της χώρας, τα τελευταία χρόνια απ' τη μία πλευρά, και τα προβλήματα που παρουσιάζονται συχνά, καταναλώνοντας το γρήγορο και εύκολο φαγητό απ' την άλλη, γέννησαν την ανάγκη στις οικογένειες να αναζητήσουν τρόπους ώστε το παιδί τους όπου και αν βρίσκεται να συνεχίσει να σιτίζεται με τα οικογενειακά πρότυπα και την προσοχή της μητέρας.

«Τα φαγητά», λέει ο επιχειρηματίας, «φθάνουν στον προορισμό τους σε λιγότερο από 24 ώρες. Το κόστος δεν είναι απαγορευτικό, αφού κυμαίνεται από 15 μέχρι 35 ευρώ, ανεξαρτήτως του βάρους του. Η ακριβότερη μεταφορά είναι στις πόλεις της Θράκης. Τα φαγητά συσκευάζονται μέσα σε ειδικά κιβώτια που δίδει η εταιρεία στις οικογένειες στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους. Το ίδιο κιβώτιο πηγαινοέρχεται ολόκληρο το χρόνο. Πηγαίνει γεμάτο και επιστρέφει άδειο για να ξαναγεμίσει. Τα τρόφιμα συντηρούνται σε ψύξη από 0 έως -3 βαθμούς Κελσίου, και μεταφέρονται με όχημα-ψυγείο που έχει ειδική άδεια από τη διεύθυνση υγιεινής του υπουργείου Υγείας. Ο κίνδυνος αλλοίωσης είναι ανύπαρκτος, σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μεταφοράς».

Τα περισσότερα δέματα με τρόφιμα, λέει ο Γ. Ζωγόπουλος, προέρχονται από την Αθήνα, αφού το 50% των φοιτητών σε κάθε πόλη προέρχεται από την πρωτεύουσα. Ακόμη και σπιτικό παγωτό μεταφέρεται με αυτό τον τρόπο, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των χρηστών έχουν γίνει πλέον μόνιμοι πελάτες από τότε που άνοιξε η εταιρεία.

«Η νοοτροπία της ελληνικής οικογένειας», λέει ο Γ. Ζωγόπουλος, μάλλον είναι μοναδική στην Ευρώπη. Τρεις γερμανικές εφημερίδες που πληροφορήθηκαν το γεγονός αναφέρθηκαν σ' αυτό με εκτεταμένα ρεπορτάζ, επαινετικά για τους Ελληνες, που προστατεύουν τα παιδιά τους από πολλούς διατροφικούς κινδύνους. Ακόμη και τώρα, με την οικονομική κρίση, οι οικογένειες θεωρούν ότι εξοικονομούν περισσότερα χρήματα στέλνοντάς τους το φαγητό από το να τους δίδουν χρήματα για να σιτίζονται σε κάθε λογής εστιατόρια, ενώ οι πιο πολλοί δεν εμπιστεύονται το φαγητό ούτε στις φοιτητικές λέσχες, όπου αυτές υπάρχουν.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΤΑΠΕΡ!!! ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΟΛΗ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΦΑΓΗΤΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΜΕ...ΠΑΣΧΟΥΜΕ!!! ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ 2 ΕΥΡΩ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΕΣΤΩ 1 ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ!!!
ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

καλα, δεν ανακαλυψε τον τροχο ο τυπος,

ενα 5ευρο με το Κτελ, και καθαρισες,

4 ωρες δρομος, (για αθηνα μιλαω)
δε χαλανε

Ανώνυμος είπε...

κανα τηλεφωνο υπαρχει?

Ανώνυμος είπε...

ναι εσενα ετσι σου ειπανε για την λεσχη? ορισμενες φορες εχει καλο φαγητο αλλα αλλες φορες σου μετρανε τα κομματακια κρεας που θα σου βαλουνε....

Ανώνυμος είπε...

Μάνα, για τις επόμενες 2 εβδομάδες σείλε αρακά,φασόλια, κανά μπιφτέκι καικαμιά μπριζόλα της προκοπής από ντόπια κρέατα, ένα δίκιλο τυρί από ντόπιους παραγωγούς, μοσχάρι κοκκινιστό και ψωμί από τουες φούρνους μας, γιατί στην Αθήνα είναι ψωμί-λάστιχο, κάνει και για μαστίχα.
Θα τα τακτοποιήσω στη συντήρηση και στην κατάψυξη.
Βάλτε και κανένα φράγκο μαζί, γιατί είχα να περιποιηθώ κάτι γκόμενες τον τελευταίο καιρο και όπως με μάθατε με καλούς τρόπους, τρέχω και δε μου φτάνουν τα λεφτά.
Να είστε καλά εκεί στο Αγρίνιο και θα σας στέλνω mms με τα κατορθώματα μου στο γυναικείο φύλο.
Α, και μην ξεχάσετε να μου φιλήσετε τα ανίψια,θείους,θείες, βαφτιστήρια και φίλους που με περιμένουν .
Άντε γεια τώρα,σας φιλώ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΣΧΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!!! ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ...ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΠΡΟΑΥΛΙΑ!!! ΕΛΕΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Επρεπε να εισαταν εκεί που ημουν εγώ φοιτητής.Μιλάμε για πίκρα.Αγρίνιο μπροστά στο 80% των ελληνικών πόλεων ειναι Λας Βέγκας. Αφήστε το μας περίμεναν σαν αρπακτικά και φυσικά ολα με καπέλο.

Ανώνυμος είπε...

μαμα ετοιμασε τα μακαρονια ξαι ερχομαι!!!! ελςγε ο Βακαρος οποτε τελειωνε η εκπομπη του!!! τετοιες επιχειρησεις απο χρονια πριν υπαρχουν κ αλλου