Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010

Παμπούκης: Το 2015 ολοκληρώνεται η επένδυση στο Πλατυγιάλι


« Η ολοκλήρωση της αδειοδότησης εκτιμάται περί το τέλος του 2010. Η υλοποίηση της επένδυσης εκτιμάται να ξεκινήσει στις αρχές του 2011, ενώ η επένδυση προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί σε όλες τις φάσεις της το 2015

Αυτά απάντησε ο Υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης στην ερώτηση του Ανδρέα Μακρυπίδη που αναφερόταν στους οικονομικούς, αναπτυξιακούς και περιβαλλοντικούς όρους της επένδυσης.

Έτσι η κυβέρνηση δίνει επίσημα ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το Πλατυγιάλι.

Επίσης ο Υπουργός Επικρατείας δίνει περαιτέρω διευκρινήσεις «Οι συνολικές θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από την επένδυση θα φτάσουν περίπου τις 1.500, ενώ η χρήση θερμοκηπίων άλγης για την απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα που θα εκπέμπεται από τον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην ΝΑΒΙΠΕ Αστακού, τον καθιστά τον πιο καθαρό σταθμό του είδους στην Ευρώπη. »

Σχετικά με τον χαρακτήρα της επένδυσης καθώς και το ποιες εταιρείες θα συμμετέχουν σε αυτήν ο Υπουργός Επικρατείας επισημαίνει τα εξής: «Το έργο θα αποτελείται από Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας συνδυασμένου κύκλου, Σταθμό επαναέριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), Σταθμό μεταφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων και Θερμοκήπια Άλγης για την απορρόφηση του εκπεμπόμενου από τον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας διοξειδίου του άνθρακα.

Η κοινοπραξία θα απαρτίζεται από τις ακόλουθες εταιρείες:

(α) Qatar Petroleum International (100% θυγατρική της κρατικής Qatar Petroleum, και αποτελεί το διεθνή επενδυτικό βραχίονα της)

(β) Qatar Electricity & Water Company (κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού και υδάτων του κράτους του Qatar)

(γ) Shabbagh & Khoury SAL (εταιρεία με έδρα τη Βηρυττό του Λιβάνου, ιδίας ιδιοκτησίας με την εταιρεία Consolidated Contractors Company (CCC)

(δ) Rosebud Energie Deutschland GmbH (Γερμανική Εταιρία με έδρα την Φρανκφούρτη και δραστηριοποιείται κυρίως σε ανανεώσιμε πηγές ενέργειας)

Το σύνολο της επένδυσης θα προέρθει από ίδια κεφάλαια και δανεισμό και δεν απαιτείται η συνδρομή του Ελληνικού Κράτους με επιχορηγήσεις κεφαλαίου. Η επένδυση θα προσφέρει στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της χώρας τουλάχιστον 400 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.»

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η πρασινη επενδυση απο το καταρ θα εχει και αλλους παραμετρους.

πριν αρχισουν την βαρδεια τους οι 1500 4ωροι απασχολουμενοι στην χαβουζα των παμπουκιδων ,θα πινουν καθαρτικο και τα αποβλητα τους θα περισυλλεγονται ωστε να γινουν κοπριες που θα διανεμονται ΔΩΡΕΑΝ σε οσους θελουν να εμπλουτισουν τους κηπους τους.
την λεπτομερεια αυτη πρεπει οι δημοσιογραφοι που εχουν αναλαβει εργολαβικα την υποθεση να την εξηγησουν στους πολιτες της αιτ/νιας που νομιζουν οτι η περιοχη θα γινει χαβουζα.

Ανώνυμος είπε...

Ουσιαστικά, αυτό που παρατηρείται στα ελληνικά ομόλογα τις τελευταίες ημέρες είναι η αύξηση των επιτοκίων στα επίπεδα προς της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, όπου αποφασίστηκε ο μηχανισμός στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ.

Απ' αυτή την άποψη, δεν προκαλεί εντύπωση η δήλωση του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Π.Χριστοδούλου, στο δίκτυο CΝΒC, τη Μ.Τρίτη, ότι η συζήτηση για τον μηχανισμό βοήθειας έχει κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

«Αν δεν υπήρχε η συζήτηση για το ΔΝΤ και τα πακέτα στήριξης», είπε, «θα είχαμε την ησυχία μας και θα ήμασταν σε θέση να προχωρήσουμε σε εκδόσεις και να έχουμε μια εύρυθμη λειτουργία της αγοράς».

ΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ?
ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ Ο ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟ?
ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΠΑΡΟΤΡΟΜΠΕΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!
ΚΑΙ ΟΜΩΣ!Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΜΠΟΥΧΕΖΑΣ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ!