Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Ανακοίνωση του εργατουπαλληλικού κέντρου Μεσολογγίου


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η απεργιακή κινητοποίηση των σωματείων της περιοχής Μεσολογγίου με συγκέντρωση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο το πρωί. της Πέμπτης 11 Μαρτίου.

Εκ μέρους του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ μίλησε ο εκπαιδευτικός Σπ.Ξουργιάς και εκ μέρους του Ε.Κ.Μ. ο πρόεδρός του Γερ. Θεοφιλάτος. Και οι δύο ομιλητές εξέφρασαν την ελπίδα ότι το συνδικαλιστικό κίνημα αλλά και η κοινωνία γενικότερα θα ορθώσει το ανάστημά της απέναντι στα άδικα, μονομερή και αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Ειδικότερα ο πρόεδρος του Ε.Κ.Μ. καταδίκασε απερίφραστα πρακτικές προπηλακισμού κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ που μόνο προβοκατόρικα λειτουργούν σε αυτή την συγκυρία για το συνδικαλιστικό κίνημα και των αγώνα των εργαζομένων, άσχετα αν διαφωνεί κανείς με τις αποφάσεις της ηγεσίας της. Επίσης αναφέρθηκε και στην βάρβαρη επίθεση με ψεκασμό στον αγωνιστή της αριστεράς Μανώλη Γλέζο, από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων όπου διάχυτη ήταν η αγωνία τους για το που θα οδηγήσουν τα νέα μέτρα και πως οι ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Κατά την διάρκεια του διαλόγου, αρκετοί ήταν οι εργαζόμενοι που πρότειναν νέες μορφές κινητοποιήσεων στην περιοχή μας και δεσμεύτηκαν σύντομα να πραγματοποιήσουν ευρεία σύσκεψη για να αποφασίσουν από κοινού συντονισμένες δράσεις.

Την επομένη ημέρα, Παρασκευή 12/3 στις 7 μ.μ. στην αίθουσα συνελεύσεων του Ε.Κ.Μ. πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση-ομιλία από το καθηγητή του Πάντειου Πανεπιστημίου και επιστημονικού διευθυντή του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κ.Σάββα Ρομπόλη για την οικονομική κρίση και την κρίση του ασφαλιστικού συστήματος. Στην κατάμεστη αίθουσα όσοι παραβρέθηκαν είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν ένα εκλαϊκευμένο μάθημα πολιτικής οικονομίας αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις για έξοδο από την κρίση, και τρόπους διάσωσης του ασφαλιστικού συστήματος. Οι εργαζόμενοι εκπρόσωποι σωματείων και φορέων έθεσαν αρκετές ερωτήσεις και αναπτύχτηκε πλούσιος διάλογος. Να αναφέρουμε ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η διευθύντρια του υποκαταστήματος ΙΚΑ Μεσολογγίου κ. Μαρία Μπακοδήμου ο προϊστάμενος του ΟΑΕΔ κ.Ευαγ.Σκαρμούτσος και εκπρόσωποι της Επιθεώρησης Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: