Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Ο ποταμός Αχελώος..

Αυτή είναι μια χθεσινή φωτογραφία από το ποταμό Αχελώο, έξω από το Νεοχώρι. Όπως μπορείτε να δείτε, η στάθμη του νερού είναι σε ασυνήθιστα χαμηλά επίπεδα, παρόλο που φέτος έριξε αρκετές βροχές.
Φανταστείτε την κοίτη αυτή αν ο ποταμός "εκτρέπονταν" έστω και κατά ένα μέρος του..Το κομμάτι της άμμου θα καταλάμβανε το μεγαλύτερο μέρος της κοίτης..Το τοπίο θα γινόταν ίσως σαν και αυτό..

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kato ta kserasas apo to potammmmmmmmmmm

Aitherovamwn είπε...

Αν αυτό θέλουν να καταφέρουν οι αρμόδιοι, τότε όλα βαίνουν καλώς! Ο ποταμός Αχελώος είναι ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα σε ποσότητα ύδατος και παρ' όλα αυτά, δε φαίνεται το γεγονός αυτό να απασχολεί ιδιαίτερα την κοινή γνώμη, καθώς επίσης και τις διάφορες ακτιβιστικές οργανώσεις, που κατά καιρούς οργανώνουν κάποια οικολογική ενέργεια-εξόρμηση, τύπου κάμπινγκ! Πέρα από τη βιογεωλογική σημασία του ποταμού, ας μην ξεχνάμε ότι ο Αχελώος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της γεωργικής καλλιέργειας, μιας και μεγάλη μερίδα αγροτών, χρησιμοποιεί το ποτάμι ως αρδρευτικό μέσο. Επιπλέον, ο ποταμός Αχελώος, κοσμεί με την εικόνα του όχι μόνο την περιοχή των Οινιαδών, αλλά και ευρύτερες περιοχές του νομού. Αν αξίζουν να αναιρεθούν όλα τα παραπάνω, απλά και μόνο για να προστεθεί κι ένα ακόμη "έργο" στους καταλόγους της κυβέρνησης, τότε... O Tempora, o mores!!!!

Ανώνυμος είπε...

mariana katse na ghnoun kai ta ypolupa ydrohlektrika erga kai tha deis tote pou tha einai h statmh!

Aitherovamwn είπε...

Ότι και καλά τώρα, μου το λες αυτό για να με παρηγορήσεις;;;
Τί να πω... είμαι ξεπερασμένη και εκτός πραγματικότητας, αλλά θέλω μεγαλώνοντας να διατηρώ στο νου μου την ίδια εικόνα που είχα σαν παιδί... ένα ποτάμι, δηλαδή, ξέχειλο με "πράσινο" νερό, που σε προκαλούσε να μαντέψεις τι κρύβεται από κάτω...!
Κρίμα λοιπόν, που θα μάθουμε όλοι σε λίγο τα... μυστικά του Αχελώου!

Ανώνυμος είπε...

Πριν από μία εβδομάδα πέρασα από την κοιλάδα των Τεμπών.Ο Πηνειός πρέπει να είχε βάθος τλχ 1,5m.Όλο αυτό το νερό χύνεται στο Αιγαίο πέλαγος.
Ας εκμεταλλευτούν,πρώτα,αυτό το νερό και μετά να ρίξουν την αρπακτική ματιά τους στα νερά του Αχελώου.Το νερό του Πηνειού,γιατί το αφήνουν?Για να κόβει βόλτες το "πλοίο της αγάπης" στην κοιλάδα?
Και μετά οι Θεσσαλοί παραπονιούνται για έλλειψη υδάτων,ενώ στα Τέμπη ο Πηνειός πάντα έχει νερό που χάνεται στο Αιγαίο.Ύστερα τους φταίει το νερό του Αχελωόυ που χάνεται στο Ιόνιο...