Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Επιτάξεις για να προχωρήσει η Ιόνια Οδός


Το θεσμικό πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων που περιλαμβάνει επιτάξεις ενεργοποιεί και ενισχύει με νομοθετικές παρεμβάσεις η κυβέρνηση, προκειμένου να επισπεύσει τις διαδικασίες των απαλλοτριώσεων εκτάσεων για την κατασκευή της Ιόνιας Οδού.Αυστηρό μήνυμα στους φορείς της αυτοδιοίκησης και σε ιδιώτες που δημιουργούν προσκόμματα στη διαδικασία έστειλε με την παρουσία του στην Ήπειρο ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, καλώντας τους Δήμους που δεν έχουν ανταποκριθεί στις εκκλήσεις της κυβέρνησης να παραχωρήσουν δημοτικές εκτάσεις άμεσα, πριν την εφαρμογή του «Καλλικράτη».Οι δραστικές λύσεις είναι μονόδρομος για την κυβέρνηση, αφενός λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων που παρουσιάζει το έργο,τόσο στο βόρειο, όσο και στο νότιο τμήμα, και αφετέρου λόγω των υπέρογκων αποζημιώσεων που καλείται να πληρώσει σε αποζημιώσεις, προκειμένου να αποφύγει τις δικαστικές εμπλοκές.
Τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο κ. Μαγκριώτης χθες από την Άρτα, όπου επισκέφθηκε τον ανισόπεδο κόμβο Αγίου Δημητρίου και το εργοτάξιο της Ιόνιας Οδού στο Μενίδι. Ο κ. Μαγκριώτης συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα Συγχρηματοδούμενων Έργων Σέργιο Λαμπρόπουλο, τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου Δ. Γεωργακοπούλου, τους βουλευτές Άρτας κ.κ. Στασινό και Τσιρώνη, τον βουλευτή Πρέβεζας κ. Παπαχρήστο και το Νομάρχη Αιτωλοακαρνίας κ. Σώκο.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Μαγκριώτης κανένας δήμος στην Άρτα δεν έχει παραχωρήσει δημοτικές εκτάσεις, ενώ δεν θέλησε να κατονομάσει συγκεκριμένους δήμους.Σε ότι αφορά τους ιδιώτες, ο κ. Μαγκριώτης έκανε λόγο για κερδοσκοπικές τακτικές με στόχο να λάβουν μεγαλύτερο αντίτιμο.«Θεωρούν ότι με εμπόδια και με τις συνεχείς δικαστικές αναβολές θα υπάρξει πίεση στην κυβέρνηση ώστε να πληρώσει πολύ περισσότερο, λες και τα χρήματα δεν είναι του φορολογούμενου πολίτη. Θέτουν το δίλημμα αν η κυβέρνηση θα δώσει τα χρήματα στους εργολάβους ή σε αυτούς. Δε θα δώσουμε περισσότερα ούτε στους εργολάβους ούτε στους ιδιώτες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγκριώτης.
Την σημασία της Ιόνιας Οδού στην αναπτυξιακή πορεία της Ηπείρου τόνισαν, η κα Γεωργακοπούλου και οι κ.κ. Τσιρώνης και Στασινός.
epirusgate.blogspot.com

Y.Γ. Ωραία ακούγονται αυτά περί επιτάξεων καθώς η Δυτική Ελλάδα είναι η μόνη που έχει μείνει πίσω σε έργα και βεβαίως στην Ιόνια Οδό. Επειδή όμως από λόγια έχουμε χορτάσει για τόσα ζητήματα ( Πανεπιστήμιο,εκτροπή, Εφετείο) περιμένουμε να τα δούμε και στη πράξη. Και τότε θα κρίνουμε..
Πάντως ακόμα να τελειώσουν τα έργα επισκευής στο κομμάτι που έχει παραδοθεί στην Αιτωλοακαρνανία..

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

επιταξεις δεν εκανε ουτε η χουντα ,αλλα ουτε και οι γερμανοι κατακτητες στον δευτερο παγκοσμιο πολεμο.
οχι αλλο σοσιαλισμο τυπου πασοκ και μαγκριωτη..
και οι τοπικοι παραγοντες να παρουν το μερος των θιγμενων περιουσιων που θα καταπατηθουν απο τις εταιριες.
η ατομικη ιδιοκτησια προστατευεται απο το συνταγμα και καμια παρανομη διαταξη για τους ολυμπιακους αγωνες δεν μπορει να υπερισχυσει.

Ανώνυμος είπε...

1:44 eleos re file eipame-min to parakaneis.kati tetoioi san kai sena ftasane tin xora edo pou ti ftasane(oxi to ena-oxi to allo,min peirakseis ekeino-min akoumpiseis to allo) kai to myalo sas amesos stin xounta...artemis

Ανώνυμος είπε...

καλα ρε αρτεμη μην μας βαζεις και χερι που δεν εχουμε ξεπουληθει ολοι το οτι εφτασε η χωρα μεχρι εδω φταιει καπιος που αρνιεται να δωσει το κτημα του για ενα ξεροκοματο και οχι τα λαμογια οι πολιτικοι και τα αφεντικα τους τι αλο θα ακουσουμε απο εσενα συνεχισε εκει των αγωνα σου για το εφετειο στο μεσσολογγι αυτο ειναι το πιο σημαντικο για εσενα