Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν: "Τα μαγαζιά σε Αγρίνιο, Γιάννενα, Άρτα κλείνουν τα Σάββατα εδώ και πολλά χρόνια τους θερινούς μήνες"


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΗΣΩΝ

(Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.)

Στοά Τσιριγώτη & Κάνιγγος (Α΄όροφος)

Ιωάννινα -Τ.Κ. 45444

Τηλ. & Φαξ 2651-0 -64990

e-mail: esagrinio@in.gr

http://ermaikistili.blogspot.com

Ιωάννινα:25-6-2010

Αρ.Πρωτ.:77/431


ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ ΓΙΑ ΤΟ 5ΘΗΜΕΡΟ ΣΕ ΑΡΤΑ – ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΑΓΡΙΝΙΟ

Το Δ.Σ της ΟΕΣΒΔΕΝ σε συνεδρίαση στις 23/06/2010 στην Λευκάδα μεταξύ των άλλων ασχολήθηκε με το θέμα της πενθήμερης καλοκαιρινής λειτουργίας των καταστημάτων σε Γιάννενα , Αγρίνιο και Άρτα.

Το Δ.Σ. επισημαίνει ότι:

  1. Για πάνω από 20 χρόνια σε Γιάννενα , Αγρίνιο και Άρτα τα καταστήματα παραμένουν κλειστά τα Σάββατα για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
  2. Αυτό ΟΛΑ αυτά τα χρόνια αποφασίζεται από τις Γενικές Συνελεύσεις των αντίστοιχων Εμπορικών Συλλόγων.
  3. Το ίδιο αποφασίστηκε και για το καλοκαίρι του 2010 από τις Γ.Σ, των αντίστοιχων Συλλόγων.
  4. Είναι γνωστό ότι οι Γ.Σ. ενός συνδικαλιστικού φορέα είναι το ΑΝΩΤΑΤΟ συνδικαλιστικό όργανο το οποίο μπορεί ακόμα και να καθαιρέσει το Δ.Σ. Πράγμα που έγινε για πρόεδρο εμπορικού Συλλόγου της περιοχής μας για παρόμοιο λόγο στο παρελθόν.
  5. Άρα οι αποφάσεις των Γ.Σ. είναι απόλυτα σεβαστές και υποχρεωτικές για όλα τα μέλη του Συλλόγου. Είτε πήραν μέρος στην Γ.Σ ,είτε όχι. Αν είχαν αντίθετη άποψη όφειλαν να την υπερασπιστούν στην Γ.Σ. και με την ψήφο τους.
  6. Οι αποφάσεις των Γ.Σ πρέπει να είναι σεβαστές και από τους εμπόρους που δεν είναι μέλη των Συλλόγων γιατί κανένας δεν τους εμποδίζει να είναι γίνουν μέλη, να γίνουν μέλη του Δ.Σ., να διοικήσουν το Σύλλογο.
  7. Είναι πέρα από κάθε συνδικαλιστική ,ηθική αλλά και λογική σκέψη οι απόψεις που ακούγονται και ζυμώνονται ότι πρέπει να αγνοηθούν οι αποφάσεις των Γ.Σ. και ότι ο κάθε έμπορος να φερθεί κατά βούληση στο θέμα του πενθήμερου.
  8. Τέτοιες απόψεις και θέσεις, πολύ περισσότερο όταν συνοδεύονται από ενέργειες, πρέπει να θεωρηθούν σαν επίθεση εναντίον των Συλλόγων ,της συλλογικής δράσης και λειτουργίας των και όχι απλά σαν κάποιες «ελεύθερες» απόψεις και σαν τέτοιες, δηλαδή εχθρικές, πρέπει να αντιμετωπισθούν από το σύνολο των συνδικαλιστικών φορέων και οργανώσεων.
  9. Τέλος η ΟΕΣΒΔΕΝ θέλει να καταγγείλει των ρόλο ορισμένων Μ.Μ.Ε. της περιοχής μας στη ΒΔ Ελλάδα που ζυμώνοντας τέτοιου είδους απόψεις, παραπληροφορώντας, επεμβαίνουν ανοικτά εναντίον των συλλογικών διαδικασιών ,δηλαδή εναντίον της δράσης και λειτουργίας των Εμπορικών Συλλόγων. Πρέπει να προκληθούν, να εξηγήσουν στο κοινό τους αλλά και στους εμπόρους της κάθε πόλης όπου εμφανίζονται τέτοια δημοσιεύματα, γιατί έχουν αυτήν την εχθρική στάση απέναντι στη πλειοψηφία και τη δημοκρατική διαδικασία.
  10. Αν πράγματι τα συγκεκριμένα ΜΜΕ ανησυχούν για το μέλλον της μικρής επιχείρησης , για το μέλλον του αυτοαπασχολουμένου έμπορου, ας παραχωρήσουν τις στήλες των εφημερίδων τους και τα μικρόφωνα τους για να προβληθούν τα προβλήματα μας.

Το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΨΙΧΑΛΙΖΕΙ

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ...ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΕΛΗ ΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ...ΕΝΩ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΔΕ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ..ΣΥΝ ΟΤΙ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΤΑΙ ΚΟΣΜΟ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΠΕΙΝΑΣ..Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ...ΜΑΛΛΟΝ ΣΑΣ ΦΟΒΙΣΕ ΠΟΛΥ Η ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ!ΟΥΣΤ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δε λέτε ποια είναι η συμμετοχή σε Γιάννενα και Άρτα;Το 45% λοιπόν μόλις πειθαρχεί γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΙΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ.Και κάτι άλλο:Μήπως αυτή είναι η σφαίρα επιρρο'ης του Δ.Σ της ΟΕΣΒΔΕΝ;Και γιαυτό γελάει μαζί μας όλη η υπόλοιπη Ελλάδα;

Ανώνυμος είπε...

Το γεγονός ότι επικρατούσε κάποια αντίληψη για κλείσιμο των κατατστημάτων επί 20 χρόνια δε σημαίνει ότι θα επικρατεί εφ'όρου ζωής. Οι εποχές αλλάζουν και ταυτόχρονα αλλάζουν και οι ανάγκες για ένα μεροκάμματο οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας.
Οι έμποροι που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του εμπορικού συλλόγου ας κάνουν και ας αποφασίσουν αυτό που επιθυμούν και θεωρούν σωστό. Οι υπόλοιποι που δεν ήθελαν να αποτελούν μέλη του εμπορικού συλλόγου είναι καθαρό και ξάστερο ότι έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να πράξουν αυτό που οι ΄διιοι επιθυμούν.
Δε μπορούν να αποφασίζουν άλλοι προύχοντες,καπιτάλες έμποροι που τα κονόμησαν χοντρά εδώ και 30 χρόνια και πάνε στις βίλες και τα εξοχικά τους για τους υπόλοιπους μικροεμπόρου που προσφαθούν να βγάλουν έστω και τα λίγα ευρουλάκια όπως τα χαρακτήρισε ο καπιτάλας κατά τα άλλα αριστερός Τζωρτζόπουλος.
Κουμάντι στο σπίτι του ο Τζωρτζόπουλος και ο κάθε Τζωρτζόπουλος. Οι χουντικές πρακτικές του κάθε αριστερού δε θα περάσουν.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΑΥΤΟΙ ΒΑΛΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ ΠΟΥ ΓΥΡΝΑΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ "ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ¨Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ. ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ. ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΕΑΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ. ΕΑΝ ΟΝΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΩΦΕΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ

Θύμιος είπε...

Μάλλον κάποιοι θέλουν να παρουσιάζουν τον εαυτό τους ως επιχειρηματία και ως ιδιοκτήτη εμπορικού καταστήματος για λόγους φιγούρας, φινέτσας και φυσικά κονόμας!
Συμφωνώ με τις αποφάσεις του παρελθόντος να κλείνουν τα μαγαζιά το Σάββατο τους θερινούς μήνες, αλλά αν θέλετε να είστε οι στυλοβάτες της αγοράς θα πρέπει να προσαρμοστείτε στα νέα οικονομικά δεδομένα.
Όλο τον χειμώνα μας έτρωγε η κλάψα σας για την οικονομική κρίση και τις συνέπειες που έχει αυτή στις επιχειρήσεις σας και το καλοκαίρι αποφασίζετε να κλείσετε τα μαγαζιά την πιο παραγωγική ημέρα για την αγορά..... ή είστε υποκριτές ή θα πρέπει επειγόντως να προσγειωθείτε ομαλά στον αληθινό κόσμο, γιατί κάποια στιγμή οι καταναλωτές θα σας δουν με άλλο μάτι και τότε η προσγείωση θα είναι ανώμαλη.....!

Ανώνυμος είπε...

Ολη η πολη γεματη με αφισσες,
Στο ραδιοφωνο διαφημιση,
Στο δρομο ντουντουκα να περνα πρωι και βραδυ για μια ολοκληρη εβδομαδα,
για να ενημερωσει οτι τα Σαββατα ειμαστε ΚΛειστα!!

Γιατι φετος ολο αυτο το σκηνικο;

Γιατι πολυ απλα καποιοι αμφισβητησαν την "Αυθεντια" του προεδρειου του Εμπορικου συλλογου!

Επιδειξη Δυναμης....
Επιβολλη αποφασης...
Λεγε λεγε θα τους γινει μαθημα...θα περασει στο υποσυνειδητο των καταναλωτων..

Οι καροι αλλαξαν..αλλα εμεις συνεχιζουμε με πρακτικες Σταλιν...ας τους χαιρομαστε...

Ανώνυμος είπε...

Κανένας από σας που γράφετε παραπάνω, δεν δουλεύει Σάββατο, οπότε μπορείτε να έχετε σοβαρή άποψη για αυτό το θέμα...
Και τι ζήτησαν οι άνθρωποι? 9 Σάββατα να δουν τις οικογένειές τους, να κάνουν τις mini διακοπές τους. Και μιλάμε για την πιο νεκρή μέρα του καλοκαιριού.
Ξεκολλήστε το μυαλό σας λιγάκι, εσείς που έχετε κατοχυρώσει τα Σάββατα σας να μην εργάζεστε. Μην επικαλείστε νεκρές αγορές και λεφτάδες εμπόρους (όχι οτι δεν υπάρχουν). Για δείτε ποίοι φαγώθηκαν να ανοίξουν τα καταστήματά τους και αν όντως πεινάνε! Και χτές αυτοί που άνοιξαν τίποτα δεν κάνανε! Τα περισσότερα δεν κράτησαν ούτε μέχρι τις 1!
Και να σας πώ το άλλο! Όπως επικαλείστε να ανοίξουν τα εμπορικά τα Σάββατα του καλοκαιριού, έτσι και γώ (και πάρα πολλοί άλλοι), μπορώ να ζητήσω το άνοιγμα της εφορίας, του ΙΚΑ, των τραπεζών και όλων εκείνων των υπηρεσιών που θα "ζωντανέψουν" το Σάββατο του Αγρινίου!
Σας αφήνω τώρα, για να φύγω για Λευκάδα! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

Ανώνυμος είπε...

11:18 ηλίθιε καπιτάλα βλαχονεόπλουτε Αγρινιώτη.
Οι εφορίες,ΙΚΑ είναι δημόσιες υπηρεσίες και καθορίζονται τα ωράρια από νόμο.
Τα εμπορικά καταστήματα είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα ανοίγει ο καθένας όποτε του καυλώσει.

Θύμιος είπε...

Φίλε 11:18, μιλάς με υπερβολική σιγουριά, σα να γνωρίζεις το επάγγελμα του καθενός εδώ μέσα!
Σε πληροφορώ πως το 60% του ιδιωτικού τομέα δουλεύει το Σάββατο και μέσα σε αυτό το ποσοστό ανήκω και εγώ.
Τα λεγόμενα εμπορικά καταστήματα, το σάββατο θα πρέπει να είναι ανοιχτά, ειδικά σε δύσκολους καιρούς σαν αυτούς που ζούμε..... τώρα αν το κόλλημα σου με τη Λευκάδα είναι τόσο μεγάλο, μπορείς να πας να μείνεις εκεί για να σε αγαπήσουν οι ντόπιοι, γιατί τώρα που πηγαινοέρχεσαι και τους τα ακουμπάς, '' κωλοαγρινιώτη'' σε λένε που τους κάνεις ζημιά στον τουρισμό!
Παρεπιμπτόντως.... κάποιος γνωστός μου που άνοιξε το μαγαζί του το Σάββατο και πολύ καλά τα πήγε από τζίρο και τα εύσημα εισέπραξε από τους καταναλωτές....!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ Ο ΤΕΛΈΥΤΑΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΧΑΧΑΧΑ!Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ.ΠΡΩΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΑ.ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΛΕΥΚΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ...ΑΤΟΜΟ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΘΕΛΟΥΝ 9 ΣΑΒΒΒΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΝΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ.ΓΙΑ ΤΙς ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΕ Η ΛΑΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΛΑΜΙΩΤΕΣ ΕΜΠΟΡΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΡΓΑΤΕΣ!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΤΩΡΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΠΟΝΗΡΕ!ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΓΙΝΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΑ.ΞΑΝΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑ!

Ανώνυμος είπε...

OLI H ELLADA DOULEYEI TA SABBATA EKTOS APO TOYS DHM.YPALLHLOYS,ESAS KAI TOYS ERGATOPATERES POY STIS 12 EINAI GIA OUZO ME TO RIZOSPASTH STO XERI.KAI OXI OLOUS TOYS DHM YPALLHLOYS GIATI KAI EKEI KAPOIOI DOYLEYOUN...

Ανώνυμος είπε...

Αφού ο σύλλογος αποφάσισε να κλείσουν τα μαγαζιά, οφείλουν να σεβαστούν όλοι αυτή την απόφαση. Έτσι λειτουργεί η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

file 11:18 mathe oti ta savvata litoorgoun ta pratiria benzinis gia na vazis venzina na pas stin lefkada kathos kai ta praktoreia opap kai tis kiriakes vevea.
telos panton ean theloun as klisoun. einai axioi tis tixis tous. emis tha tin vroume tin akri aytoi na tho ti tha kanoyn

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΡΕ ΦΙΛΕ 8:33. ΜΗΝ ΕΠΙΚΑΛΗΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΜΑΘΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΣΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.ΜΗΠΩΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ?
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΜΗΝ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΤΙΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΓΥΡΩ ΧΩΡΙΩΝ. ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ. ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΤΖΩΡΤΖΩΠΟΥΛΟΚΟΤΟΧΟΡΤΟ.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μόλις έκανα το μπανάκι μου να φύγουν τα αλάτια από το λευκαδίτικο νερό και βλέπω υλικό προς απάντηση!
Στον φίλο που με θεωρεί τρελό καπιτάλα, θα προτείνω να ασχοληθεί με τους προς ψήφιση νόμους, οι οποίοι θα καταστρέψουν εσάς και εμάς, και να αφήσει τα ωράρια! Άμα ξεσηκωθούν οι μισοί Έλληνες και πουν να ανοίξει το Δημόσιο (οι άλλοι μισοί Έλληνες), θα ανοίξουν και μετά θα καθόμαστε όλοι Κυριακή απόγευμα μόνο (εμένα με χαλάει αυτό γιατί τα καλοκαίρια τα σ/κ μ αρέσει να πηγαίνω Λευκάδα).
Στον Ευθύμιο, να πώ πως το 70% της πόλης μας χτές ήταν στα σπίτια του, σε καμια παραλία και οπουδήποτε αλλού εκτός απο το κέντρο του Αγρινίου (το ποσοστό δεν είναι απόλυτο). Από την άλλη βέβαια, δεν αφορά περισσότερο τον κόσμο το ωράριο απο τους εμπόρους! Αν αρχίσεις και ρωτάς καταναλωτές " Να ανοίξουν τα μαγαζιά Κυριακή μετά την εκκλησία?", που φαντάζεσαι οτι θα καταλήξουμε?
Όσο για την Λευκάδα, είναι αγαπημένος προορισμός για όλους μας πιστεύω, και δεν με ενδιαφέρει να αγοράσω σπίτι, εκτός και αν αποφασιστεί να κλείνουμε Παρασκευή-Δευτέρα. Όσο για τον φίλο σου, επειδή ήπια 3 καφέδες (ναι το Σάββατο ήμουν πολύ αργόσχολος) σε διαφορετικές μεριές απο τις 9 μέχρι τις 1, δεν υπήρχε κίνηση ιδιαίτερη στους δρόμους, οπότε ή π@π@ριές σου είπε, ή δεν σκέφτηκε την διαφορά τζίρου - τσέπης, οπότε πάλι π@π@ριές είπε.
Επειδή, όλους μας βολεύει η ανωνυμία εδώ, και μπορούμε να γράφουμε οτι γουστάρουμε χωρίς να είμαστε υπεύθυνοι για αυτό που γράφουμε, μην παίρνετε σοβαρά όλα αυτά τα σχόλια (και το δικό μου μέσα σε αυτά). Όλοι είμαστε "μάγκες" και έχουμε "άποψη" όταν κρυβόμαστε πίσω απο πληκτρολόγια και οθόνες...

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΝΑΝΕ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΜΙΖΩ...ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΟΛΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ..Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ..Ο ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ...Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ...ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ...ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝΕ ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ...ΚΑΛΑ ΜΠΑΝΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΑ ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΚΑ ΜΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ... ΟΛΑ ΤΑ ΧΕ Η ΜΑΡΓΙΩΡΗ Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΙΠΕ. ΕΝ ΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΥ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΕΠΩ. ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟΣ ΕΚΟΨΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. ΑΥΞΗΣΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ. ΕΠΕΒΑΛΕ ΦΟΡΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΚΑΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, Η ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΕΙΝΑΙ... ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΙΤΙΩΝ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ, ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΙΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΚΑΘΑΡΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΤΟΥ 5ΝΘΗΜΕΡΟΥ. ΕΞΟΡΚΙΣΤΕΣ ΔΕΚΤΟΙ ΕΝ ΑΓΡΙΝΙΩ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΘ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΡΟΥΣ. ΑΠΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ?.. ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΧΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΟ, ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. Ε, ΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟ. Α, ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ. ΝΤΡΟΠΗ. ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ... ΤΣ ΤΣ ΤΣ

Ανώνυμος είπε...

magkes tha diabazoun ta sxolia oi megaloi[marino-carfour-practic.....klp]kai tha gelanai....kleistoi oloi..phrate thn proth fola proxtes....exei ales 8.....foles

Ανώνυμος είπε...

Re talenta, kai anoixta na einai ta magazia, pali sta jumbo tha parw raketes! Kai pali ston marinopoulo tha paw na parw ta psonia mou! As anoiksoun kai kiriakes kai savatovrada!

Ανώνυμος είπε...

ποιοι ειναι αυτοι οι χωριατες που θελουν να ειναι ανοιχτα τα Σαββατα?
ουτε το ρευμα δεν θα βγαλουν.δεν βλεπουν τι γινεται εξω στην αγορα?
ισα ισα, οταν τα μαγαζια δεν πανε καλα πρεπει να ανοιγουν λιγοτερες μερες.