Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Οριστικά κλειστά τα μαγαζιά τα Σαββατοκύριακα το καλοκαίρι.

Οριστικά κλειστά θα παραμείνουν τα Σαββατοκύριακα τα μαγαζιά τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς η απόφαση αυτή επικυρώθηκε και από την ανοιχτή επίσκεψη των εμπόρων που πραγματοποιήθηκε χθές, στις 7/6 στο Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας .
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου Αγρινίου:
"Στη σύσκεψη, στη συζήτηση και την ψηφοφορία, είχαν δικαίωμα συμμετοχής ισότιμα με τα μέλη και οι έμποροι της πόλης μας που σήμερα δεν είναι μέλη του Συλλόγου. Η ονομαστική ψηφοφορία και το αποτέλεσμά της επιβεβαίωσαν την απόφαση της Γ.Σ. του ΕΣΑ της 10/5/2010. Κατά συνέπεια για το 2010 τα εμπορικά καταστήματα στο Αγρίνιο θα εφαρμόσουν θερινό πενθήμερο από 26/6/2010 έως 31/8/2010, παραμένοντας το Σάββατο κλειστά. Το Δ.Σ. εμμένει στην άποψή του ότι μπρος σε αυτά που συμβαίνουν και αυτά που ακολουθούν, το συγκεκριμένο ζήτημα είναι κατά πολύ υποδεέστερο, γι’ αυτό και έντονα προβάλλει το κάλεσμά του προς όλους, όχι μόνο για ηθική στήριξη αλλά κυρίως συμμετοχή στις δράσεις του Συλλόγου και τις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων, δίχως επιλογή θεμάτων, γιατί τα σοβαρά και κρίσιμα δεν είναι το πενθήμερο. Τέλος το Δ.Σ. του ΕΣΑ:
- Προσκαλεί τους συναδέλφους που μετείχαν στη σύσκεψη και που σήμερα δεν είναι μέλη του συλλόγου , να γίνουν μέλη του.
- Καλεί τους συναδέλφους που είχαν διαφορετική άποψη από αυτή που εγκρίθηκε, σεβόμενοι τη συμμετοχή τους στη διαδικασία, στο διάλογο και την ψηφοφορία, να πράξουν το δημοκρατικά και ηθικά αυτονόητο.

- Απευθύνει έκκληση προς όλους, ανεξάρτητα άποψης και ψήφου για το 5θήμερο, τώρα πια να συμβάλλουν για να τρέξουμε τα άλλα ανοιχτά και σοβαρά ζητήματα, που από αυτά και μόνο, θα εξαρτηθεί πόσοι και για πόσο θα έχουμε μαγαζιά την επόμενη μέρα."

35 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν έρθουν οι πολυεθνικές και κλείσουν τα τοπικά εμπορικά καταστήματα ας βγει μετά ο πολύς Τζωρτζόπουλος, αυτόις ο μεγάλος αγωνιστής να λέει τα δικά του, που επί 20 χρόνια κλείνουν 2 μήνες τα καταστήματα το καλοκαίρι τα Σάββατα.
Αυτός και οι όμοιοί του κονόμησαν πολλά φράγκα τα τελευταία 30 χρόνια και έφτιαξαν βίλες και εξοχικά,έχουν και περιουσία καβάτζα σε χωράφια και τράπεζες. Κάποιοι άλλοι εμποράκοι όμως θέλουν να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί και αυτό δε μπορεί να τους το στερήσει κανένας Τζωρτζόπουλος.
Ξεφτίλες καπιτάλες. Καταστήματα ανοιχτάτα Σάββατα όλο το καλοκαίρι και κλείσιμο όποτε επιθυμεί ο κάθυε ιδιοκτήτης.

Ανώνυμος είπε...

orea kala kanoun. alla na min paraponiounte oti den exoun doulia.
fantazome oi alisides katastimaton tha einai anixtes. min nomizete oti ta alexpack tha einai klista. mpravo stous tempelides sindikalistes pou isigounte teties protasis. Edo o kosmos kegete kai aytoi klinoun ta magazia to savvato. oi patrini kai oi mesologites tha kanoun panigiri.
ta atoma einai aneparki katoi tetioi mas ftasane edo pou eimaste. ego pantos thanigo kai as erthoun na mou poun tipota.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπη και αισχος στους τεμπεληδες εμπορους που θελουν κλειστα τα καταστηματα τα Σαββατα. Δεν καταλαβαινω γιατι δεν δινουν την επιλογη σε οποιον θελει να ανοιξει το καταστημα του!!! Μαλλον τους ενοχλει και αυτο!
Αλλα οταν η αγορα της Πατρας θα γεμιζει τα Σαββατα απο Αγρινιωτες να δουμε τι θα λενε μετα! Μονοι τους διωχνουν τον κοσμο απο την Αγρινιωτικη αγορα!!!
Ποιοτητα ζωης θελουν ορισμενοι, αλλα ολοι αυτοι που το θελουν και το ψηφισαν ειναι εμποροι ανω των 20 χρονων, ξεχρεωτοι, με σκαφη και εξοχικα!!!
Οι νεοι εμποροι τι πρεπει να κανουν??? Να βαλουν μια θηλια στο λαιμο και να κρεμαστουν??? Μπραβο στον Εμπορικο Συλλογο Αγρινιου που στελνει ολους τους νεους εμπορους στο γκρεμο αντι να τους στηριζει σε αυτους τους δυσκολους καιρους!!!

Ανώνυμος είπε...

oi dhthen tupografoi sthn trupatous twra.leukaditsa sourxomai apo paraskeuh bradaki na xalaw ta leuta pou mou afhnoun ta roida oi agrhniotes

Ανώνυμος είπε...

Κοιτουν την καλοπεραση τους και μονο!
Να ρθουν οι πολυεθνικες να τους κλεισουν το σπιτι!
Ακους να κλεινουν το σαββατο!
Αμα πεινουσαν οπως μας λενε, θα τα ειχαν ανοιχτα το σαββατο.
Αρα ψευτιες μας λενε.
Πεινα και 2 μηνες διακοπες καθε σκ, δεν πανε μαζι.

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ το θεωρώ απαράδεκτο το μέτρο.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το εξής: Γιατί δε μαζέυεστε οι υπόλοιποι έμποροι (που είστε και πλειοψηφία από ότι φαίνεται) να πάρετε το σύλλογο στα χέρια σας? Γιατί να αφήνετε 2-3 να σας επιβάλουν την άποψή τους?

Ανώνυμος είπε...

Το 'χετε χαμενο ρεεεε! Αυτοί που κοπτωνται να μεινουν ανοιχτα τα μαγαζια σαββατιατικα, μεσα στο κατακαλοκαιρο, δεν μπορουν να πανε να ψωνισουν άλλες μερες ???? Το Σαββατο περιμενουνε ????? Για να σε δω ρε λεβεντη τελη Ιουλιου με 45 βαθμους υπο σκια πού θα εισαι το Σαββατο: στο Αγρινιο για ψωνια, ή για βουτιες στη Λευκαδα και στον Επαχτο !!!!

Ανώνυμος είπε...

εμποροι των 20 χρονων που ψηφισαν να μεινουν κλειστα τα καταστηματα τα Σαββατα και μονο αυτοι!!!
Ας ξεκουραζονται αυτοι τα Σαββατα και ας αφησουν να δουλεψει οποιον θελει να δουλεψει!
Κουμαντο στα μαγαζια τους και οχι εις βαρος των υπολοιπων!!!

Ανώνυμος είπε...

Το τί θα κάνει κάθε πολίτης και πότε θα ψωνίσει είναι δική του δουλειά. Όπως και δουλειά του κάθε εμπόρου είναι το πότε θα γίνει και πότε όχι. Σιγά μην κάνει κουμάντο οι υπόλοιποι με τι ς βίλες,τα φράγκα, τα τζιπ, τα πολλά κυβικά και γενικά όλοι οι άπληστοι καπιτάλες του Αγρινίου. φαντασμένοι νεόπλουτοι.

agrinionews είπε...

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις δε δημοσιεύονται.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 8.27, ναι, οταν καποιος πηζει στη δουλεια, και Ιουλιο, και καποιοι ισως και Αυγουστο, γουσταρει να κανει τα ψωνια του με ανεση το Σαββατο.
Ε, οι αγρινιωτες εμποροι του κλεινουν την πορτα και του λενε αντε γεια, κανοντας βουτιες!
Μη μου πειτε οτι αγρινιωτης εμπορος μενει στην πολη το σαββατο και εχει το μαγαζι κλειστο απο καπριτσιο!
Το κλεινει και...φευγει.
Αντε γεια απο τους εμπορους?
Αντε γεια απο τους πελατες!

Μη ξανακουσω φωνη διαμαρτυριας των εμπορων ομως!
Άχνα!

Ανώνυμος είπε...

opoios exei problhma tha eprepai na paei sthn suneleush kai oxi gia kafedaki,tona praspathei o kathenas'' TUPOFRAFOS''pou exei 1 fuladitsa + problhma me ton proedro na dhmiourghsei kluma einai akuro..kai apo thn alh adelfia emporoi kaka ta psemata....ta sabbata ton ioulh kai ton augousto einai pethamena..mono kati shderades douleuoun ,,,ala autoi einai anuxtoi akoma kai thn hmera tou pasxa mpas kai poulhsoun kana moteraki........kseretai kata panagia kai grhva meria...den trome koutoxorto kurioi TO PINOUMAI...kai kala kanoumai!................................kai twra mporeitai na me brhsetai aneta...!

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην κόπτεσται τόσο πολύ για τα εμπορικά που θα κλείνουν το καλοκαίρι. Σας είδαμε, εδω δεν ψωνίζεται τις υπολοιπες μέρες τις εβδομάδας σας χάλασε το σάββατο που θα κλείνουν για 2 μήνες και θα μπορούν κάποιοι εργαζόμενοι να κάνουν και αυτοί μερικά μπάνια με τις οικογένειές τους. Μάλλον οι περισσότεροι είστε διορισμένοι στο δημόσιο οπότε δεν σας νοιάζει αν κάποιοι δουλεύουν και τα σάββατα.

Ανώνυμος είπε...

Ναι καλα, μας επεισες οτι το σαββατο ειναι νεκρα.
Βεβαια, ή θα δουλευετε πολυ, ή για λιγα χρηματα δεν αξιζει τον κοπο, τα πετατε!
Βρε ουστ!

Με το καλο να μας ερθουν κι αλλες αλυσιδες, και εσεις να κανετε τα μπανια σας, κι εμεις να ψωνιζουμε τα παντα στις αλυσιδες.

Αλλα μετα θα ειναι λιγο αργα...
τι να τα κανεις τα μπανια αμα δεν εχεις λεφτα, πεταξε το πουλι.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤH ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ. ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ CAREFOUR - ZARAS ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΝΕ Η ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΠΑΛΙ. ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΒΕΝΖΙΝΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ CHEROKEE. ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΕΥΟΝΤΕ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΧΤΟΥΝ. ΒΡΕ ΟΥΣΤ. ΚΛΕΙΣΤΕΤΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστό ότι τον Ιούλιο και περισσότερο τον Αύγουστο τα σαββατοκύριακα το Αγρίνιο ερημώνει ... όλοι εσείς οι οποίοι διαμαρτύρεστε πηγαίνετε ένα Σάββατο Ιουλίου σε ένα κατάστημα του Αγρινίου να δείτε πόση δουλειά έχει και τι τζίρο κάνει αυτή την μέρα ...είναι γεγονός και όχι υπερβολή ότι τα λειτουργικά έξοδα ενός καταστήματος αυτές τις μέρες όπου το Αγρίνιο νεκρώνει είναι πολύ περισσότερα από τον τζίρο του... βέβαια η κατάσταση αυτή αποτελεί πλέον καθημερινότητα για τις τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης μας .Μοναδική εξαίρεση σύμφωνα με οικονομική μελέτη αποτελούν τα μεγάλα πολυκαταστήματα της πόλης μας (εθνική οδός μεριά και όχι μόνο) που έχουν αύξηση στον τζίρο τους της τάξης του 20%(τους τελευταίους 5 μήνες) ...πως γίνεται λοιπόν εσείς που διαμαρτύρεστε για το κλείσιμο των καταστημάτων τις μέρες αυτές και απειλείται με "σαμποτάζ" της τοπικής αγοράς την στιγμή που δεν την στηρίζεται και έχετε ήδη στραφεί προς τα μεγάλα πολυκαταστήματα? Λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει και εν τέλει δείξτε με πράξεις ότι εσείς σαν αγοραστικό κοινό χρειάζεστε την τοπική αγορά ανοικτή και τα Σάββατα του Ιουλίου και τότε το συγκεκριμένο θέμα ίσως τεθεί υπό διαφορετική σκοπιά .

Ανώνυμος είπε...

Ας μας πείτε εσείς που σας χαλάει το κλείσιμο τον εμπορικών καταστημάτων, τι επάγγελμα ασκείτε, καθώς και τι διακοπές κάνετε συνήθως?
Επίσης, η δημοκρατία που σας επιτρέπει να γράφετε εδώ ότι σας κατέβει, είναι και αυτή που έβγαλε τον Κο Τζωρτζόπουλο πρόεδρο.
Όσο για αυτούς που θα ξυπνήσουν το Σάββατο τέλος Ιουλίου, θα ανοίξουν την ντουλάπα τους, θα δούν οτι τους λείπει ένα polo μπλουζάκι, θα πάρουν το αμάξι τους, θα βάλουν 50€ βενζίνη, θα πληρώσουν 15€ Γέφυρα, θα πληρώσουν 10 € parking, για να ψωνίσουν στην Πάτρα, στο καλό και καλή αντάμωση το Σεπτέμβρη!

Ανώνυμος είπε...

Πάντως με το να κλείνουν τα μαγαζία το Σάββατο είναι απαράδεκτο...
Δεν μπορεί εν' μέσω κρίσης οι λίγοι να αποφασίζουν για τους πολλούς εις βάρους τους.
Για να πάω να κάνω βουτίες στην ωραία Λευκάδα χρειάζεται τις προηγούμενες μέρες να έχω καλύψει τα λειτουργικά μου εξοδά, και δυστυχώς τον τελευταίο καιρό δεν καλύπτονται!
Ειλικρινά λυπάμαι για τον σύλογο που δεν κάνει καθόλου σωστά την δουλεία του.
Μακάρι να αντικατασταθεί από νέους ανθρώπους που θα έχουν περισσότερη όρεξη για δουλειά!

Ανώνυμος είπε...

Άξεστε 8:50 εδώ μέσα γράφουν και πολλοί φοιτητές που ουδεμία σχέση έχουν με εμπορικά καταστήματα,ούτε οι ίδιοι ούτε οι οικογένειές τους. Αλλά βλέπουν αυτήν την τεράστια ανωμαλία για μια μεγάλη πόλη όπως το Αγρίνιο που θέλουν να λένε ότι είναι οικονομικό και εμπορικό κέντρο μιας τεράστιας περιοχής,με κλειστά καταστήματα τα Σάββατα του καλοκαιριού. Χαραμοφάηδες,όξω.

Ανώνυμος είπε...

εγω καταναλωτης ειμαι αλλα αυτα που λετε για σαββατα ανοικτα ειναι της πλακας και ειδικα στο αγρινιο.
να ανοιξεις το σαββατο να κανεις ΤΙ?

Ανώνυμος είπε...

καλα κάνουν και κλείνουν τα μαγαζιά το σάββατο.. πρώτα από όλα το αποφασισαν οι ίδιοι και ειναι δικαιωμά τους.. πέντε μέρες τη βδομάδα πρωι και απόγευμα φτάνουν για να ψωνίσει κανείς.. το πρόβλημα είναι οτι δεν εχει λεφτα ο κόσμος και δεν ψωνίζει.. η απόφαση πρώτα πρώτα βοηθά τους εργαζόμενους αυτών των μαγαζιών που ενω πέρνουν τον ίδιο μισθό μπορεί και αυτοί για 2 μήνες να απολαύσουν πενθήμερη εργασία, η οποία είναι δικαίωμα από τα τέλη του 19 αιώνα.. υπόψη οτι οσοι κοπτονται μαλλον δεν ξερουν τι θα πει να δουλευεις εξαημερο όλο το χρόνο ακόμη και στις γιορτές..

Ανώνυμος είπε...

Άξεστε 8:50 εδώ μέσα γράφουν και πολλοί φοιτητές που ουδεμία σχέση έχουν με εμπορικά καταστήματα,ούτε οι ίδιοι ούτε οι οικογένειές τους. Αλλά βλέπουν αυτήν την τεράστια ανωμαλία για μια μεγάλη πόλη όπως το Αγρίνιο που θέλουν να λένε ότι είναι οικονομικό και εμπορικό κέντρο μιας τεράστιας περιοχής,με κλειστά καταστήματα τα Σάββατα του καλοκαιριού. Χαραμοφάηδες,όξω.

09 Ιουνίου 2010 10:03 π.μ....................................................perimena poio kalo xarakthrismo....pantws eisai se kalo dromo........mono pou exeis mperdepsei thn bourtsa me thn''tsoutsouna''

Ανώνυμος είπε...

πρεπει να δουλευετε φουλ 12ωρο ολοι σας εδω μεσα ολη την εβδομαδα και να μην προλαβαινετε να ψωνισετε τις καθημερινες....μονο να κριτικαρετε ειστε ορισμενοι...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΕΚ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ...ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ...ΑΦΗΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΟΥΣ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ Η ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ...Π.Χ ΕΝΟΙΚΙΑ-ΟΑΕΕ-ΠΤΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ-ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ(ΓΙΑ ΤΗ ΟΠΟΙΑ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ)ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΜΑΓΑΖΙΑ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΕΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ...ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΣΑΒΒΑΤΟ ΘΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ...ΟΥΣΤ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ!

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο λάθος του blog που δεν ανέφερε τον αριθμό των συμμετεχόντων στην ψηφοφορία και τα αποτελέσματα υπέρ και κατά.
Με αυτόν τον τρόπο που ανέβηκε η ανάρτηση δίνει το δικαίωμα σε οποιοδήποτε σχετικόν ή άσχετον να νομίζει πως οι λίγοι αποφάσισαν για τους πολλούς.
Και εν πάσει περιπτώση, κάθε εργαζόμενος και επαγγελματίας έχει τον σύλλογό του και αποφασίζουν τα δικά τους.
Θα με πειράξει εμένα που αποφάσισαν το πώς θα εργάζονται μια μέρα της εβδομάδας;
Εμένα με πειράζει που κυβερνάει αυτός που κυβερνάει, αλλά έχω δικαίωμα ψήφου.
Αν με πειράζει ο ΕΣΑ, που δεν είναι δικό μου θέμα, θα πρέπει να διαμαρτύρομαι όπου βρω και να τους κατακρίνω, χωρίς να είμαι μέλος του;
Επιπλέον, ως παράδειγμα, οι εμπορικοί σύλλογοι τουριστικών πόλεων σίγουρα ακολουθούν τις σχετικές παρόμοιες διαδικασίες και έχουν ακόμα πιο σίγουρα μέλη με γνώμη κλεισίματος των καταστημάτων τους τα σάββατα, τότε δηλ που έχουν δουλειά...

Ανώνυμος είπε...

Έχουν μπει όλοι οι εμποράκοι και οι φίλοι τους και γράφουν υπέρ τους. Όξω ρε καπιτάλες, όξω νεόπλουτοι βλαχονεόπλουτοι της κακιάς ώρας.

Ανώνυμος είπε...

Από το αν κλείνουν τα μαγαζιά το Σάββατο φαίνεται αν μια πόλη είναι εμπορικό κέντρο; Μήπως τα παραλές;

Πάντως το έχει αυτό ο Έλληνας. Να καπελώνει την άποψη τού άλλου, επειδή ο ίδιος έχει διαφορετική.
Είναι σα να πω εγώ σε αυτόν που έχει το μπλογκ να βάζει πολλές αναρτήσεις το Σάββατο να διαβάζω, ενώ μπορεί ο τύπος να την κάνει για μπάνια να ξεκουραστεί και να τον βρίζω από πάνω.
Ή να μου πει κάποιος από εδώ μέσα να φάω το ίδιο που τρώει αυτός και να με κατακρίνει κιόλας.

Ηρεμήστε ρε. Ο καθένας έχει την άποψή του. Αν θέλει τη λέει, αλλιώς το βουλώνει. Ποιός ο λόγος να κατακρίνονται αυτοί που έχουν μαγαζιά, όταν εμείς δεν έχουμε και να τους βρίζουμε επειδή αποφάσισαν δημοκρατικά να κλείνουν την ημέρα που αποφάσισαν να κλείνουν, για τους λόγους τους;
Πρέπει να τους βρίζουμε και να φέρνουμε επιχειρήματα ότι βαριούνται, ότι γουστάρουν να μη δουλεύουν για να πηγαίνουν για μπάνια, να τους κλείσουν οι αλυσίδες και οι κινέζοι, να ψοφήσουν, να χρεοκοπήσουν κλπ κλπ;
Δικό τους θέμα ρε σεις και αφήστε τους να αποφασίσουν τα του οίκου τους.
Ήρθαν αυτοί ποτέ να μας πουν πότε να ψωνίσουμε, πόσα χρήματα να διαθέσουμε και πώς θα εργαζόμαστε στις δουλειές μας; Να βγάλουμε το μάτι του τύπου που έχει μαγαζί γιατί εμείς για κάποιο λόγο που έχουμε στο μυαλό μας τον θέλουμε να δουλεύει το Σάββατο; Ρε σκεφτόμαστε καθόλου ή όχι;
Έλεος ρε, θα καπελώνουμε τον οποιονδήποτε με όποιο επιχείρημα βρεθεί πρόχειρο γιατί δεν έχει την ίδια άποψη με εμάς;
Έγραψε κανένας ποτέ, κάποια εφημερίδα ή μπλογκ, (όποιος ξέρει ας μου πει, δε το γνωρίζω) τί ακριβώς ειπώθηκε στη συνέλευσή τους και ποιά τα επιχειρήματα των 2 πλευρών;
Δε θα ήταν σημαντικό να διαβάσουμε τους λόγους αυτών που τάχθηκαν κατά του κλεισίματος, πέραν από τον προφανή;
Ή είμαστε εμείς οι ηλίθιοι που για θέμα που δε μας νοιάζει, όσοι δεν είμαστε μαγαζάτορες, σπεύδουμε να τους ξεσκίσουμε; Και όλη αυτή η φάση επειδή θέλουμε να ψωνίσουμε κάποιο Σάββατο;...
Το σωστότερο είναι οπως το έθεσε και κάποιος προηγούμενος. Το θέμα του κλεισίματος ή όχι αφορά μόνο τους ίδιους και τέλος. Και ευτυχώς ή δυστυχώς είναι το λιγότερο, όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ακριβά ενοίκια, τεβε, φπα και ό,τι συνεπάγεται η λειτουργία ενός μαγαζιού, χωρίς την ύπαρξη ουσιαστικά και τη βοήθεια ενός εμπορικού συλλόγου, που φαίνεται πως όποτε το θυμάται εμφανίζεται. Αν τεθεί έτσι το θέμα, κανένας λογικός δε θα βρεθεί να προσάψει ο,τιδήποτε. Όπως τίθεται τώρα, σαν απλή ανακοίνωση ότι τα μαγαζιά θα κλείνουν με το νέο ωράριο που αποφάσισαν, είναι μια ανακοίνωση και μόνο και χεστήκαμε κιόλας ας πούμε. Το αποφάσισαν και τέλος.

Ανώνυμος είπε...

09 Ιουνίου 2010 3:06 μ.μ.

οπως ειπε και ο γιωργακης , τα παραπονα σου στην τροικα.
γιωργακη γερα ξεσκισε μας πιο καλα!
ξεσκισε τους ελληνες, ετσι να πονανε, κλειστα ολα, μην μεινει τιποτα ανοιχτο.
κλειστα ολα ετσι γιωργακη, ξεσκισε μας.


ευτυχως που μας εκοψε το μυαλο και διωξαμε και τον καραμανλη! γατες ειμαστε!

ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΗΘΕΛΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ. ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ...ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

To σωστό θα ήταν να είναι ελεύθεροι οι έμποροι να ανοίξουν αν θέλουν το Σάββατο. Όσοι δεν θέλουν, ας πάνε για μπάνιο.
Δεν γίνετε όμως ο σύλλογος να επιβάλει σε κάποιον να κλείσει. Είναι απαράδεκτο !!

Που είναι η δύναμη του συλλόγου, εκτός από τις διαμαρτυρίες για τα μεγάλα εμπορικά ?

Γιατί ο σύλλογος δεν συνεννοείται με τους άλλους συλλόγους στην Ελλάδα να μην πληρώσει κανένας έμπορος ΦΠΑ αυτό το 3μήνο σε αντίδραση για την μη απόδοση του ΦΠΑ από το κράτος ?

Νομίζω πως τελικά δεν έχουν άδικο αυτοί που διαμαρτύρονται κατά της διοίκησης του συλλόγου....

Ανώνυμος είπε...

Όποιος ενδιαφέρεται για τα μαγαζιά εδώ και πιστεύει πως οι αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα θα οργιάζουν τα Σάββατα και θα τα κλείσουν, ας σταματήσει να πηγαίνει εκεί. Τα πολυκαταστήματα δε θα αντέξουν εάν δεν πηγαίνει κόσμος.

Ανώνυμος είπε...

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατηγορούν τους εμπόρους ας αναλογιστούν; Γιατί οι Υπηρεσίες να μην είναι ανοιχτές και τα απογεύματα και τα Σάββατα; Εγώ θέλω να εξυπηρετηθώ από το Δημόσιο το Σάββατο το απόγευμα. Είναι λογικές αυτές;
Το μεγάλο πρόβλημα της πόλης είναι τα οκτώ Σάββατα το χρόνο, σε μια περίοδο που κανείς μας δεν μπαίνει σε εμπορικό για να ψωνίσει;
Ψυχραιμία και λογική.

Ανώνυμος είπε...

Κανονικα θα επρεπε ο καθε εμπορος να αποφασιζει για το καταστημα του ή την επιχειρηση του εαν θελει να παραμεινει ανοιχτος ή κλειστος τα Σαββατα.
Μην ξεχνατε οτι υπαρχουν στο χωρο πολλοι νεοι εμποροι οι οποιοι ειναι καταχρεωμενοι (και δεν εχουν υπαλληλους οπως προανεφερε καποιος) και θελουν να δουλεψουν το Σαββατο. Ποιο το παραλογο δηλαδη??? Και γιατι να μην τους δοθει αυτη η ευκαιρια??? Κλεβουν απο κανεναν??? Ας ανοιξουν και ας μην παταει κανενας πελατης! Δικο τους το προβλημα, αλλα δε μπορει κανεις να του στερει αυτο το δικαιωμα!!! Αν κανω λαθος διορθωστε με, αλλα αυτη ειναι η δικη μου αποψη!

Ανώνυμος είπε...

Είμαι δημόσιος υπάλληλος, κ απλά σας λέω πως τα εμπορικά που θα κλείσουν θα κάνουν πολύ καλά!!
Πιστεύω πως ο χρόνος υπάρχει, κατά πολύ μάλιστα από Δευτέρα έως κ Παρασκευή για να βγούμε εμείς του δημοσίου (κ όχι μόνο) να ψωνίσουμε...!!

Ανώνυμος είπε...

Ολοι εσεις που φωαναζετε... φωναζετε... οτι ο ΕΣΑ (Εμπορικος Σύλλογος Αγρινίου) δεν κανει τιποτα κ το μονο που τον ενιαφέρει ειναι το Θερινο Πενθημερο του καλοκαιριού μπητε στο blogspot της Ερμαϊκής Στήλης κ ρίξτε μια μάτια...
http://ermaikistili.blogspot.com/

Εσείς δεν φταίτε γιατί δεν γνωρίζετε τίποτα..!
Όχι όμως πως δεν θα μπορούσατε να ενημερωθείτε!!!
Ο τύπος όμως που ενημερώνετε αλλά δεν ενημερώνει, του στέλνονται δελτία τύπου απο τον ΕΣΑ κ δεν τα δημοσιεύει!! Σας δίνει αυτά που αυτός θέλει να δείτε κ να
διαβάσετε!Σας μεταχειρίζεται σαν ΠΡΌΒΑΤΑ...!