Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Ο θεσμός του "αστυνομικού της γειτονιάς" στο Αγρίνιο

Εδώ και λίγο καιρό λειτουργέι πιλοτικά ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς και στη πόλη μας. Σαν θεσμός έχει ως προτεραιότητα την πρόληψη της μικροεγκληματικότητας στις γειτονιές. Όπως έχει ανακοινωθεί, "στόχος του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» είναι να βρίσκεται σε άμεση επαφή με τους κατοίκους και φορείς μιας περιοχής για τη πρόληψη κυρίως της μικροεγκληματικότητας." Για αυτό το λόγο μοιράζουν την κάρτα με το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό του υπηρεσιακού κινητού του τηλεφώνου.
Οι αστυνομικοί της γειτονίας εκτελούν πεζές αλλά και εποχούμενες περιπολίες. Όπως πληροφορούμαστε στο Αγρίνιο καλύπτουν τις περισσότερες γειτονιές ( Ενδεικτικά από τον Άγιο Γρηγόριο έως την Πλατεία και την Μπαιμπα και Άγιο Δημήτριο) ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν παρέμβει με επιτυχία σε ¨παραβατικές" περιπτώσεις.
Δυστυχώς πολλά είναι τα περιστατικά που συμβαίνουν όπως στο Στάδιο, όπου έχουν καταγγελθεί πολλές φορές μικροκλοπές, ενώ έχουν καταγγελθεί ακόμα και σε ώρες αιχμής διαρρήξεις σε σπίτια αλλά και περιστατικά κλοπών, όπου ηλικιωμένοι είδαν δυστυχώς ακόμα και στη πόλη μας τη σύνταξη τους να κάνει φτερά μέσα από το πορτοφόλι τους. Πέραν αυτού έχει αναφερθεί ότι αστυνομικοί της γειτονιάς έχουν βοηθήσει και ηλικιωμένους σε γραφειοκρατικές διαδικασίες που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Αστυνομίας.
Στο πρόγραμμα "αστυνομικός της γειτονιάς" είναι μονοψήφιος ο αριθμός των αστυνομικών που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στο Αγρίνιο. Αυτό σημαίνει ότι είναι πρακτικά αδύνατον να καλύπτουν όλες τις περιοχές και όλες τις ώρες και για να γίνει αυτό ίσως χρειαστούν περισσότεροι.
Πράγματι, για τα δεδομένα του Αγρινίου και της περιοχής μας η αστυνομία πρέπει να έχει ως στόχο να αποτρέψει μορφές εγκληματικότητας που δυστυχώς εισάγονται από άλλες μεγαλύτερες πόλεις. ( Όπως αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω).
Ένας λόγος που πολλοί επέλεξαν να ζουν στο Αγρίνιο είναι η ποιότητα ζωής σε κάποια πράγματα. Και σίγουρα ποιότητα ζωής είναι να μην βρίσκει κανείς το σπίτι του "ανοιγμένο" ή να μην κάνει "φτερά" το πορτοφόλι σου όπως γίνεται αλλού σε πολυσύχναστους χώρους.
Εν κατακλείδει, ο ρόλος της αστυνομίας ως προς τους πολίτες πρέπει να είναι αυτός που ειπώθηκε παραπάνω. Εκεί να αρχίζει και εκεί να τελειώνει. Αυτές άλλωστε είναι και οι απαιτήσεις μιας επαρχιακής πόλης..

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kati mou thimizei.................................................................................................................................X O U N T A!

Ανώνυμος είπε...

Στην πλατεία και την Παπαστράτου που συχνάζουν δεν πρόκειται να τσακώσουν κανέναν απατεωνίσκο.Ας έρθουν καμια βόλτα περιφερειακά του πάρκου,πίσω απο τα δικαστήρια κλπ.Αστυνομικοί της γειτονιάς είναι και όχι του mini και του νυφοπάζαρου.

Ανώνυμος είπε...

Η στυνομία αγρινίου είναι μόνο για καφέ και να κάνει πλάτες στους αθίγγανους κ.λ.π. Η πόλη καταγραμένη, διάφοροι οργιάζουν και εμείς τους πληρώνουμε ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

Noikokuraioi swthikate

Aitherovamwn είπε...

Μα τόση προβλεψιμότητα πια... ήμουν σίγουρη τουλάχιστον για το πρώτο σχόλιο! Αγαπητέ "ανώνυμε", αν κατά τα λεγόμενά σου, "χούντα" σημαίνει: Προστασία, πρόληψη, ασφάλεια και υπευθυνότητα, τότε την προτιμώ 1000 φορές από τη σημερινή ασυδοσία των εγκληματιών και της Πολιτείας...

Ανώνυμος είπε...

πίσω απο τα δικαστήρια ......................................................................................th enweis re ellhnara?............ekei den tha tolmhsoun na skasoun..

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε φίλε μου,αυτοί που μένουν?δεν είναι κάτοικοι Αγρινίου ούτε ένα χλμ μακριά απο την κεντρική πλατεία?εκεί δεν πληρώνουν φόρους και δημοτικά τέλη?Γειτονιές δεν έχει και εκεί?Αλλά είπαμε αυτοί πάνε μόνο στα νυφοπάζαρα και όπου κυκλοφορούν τα mini.Για να μην μιλήσω για τους αχρηστοανίκανους της Δημοτικής Αστυνομίας που καβαλάνε τα παπάκια τους,βολτάρουν με τα υπηρεσιακά και μόνο στην εφαρμογή των σχεδίων πολιτικής προστασίας δεν συμμετέχουν.Αχ ρε αθάνατη Ελλαδίτσα.....

Ανώνυμος είπε...

4.27..mhn psarwneis..gia alo logo to eipa..h apopshmou einai katheth kai eini h 1h anartish.o.k..------agapith mariana..me ton axelow ta brhkamai..me to sygkekrimeno omws thema diafonoumai.....tha pethanw omws gia sena gia na mporeis na les thn apopshsou eleuthera....kai eleutheria me mpatsous ths ghtonias kai ales teteies p@p@ries den ghnetai..phstyeusemai exw uposth ekseutelismouS kai trampoukismous pampolous apo ta organa kai ALHTHINA sto lew sto 90% ton periptoswn tsampa....ANENTAXTOS

kostakoutas είπε...

Μαριάννα δε σου κανει εντύπωση οτι στην πολη μας κυκλοφορούν 5-6 φουσκωτοί με μπανάνες που ολοι ξέρουμε τι ρολο βαράνε αλλά η αστυνομία δεν κάνει τίποτα;
Δε σου κανει εντύπωση πως αν εσυ οδηγήσεις το μηχανάκι σου διχως κράνος ή το αυτοκίνητο σου διχως ζωνη θα σε γράψουν αλλα τα φιλαράκια τους κυκλοφορούν μες την παρανομία;
Δεν σου κανει εντύπωση πως αν σε μαγκώσουν πουθενά οι "γνωστοί" της πολης η αστυνομία θα κανει κανα 2ωρο να ερθει να σε βοηθήσει;
Η αστυνομία δεν υπαρχει για να σε υπηρετεί αλλα για να προστατεύει τα συμφέροντα των αρχόντων της και να σε ελέγχει.

Aitherovamwn είπε...

Είμαι φανατική οπαδός της ελευθερίας και της ελεύθερης σκέψης... Μια μορφή χούντας δεν είναι όμως και ο τρόπος σκέψης που προάγουν επιτηδευμένα αυτοί που υποστηρίζεις; Δεν τάσσομαι με κανέναν... είμαι ελεύθερη πολίτης και σαν ελεύθερη πολίτης μιλάω τώρα! Βαρέθηκα τους ψευτοδιανοούμενους που νομίζουν ότι σπάζοντας βιτρίνες και χτυπώντας αθώους πολίτες, όπως ο αστυνομικός που έχασε τη ζωή του την περασμένη εβδομάδα μέσα στο υπουργείο, χτυπούν την εξουσία και τα "μεγάλα κεφάλια", ας μου επιτραπεί η έκφραση. Η μαγκιά για 'μένα είναι να χτυπήσουν τη ρίζα κι όχι τον εκάστοτε ανυποψίαστο εργαζόμενο, αν μη τι άλλο...! Φασισμός δεν είναι άραγε, η επιβολή μιας οποιαδήποτε ιδέας, με τη βία; Αν ένας καταληψίας, που γουστάρει, γιατί δεν έχει τίποτε καλύτερο να κάνει, να κλείσει ένα σχολείο, μια υπηρεσία, έναν ορργανισμό, έρθει και με αναγκάσει να κλειστώ κι εγώ μέσα,... εμένα, η οποία αντιτίθεμαι στις απόψεις του! Επομένως, για ποιο σεβασμό άποψης μου μιλάς; Φασισμός δεν είναι να δρα ανενόχλητη μια διόλου ευκαταφρόνητη μερίδα ανθρώπων, όπως αυτοί των εγκληματιών, των κακοποιών, των (δε θα χρησιμοποιήσω ούτε την κλισέ έκφραση: αναρχικών ή αντιεξουσιαστών) ατόμων που θέλουν να πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα και μα αυτή την πρόθεση καταστρέφουν, διαβάλλουν, λεηλατούν; Τη στιγμή που υπάρχουν όργανα της τάξης λοιπόν, για ποιον ακριβώς λόγο να μη χρησιμοποιηθούν;
Η διαφωνία μας, δεν έγκειται στο πολιτικό μέρος, αλλά σ'αυτό που αφορά την τάξη....

Aitherovamwn είπε...

Ποιος είναι ο ορισμός του φασισμού και ποιος αυτός της ελευθερίας για 'σένα; Μου λες ότι θα πέθαινες για να ακουστεί ελεύθερα η άποψή μου, τον περασμένο μήνα όμως, θρηνήσαμε τρία θέματα στο κέντρο της Αθήνας, εξ'αιτίας αυτής της... ελευθερίας! Ποιος είναι ο ορισμός της αντίστασης για 'σένα; Να χάνουν τη ζωή τους ανυποψίαστοι πολίτες, όπως ο αστυνομικός που έχασε τη ζωή του την περασμένη εβδομάδα, μέσα στο υπουργείο και μάλιστα, σε ανύποπτο χρόνο! Τόσοι άνθρωποι, εξιλαστήρια θύματα στο βωμό της "ελευθερίας"! Στα όσα ανέφερα δε συνάντησα πουθενά πραγματώσιμο τον όρο ελευθερία! Η διαφορά μας δεν έγκειται στο πολίτευμα και στον τρόπο που αυτό ειβάλλεται, αλλά στον τρόπο που αναιρείται!

Ανώνυμος είπε...

Και ο υπασπιστης του υπουργου ανυποψιαστος πολιτης??μηπως θα τον πεις και τυχαιο περαστικο?
Ατομα σε τετοιες θεσεις δεν ειναι τυχαιοι και ουτε ηρθε σε σενα κανα δεμα,ουτε θα ρθει.

Αμ αυτα πιστευει ο κοσμος αν παιρνει εθνοστεντον.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει και το αναρχοστεντόν βλέπεις και φυσικά η αστυνομία κανει οτι μπορεί για να μην ενοχληθείται.

Ανώνυμος είπε...

mariana ta mperdepses ligo.oute mpaxalakias eimai oute egkrinw thn bia..oute kan {a} den eimai..einai dhkaiomamou omos na mhn goustarw tou tseous...MPATSOS KALOS MONO NEKROS

kostakoutas είπε...

Μαριάννα επειδή βλέπω αναπαραγεις και αναμασάς αφειδώς όλες τις blogικες αρλούμπες μάθε πως αν δεν σπάσεις αυγά,ομελέτα δεν θα δεις ούτε τον επόμενο αιώνα,οταν λοιπόν θέλεις να ανατρεψεις ενα κατεστημένο και ειδικά ενα τοσο σάπιο οσο το δικό μας,μην περιμένεις ολη αυτή η ανατροπή να έρθει σαν την άνοιξη γλυκά...Και άνθρωποι θα χαθούν και περιουσίες κλπ κλπ κλπ.Δεν λέω οτι αυτό που έγινε στις 5 Μαΐου ηταν σωστο,τουναντίον(ειναι γνωστοί οι αλήτες που το έκαναν στο χώρο τους άλλο αν αυτός ο χώρος είναι το ίδιο σάπιος με το σύστημα που κατηγορούν)) αλλα κάποιες φορές ακομα και αυτο ειναι αναγκαίο.
Ο αστυνομικός πληρώνεται για να ανατινάζεται,να πυροβολείται κλπ,ΔΕΝ πληρώνεται ομως για να κάνει τα στραβά μάτια,να τα παίρνει απο τον κάθε έμπορα και για να κάνει κατάχρηση εξουσιας.
Η μαγκιά για'σενα μικρή μαριαννα δεν είναι τίποτε αλλο περα απο αυτά που γράφουν τα blog ξέρεις γιατί; Γιατί δεν ξέρεις που πάνε τα 4.Εισαι πολυ και συγχωράμε γιαυτό που θα σου πω αλλα ακόμα δεν ξέρεις καλά καλά τι εχεις εκει ανάμεσα.

Aitherovamwn είπε...

Έστω ότι ο "υπασπιστή", όπως τον ονόμασες, δεν βρίσκονταν σε τυχαία θέση, ούτε κέρδισε αξιοκρατικά, αν θες, τη θέση αυτή... τότε τί; Όσοι δηλαδή απαρτίζουν την ομάδα προστασίας "υψηλών" προσώπων, είναι άξιοι δολοφονίας; Μήπως θες να μου πεις ότι ευθύνεται ο νεκρός τώρα, για την κατάντια της κυβέρνησης και της διαχείρισης του κράτους;; Αλλά, έτσι για να σε βγάλω από την πλάνη σου, σου λέω, ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα όχι μόνο να αφαιρεί τη ζωή ενός ανυποψίαστου, ή υποψιασμένου έστω πολίτη, αλλά ούτε και να φθείρει την εκάστοτε περιουσία του, λεηλατώντας την, όπως ακριβώς κάνουν οι ομάδες νεαρών που δρουν ανεξέλεγκτοι τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες μεγάλες ή και μικρότερες πόλεις. Αυτό είναι ζούγκλα, όχι δημοκρατία!

Ανώνυμος είπε...

απο το σοσιαλισμο προτιμω χιλιες φορες την βαρβαροτητα!

Aitherovamwn είπε...

Αγαπητέ Κώστα(;), αν από αυτά που έγραψα ή γενικότερα από αυτά που είδες, κατάλαβες ότι επαινώ κάθε ατυνομικό, ακόμη κι αυτούς που "τα παίρνουν" κοινώς, για να κάνουν τα στραβά μάτια σε κάθε καλοθελητή που τα βρίσκει μαζί τους, τότε μάλλον κατάλαβες λάθος! Φυσικά και δεν εγκρίνω ή επιδοκιμάζω τέτοιες ενέργειες, αλλά κατ'εμέ, είναι μέγα λάθος να μένουμε μόνο στην άσχημη πτυχή ενός οποιουδήποτε γεγονότος! Υπάρχουν οι σάπιοι και οι καλοί...παντού! Και στο χώρο της διοίκησης και στο χώρο της πολιτικής και στο χώρο της Εκκλησίας και παντού! Απλά, για να μιλήσουμε έτσι, εκνευρίζομαι με κάτι "τυπάρες" σαν κι εσένα, που νομίζουν ότι όλα βρωμάνε!!! Ότι όοοοολοι, ανεξαιρέτως, είναι σκάρτοι! Ας αλλάξουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι και μετά θα αλλάξουμε και τον κόσμο! Εγώ, δεν προσπαθώ να φέρω καμία επανάσταση στον κόσμο, αν δεν επαναστατήσω πρώτα μέσα μου! Να η διαφορά μας!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΡΕ ΚΟΠΕΛΙΑ ΖΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ Η ΕΙΣΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΧΑΡΔΑΒΕΛΑΣ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΚΟΥΛΟΥΘΕΙΣ ΣΤΟ ΧΑΖΟΚΟΥΤΙΣΟΥ ΚΑΘΕΜΕΡΑ
ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΙΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΙ ΟΝΟΜΑ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΕΧΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΕΛΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
ΞΥΠΝΑ ΚΟΠΕΛΙΑ Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ Η Ε.Α. ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΦΥΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ Η ΜΠΟΧΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΜΕ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥς ΠΡΟΣ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΩΡΑΙΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣ