Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής

Απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής 2007-2010 έκανε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα 21 Ιουνίου.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου μίλησε για περιορισμό της χρηματοδότησης καθώς μειώθηκαν οι επενδυτικές δαπάνες, ενώ το περιβόητο ΕΣΠΑ 2007 – 2013 παρέμεινε κενό γράμμα, αφού καμία δράση που να αφορά στους Δήμους δεν ενεργοποιήθηκε.

Σε ότι αφορά τα έργα και τις υποδομές, ο κ. Μοσχολιός στάθηκε ιδιαίτερα στην αναδιαρρύθμιση της Ε.Ο., στην ανάπλαση της Δημοτικής Αγοράς, στην αγορά του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος, στην ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας και των γύρω δρόμων, στην κατασκευή της Περιμετρικής (υπόγειο τούνελ), στα έργα αυτεπιστασίας καθώς και στη δέσμευση οικοπέδων από το Δήμο για την ανέγερση σχολικών κτιρίων.

Ως προς την κοινωνική πολιτική αναφέρθηκε στη μείωση των τελών στους πολυτέκνους, τους τριτέκνους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τη μηδενική αύξηση στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τη μη καταβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς παρά τη χαμηλή επιχορήγηση από την κεντρική εξουσία, την ανέγερση σύγχρονου ΚΑΠΗ στον Άγιο Κων/νο και τη λειτουργία του «Χαμόγελου του παιδιού» σε κτίριο που παραχώρησε ο Δήμος στο Τοπικό Διαμέρισμα Καλυβίων»

Στα θέματα βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας ο κ. Μοσχολιός υπογράμμισε τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, την εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, τη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης, τη δημοτική συγκοινωνία, τη δημιουργία νέων παιδικών χαρών, τον ηλεκτροφωτισμό αρκετών οδών, τη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου και την εφαρμογή του συστήματος ανακύκλωσης.

Για τον αθλητισμό ανέφερε την ανακατασκευή του βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου στο ΔΑΚ, την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Αγίου Χριστοφόρου, τη λύση που δόθηκε με τη δημοπράτηση του κλειστού γυμναστηρίου στην αερογέφυρα καθώς και στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων όπως το GRAND PRIX κολύμβησης και ο ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ».

Σχετικά με τις υποδομές πληροφορικής ο Δήμαρχος Αγρινίου επεσήμανε τη δημιουργία νέας ηλεκτρονικής πύλης, το μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών, το σύστημα γεωγραφικών πληροφοριών και συνοδευτικών εφαρμογών, το ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο και την ανάπτυξη ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Τέλος, ο κ. Μοσχολιός, στάθηκε ιδιαίτερα στον τομέα του πολιτισμού και στην πλούσια δραστηριότητα που αναπτύχθηκε μέσα από το ΔΗΠΕΘΕ, το Πνευματικό Κέντρο, τη Φιλαρμονική και την Κ.Ε.Π.Α.Α.

Ολοκληρώνοντας την συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Αγρινίου, τόνισε ότι με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» ο νέος διευρυμένος Δήμος Αγρινίου, διαθέτει πλέον ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως φυσικές και τεχνητές λίμνες και ο Αχελώος, οι ορεινοί όγκοι και οι αρχαιολογικοί χώροι, όπως το αρχαίο Θέατρο Στράτου

Παραθέσαμε αποσπάσματα από τον απολογισμό πεπραγμένων που αναφέρονταν στα έργα. ( φωτογραφίες: Λαχαναγορά, Περιμετρική. αεροφωτογραφία πλατείας)

Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να κρίνει τα πεπραγμένα αυτά από την υποκειμενική του σκοπιά.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

erxetai o stamatisss.....ole!!!

Ανώνυμος είπε...

Περιμετρική-έργο Σώκου,
Ανάπλση πλατείας δημοκρατίας-έργο βιτρίνας με πολλά πεταμένα λεφτά, ανάπλαση λαχαναγοράς-έργο δρομολογημένο Σώκου
ΔΑΚ Μιχάλης Κούσης-πλήρης εγκατάλειψη,επιδρομή γύφτων,κλέψιμο από αυτούς καθημερινό και σπάσιμο αυτοκινήτων,καμιά φύλαξη,
κλειστό αερογέφυρας-μην πολυεπαίρεσαι Μοσχολιέ,γιατί ακόμα γιαπί είναι και μάλιστα μόνο 500 θέσεων,έχουμε ήδη τόσο μικρό κλειστό,θέλουμε πολύ μεγαλύτερο. Αναδιαρρύθμιση Εθνικής Οδού-Έργο Σουφλιά
Τελικά ποιο μεγάλο έργο ήταν δικής σου έμπνευσης ρε Μοσχολιέ??

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 11:00 ΔΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ...
ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ Κ Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Κ Η ΖΕΥΞΗ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ ΗΤΑΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΝ ΚΑΠΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
ΔΝ ΤΑ ΚΑΝΕ ΟΥΤΕ ΠΑΣΟΚ ΟΥΤΕ ΝΔ
ΑΙΝΤΕ!

ΜΕ ΤΡΑΙΝΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ? ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ?

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως στη θητεία του Μοσχολιού δεν είδαμε τα προσδοκόμενα αποτελέσματα.Ουσιαστικά δεν είδαμε τίποτα εκτός απο την πλατεία, εργο που δεν άρεσε στο 80% των Αγρινιωτών και κάποιες πεζοδρομήσεις.Ουτε πανεπιστήμια,ουτε αεροδρόμια,ουτε εγινε η λαχαναγορά,η περίφημη τουριστική αναβάθμιση του Αγρινίου φυσικά δεν έγινε,ουτε δημαρχείο,ουτε πλατεία στα παλιά σφαγεία κ.λ.π Ο λαός του Αγρινίου πρέπει να δωσει αλλου την εντολή γιατί ο Μοσχολιός δεν εκανε τίποτα το ιδιαίτερο για την μεγαλούπολη του Αγρινίου με τις τόσες σοβαρές ανάγκες και αμέτρητες ελλείψεις.

Ανώνυμος είπε...

brabio apateonias kai arpaxths kai stous 2........tha tous kanoun agalma oi kafepoles..........exw adiko???????????

Ανώνυμος είπε...

11:00,Περα απο το γεγονος οτι αγγιζεις τα ορια της γραφικοτητας,εισαι και ανιδεος.Ο μπακαλιστικος και προχειρος τροπος σκεψης σου δεν σε βοηθαει καθολου να βλεπεις τα πραγματα ξεκαθαρα.Ωστοσο σε δικαιολογω γιατι καποιος σε εβαλε να τα γραψεις αυτα!

Ανώνυμος είπε...

Όχι φίλε μου , ο 11:00, ;έχω κρίση και δε χρειάζομαι συμβουλάτορες και υπαγορευτες. Τα μισά και πλέον έργα ήταν δρομολογημένα από Σώκο και ο Μοσχολιός εβρισκόμενος στο άρμα του Σώκου τα συνέχισε,τόσο απλά. Η εθνική οδός ανακατασκευάζεται με κονδύλια που δόθηκαν από Σουφλιά 27 εκατομμύρια συνολικά, για άρση της επικινδυνότητας του τμήματος Αντίρριο-Γιάννενα,αμφιβάλλει κανείς ( απορώ που είναι έργο Μοσχολιού ). Τόσα χρόνια το κλειστό φάντασμα τελειώνει και επειδή υποσχέθηκαν στο Μοσχολιό χρήματα σημαίνει ότι θα τα πάρει και ότι κάνει έργο?? Αποτίμηση έργων κάνεις σε ολοκληρωμένα έργα και το κλειστό της αερογέφυρας είναι όπως ήταν εδώ και 12 χρόνια,φάντασμα,λέω ψέματα?
Η πλατεία δεν αρέσει στο σύνολο των Αγρινιωτών και μάλιστα απαιτήθηκαν επιπλέον 350 χιλιάρικα για την ανακατασκευή της Κύπρου και της οδού κέντρου σε σχέση με τα 1,6 εκατομμύρια που προέβλεπε η αρχική σύμβαση. Πού πήγαν τα λεφτά οεο? Ευθύνη φέρει ο δήμαρχος που έκανε κοκοκο στον εργολάβο και όχι εμείς που πληρώνουμε τα επιπλέον. Καλά,για πανεπιστήμιο,νοσοκομείο κλπ δε σχολιάζω, για σφοδρές πιέσεις για κατασκευή κάθετου άξονα Αγρίνιο -Αγγελόκαστρο ουδεμία,μην πάει κόντρα στο ΠΑΣΟΚ του και χάσει το χρίσμα.
Το μόνο που έκανε ήταν η δημοτική αγορά που βρίσκεται σε εξέλιξη,δηλαδή όχι τελειωμένο έργο και η αγορά, όταν τελειώσει οριστικά, του παλιού κτιριου της Τράπεζας της Ελλάδος,όπως επίσης καιοι αθλητικές εγκαταστάσεις που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή στον Άγιο Χριστόφορο,όχι τελειωμένες. Από φωτισμό σε γειτονιές του Αγρινίου δε θα σχολιάσω επίσης, γιατί πέρα από το κέντρο, μαύρο σκοτάδι με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό.
Όποιος και να ήταν δήμαρχος 5 δρόμους θα τους άνοιγε με τόσα χρήματα που παίρνει ο δήμος από το κράτος, δεν είναι και τίποτα σπουδαίο. Η περιμετρική ξεκίνησε επί Σώκου και απλά τώρα ολοκληρώνεται.
Για το ΔΑΚ δε σχολιάζω,όλοι έχουμε συγγενείς,φίλους που τους έκλεψαν οι γύφτοι ή τους έσπασν το αυτοκίνητο ή ακόμα και εμάς τους ίδιους. Μη θυμηθώ τον πρόσφατο φιλικό αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ παλαιμάχων, που τα γυφτάκια ξάφρισαν 5000 ευρώ. Ασφάλεια μηδέν, εγκαταστάσεις απαράδεκτες.
Αυτό είναι το Αγρίνιο που ονειρευόμαστε? Στη φαντασία κάποιων έγιναν απίστευτα πολλά έργα ουσίας. Η πραγματικότητα άλλα δείχνει,δυστυχώς για εσάς που προσπαθείτε να βγάλετε από τη μύγα ξύγκι. Και τελειώστε αυτό το παραμυθάκι του ψηφίζειν κομματικά, γιατί είδαμε πόσο κατά διαόλου πάει ο τόπος.
8 βουλευτές ακατάλληλοι για τον τόπο, κάθε τετραετία τα ίδια, κατά κεφαλήν ΑΕΠ στο νομό το μικρότερο της χώρας και από τα μικρότερα στην Ευρώπη, με τους βουλευτάκους μας να ζουν στηχλίδα σε βίλες,κότερα,με εξοχικά, χωράφια πολλά στρέμματα, πολύ ρευστό,λιμουζίνες και ένα σωρό καλούδια. Συγκρίνεται το πόθεν έσχες αυτών και το δικό σας και δείτε τί ψηφίζετε. Αλλά σας βόλευαν σε μια θεσάρα 700 ευρώ και ήσασταν εντάξει ρε παιδί μου, τώρα θέσεη των 590 ευρώ και πάει λέγοντας.
Τα ίδια ισχύουν και για τους "λαικούς" τοπικούς άρχοντες με τα κασκόλ burberry, τις τσάντες louiw vitton και γυαλιά guess. Η νέα τάξη του Αγρινίου, αυτή η βλαχονεόπλουτη ντε που το παίζουν κάτι.
Ψηφίζουμε κατά συνείδηση βολεμένοι και όχι κτά βόλεμα και κατά τσέπωμα, έλα,μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε. Τα μεγαλύτερα οικονομικά όργια στη χώρα μας γίνονται στις εφορίες,στα νοσοκομεία και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Όλοι ακούνε τί γίνεται,αλλά κανείς δεν ξέρει,ένα περίεργο πράγμα στην Ελλάδα.
Για να επέλθει δικαιοσύνη πρέπει να χτίσουμε τη μισή Ελλάδα με φυλακές, understand

Ανώνυμος είπε...

ε βαριεμαι να γραψω τωρα.
τα ειπε ολα ο 22 Ιουνίου 2010 4:34 μ.μ.