Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Ποιοί θα πάρουν τελικά το χρίσμα στην Αιτωλοακαρνανία;


Ένα πρώτο δείγμα γραφής των αυτοδιοικητικών προθέσεων των κομματικών, και όχι μόνο, στελεχών του νομού μας που φέρονται να επιθυμούν την κάθοδό τους στην εκλογική αρένα του Νοεμβρίου, πήραμε χθες το βράδυ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αχελώου TV. Συγκεκριμένα, μέσα από ένα αναλυτικό ρεπορτάζ της Νανάς Θεοδωροπούλου και του Μάκη Μάκκα, οι περισσότεροι εκ των «μνηστήρων» εξέφρασαν τις επιθυμίες τους και τις απόψεις τους. Σε πολλές περιπτώσεις από τις τοποθετήσεις τους είτε έδωσαν τέλος σε παραπολιτικά σενάρια, είτε θόλωσαν ακόμη πιο πολύ το τοπίο, σε μια προσπάθεια ενδεχομένως απαρέγκλιτης τήρησης της επικοινωνιακής πολιτικής που προς το παρόν επιλέγουν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα ειπώθηκαν για τον 15ο πληθυσμιακά δήμο της χώρας μας. Την ώρα που ο νυν δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός, φέρεται ως ο επικρατέστερος για το χρίσμα της Ιπποκράτους, έχοντας αρχίσει ήδη να κάνει τις εμφανίσεις του και εκτός των τειχών της πόλης, ο πολιτευτής Βασίλης Αντωνόπουλος δημόσια εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει αυτός ο «εκλεκτός» του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι θα καταθέσει σχετική αίτηση. Μάλιστα προέβαλε ως επιχείρημα τις 25.000 ψήφους που έλαβε τον Οκτώβριο και το γεγονός ότι ήταν δεύτερος σε σταυρούς στο σύνολο του διευρυμένου πλέον Αγρινίου.

Απ την άλλη η είδηση έρχεται από το Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος τόνισε ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος σε αυτή την αναμέτρηση, δηλώνοντας ότι στην παρούσα φάση εργάζεται για τη ΝΔ τόσο σε κομματικό όσο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Ανέφερε ότι τον τιμά το ενδιαφέρον του κόσμου και ότι θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του Αγρινίου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Μάλιστα τόνισε ότι τον έχουν πλησιάσει ήδη δύο πρόσωπα με ισχυρά ερείσματα στην τοπική κοινωνία, τα οποία μελετούν το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς τους. Ο δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος Νίκος Καζαντζής δήλωσε ότι τον ενδιαφέρει να ηγηθεί του γαλάζιου ψηφοδελτίου, με την προϋπόθεση ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι να αφουγκραστούμε την διάθεση της κοινωνίας. Ο Γιώργος Παπαναστασίου παρέπεμψε σε όσα έχει εκφράσει κατά το πρόσφατο παρελθόν, ότι δηλαδή τον ενδιαφέρει μόνο η ενασχόλησή του σε επίπεδο κοινοβουλευτικό. Τέλος, ο επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος Λάμπρος Κουτρολός, δήλωσε στρατιώτης της παράταξης, ενώ ο γιατρός κ. Μπαμπάτσικος εξέφρασε την επιθυμία του να προσφέρει προβάλλοντας την κομματική ενότητα.

Στο Μεσολόγγι, ο αντινομάρχης Παναγιώτης Κατσούλης, ξεκαθάρισε ότι θα κινηθεί με γνώμονα το τι θα πράξει ο νομάρχης Θύμιος Σώκος. Έτσι, σε περίπτωση που είναι υποψήφιος για την περιφέρεια θα τον ακολουθήσει, διαφορετικά θα ασχοληθεί με το δήμο της Ιεράς Πόλεως. Ο κ. Τέγας δήλωσε ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα και σε κάθε περίπτωση θα ταχθεί στο πλευρό του προσώπου που θα κατορθώσει να το λάβει από την Ιπποκράτους, με τον αντινομάρχη Γιάννη Ψαράκη (που στις εκλογές του Οκτωβρίου είχε πάει αρκετά καλά στον εν λόγω δήμο) να δηλώνει παρών. Απ την άλλη, από το χώρο της ΝΔ τρία πρόσωπα εξέφρασαν, υπό προυποθέσεις, την επιθυμία τους για το δημαρχιακό θώκο. Πρόκειται για τους κυρίους Καραπάνο, Μουρκούση και Πρεβεζάνο.

Στη Ναύπακτο δύο εν ενεργεία νομαρχιακοί σύμβουλοι, οι κύριοι Μπαρμπαγιάννης και Λουκόπουλος από το ΠΑΣΟΚ, ανέφεραν ότι θα διεκδικήσουν το χρίσμα, με τη Ζέφη Δημαδάμα να δηλώνει ότι ο δήμος την ενδιαφέρει, όμως στην παρούσα φάση οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις δεν της επιτρέπουν την ενασχόλησή της με αυτόν. Ο Θανάσης Παπαθανάσης σίγουρα θα επιδιώξει την καθοδό του ως εν ενεργεία δήμαρχος, με τον κ. Κονίδα να μην θέλει επί του παρόντος να τοποθετηθεί δημόσια. Εδώ βέβαια αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κ. Μπουλές ήδη έχει ανακοινώσει τη δημιουργία ανεξάρτητου συνδυασμού.

Στην Αμφιλοχία, ο πρώην δήμαρχος Ινάχου και πολιτευτής Θανάσης Τορουνίδης άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα τονίζοντας, ότι εάν ο κόσμος το επιθυμεί θα είναι υποψηφίος. Βέβαια, καταλόγισε ευθύνες στο κόμμα του ότι ήδη έχει καθυστερήσει και θα έπρεπε να κάνει δημοσκοπήσεις και στους μικρότερους δήμους για να πιάσει το σφυγμό της κοινωνίας. Ο πρώην διοικητής του ΚΑΦΚΑ κ. Αρβάλης απέκλεισε το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του, ενώ η πρώην δήμαρχος Μαρία Σωτηρίου απέφυγε να τοποθετηθεί. Βέβαια, απ ότι μαθαίνουμε στο χώρο της ΝΔ ο Κώστας Ναούμης ούτε διαψεύδει αλλά ούτε και επιβεβαιώνει τα σενάρια γύρω από το όνομά του.

Στο Ξηρόμερο, ο αντινομάρχης Γιάννης Λύτρας διευκρίνισε ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος, σεβόμενος τη διαδικασία του κόμματος για το χρίσμα, με το δήμαρχο Αστακού Παναγιώτη Στάικο να λέει ότι είναι επιτυχημένος και δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο να μην διεκδικήσει ξανά τα ηνία του διευρυμένου δήμου, ενώ και ο κ. Γαλούνης δήλωσε παρών. Ο δήμαρχος Φυτειών Παναγιώτης Τζαχρήστας ισχυρίστηκε ότι με βάση την θετική εικόνα που παρουσίασε ο δήμος του θα μπει και αυτός στη διαδικασία να κατέλθει υποψήφιος, δείχνοντας όμως σεβασμό στη βούληση του κόμματός του. Από το χώρο της ΝΔ, ο δικηγόρος κ. Μπόνης εξέφρασε και αυτός την επιθυμία του να θέσει υποψηφιότητα, ενώ ο Πυθαγόρας Σαμαράς απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

Στη Βόνιτσα μέσα από το ρεπορτάζ, φάνηκε ότι αρκετά είναι τα πρόσωπα που καιροφυλακτούν. Ο γιατρός κ. Τάνταρος, υπογράμμισε ότι μιλάει με τοπικά στελέχη κάνοντας και τις απαραίτητες επαφές, προκειμένου να κρίνει για το τι θα πράξει. Ο δήμαρχος κ. Αποστολάκης θέλει ξανά το χρίσμα, ενώ ακούγονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ τα ονόματα του δικηγόρου κ. Παλούκη-που προέρχεται από τον χώρο του πολιτιστικού κινήματος των Αθηνών- και του πρώην γενικού διευθυντή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσούκα. Από τη ΝΔ ο δήμαρχος Παλαίρου κ. Σολδάτος ανέφερε ότι έχει την αίσθηση πως θα είναι αυτός τελικά ο υποψήφιος, θέση για την οποία ενδιαφέρεται και ο γιατρός κ. Αρνής.

Τέλος, στο δήμο Θέρμου ο κ. Πορφύρης δήλωσε ότι πρόθεσή του είναι να συνεχίσει το έργο του, με τον αντιδήμαρχο κ. Κωστακόπουλο να τονίζει ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα της Ιπποκράτους. Ο κ. Κωνσταντάρας από την πλευρά του ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα υποψηφιότητάς του, ενώ ο κ. Μαραγιάννης ανέφερε ότι θα μιλήσει με τους πολίτες και τα στελέχη και τότε θα αποφασίσει.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Αντωνόπουλος καλά θα κάνει να σταματήσει να ασχολείται με την πολιτική, γιατί ήθελε να παίξει πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη του Παναιτωλικού. Θα θυμάστε όλοι πώς τον έκανε με τα κομματάκια ο Κβωστούλας όταν άρχισε να εκστομίζει ασύστολα ψεύδη εναντίον του Κωστούλα για άνοδο Παναιτωλικού με γνωριμίες Αντωνόπουλου στηνΕΠΟ και άλλα τέτοια ωραία.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ.ΟΥΤΕ ΔΕΙΓΜΑ ΨΗΦΟΥ...ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ...ΑΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ...ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ.
ΜΑς ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Φονική έκρηξη σε εργοστάσιο φυσικού αερίου στις ΗΠΑ


Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δέκα αγνοούνται από πολύ δυνατή έκρηξη που έγινε περίπου στις 14:40 (τοπική ώρα) σε εργοστάσιο φυσικού αερίου στην περιοχή Johnson County στο Ντάλας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ και με τις πρώτες φωτογραφίες από το σημείο της τραγωδίας, φλόγες ύψους δεκάδων μέτρων είναι ορατές από χιλιόμετρα μακριά, ενώ από την έκρηξη ολόκληρη η περιοχή «σείστηκε σαν να έγινε σεισμός».

Αυτήν τη στιγμή η εταιρεία αερίου προσπαθεί να κλείσει την παροχή στην συγκεκριμένη γραμμή που διέρχεται από το εργοστάσιο.

αυτα θα συμβουν και στον αστακο με την επενδυση απο το καταρ.οταν αυτα γινονται στις ηπα σκεφτειται τι θα γινει στην ελλαδα!!!