Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Οι τελικές θέσεις Κουρουμπλή για ασφαλιστικό-εργασιακό

Έντονη ήταν η φημολογία τον τελευταίο καιρό για το τι θα πράξουν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος σχετικά με το νομοσχέδιο για ασφαλιστικό-εργασιακό. Ανάμεσα σε εκείνους που εξέφρασαν τις επιφυλλάξεις τους είναι και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος ξεκαθαρίζει τη θέση του με επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδο. Θέμα οι οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων προς το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Στη συγκεκριμένη επιστολή ο βουλευτής, ζητά από τον κ. Υπουργό, με αφορμή την έναρξη της συζήτησης του σχεδίου νόμου για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό, να κατατεθούν τα ακόλουθα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής:
1. Τα προσωπικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο) των φυσικών και νομικών προσώπων, που οφείλουν κατά την τελευταία πενταετία, βεβαιωθείσες, μη βεβαιωθείσες και μη καταβληθείσες οφειλές πάνω από 150.000 €, προς το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
2. Στοιχεία που να ενημερώνουν τα μέλη της Επιτροπής, για τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. για την είσπραξη των ως άνω οφειλών, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.
3. Ο αριθμός των παραγραφέντων υποχρεώσεων προς το Ι.Κ.Α., που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία δέκα χρόνια, καθώς επίσης να γνωστοποιηθεί το χρηματικό ύψος των εν λόγω οφειλών.
4. Στοιχεία που αποδεικνύουν το συνολικό ύψος δαπανών του Ι.Κ.Α. κατά την τελευταία πενταετία για α) επιδόματα (άδειες) ασθενειών, β) επιδόματα λουτροθεραπείας, γ) «έκτακτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» και δ) νοσοκομειακή περίθαλψη σε συμβεβλημένες και σε μη συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές .
Ο κος Κουρουμπλής με την παρούσα επιστολή, τονίζει ότι η κατάθεση των ως άνω στοιχείων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής είναι χρήσιμη και απαραίτητη κατά την εξέλιξη της διαδικασίας επεξεργασίας του ασφαλιστικού και εργασιακού νομοσχεδίου, γιατί η περιστολή αυτής της προκλητικής σπατάλης υπολογιζόμενη στην αναλογιστική μελέτη του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, είναι βέβαιο ότι θα επιτρέψει ηπιότερα ασφαλιστικά και εργασιακά μέτρα για το σύνολο των εργαζομένων και συνταξιούχων.
Υ.Γ. Ο βουλευτής ουσιαστικά βάζει τέσσερις παραμέτρους για ασφαλιστικό-εργασιακό. Μένει να δούμε αν θα υπάρξουν βουλευτές που δεν θα το ψηφίσουν, ποιοι θα είναι αυτοί καθώς και την οριστική τελική μορφή του.
Η ουσία πάντως είναι ότι το παρόν νομοσχέδιο είναι ένα από τα πιο επώδυνα των τελευταίων δεκαετιών σε αυτά τα ζητήματα. Από την άλλη οι δανειστές δεν αστειεύονται και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εκβιάσουν -όπως έκαναν στη Ρουμανία- με ενδεχόμενη μη παροχή της δόσης.
Το ζήτημα είναι να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν οι εφιαλτικές αυτές μέρες για την οικονομία. Όσο για το νομοσχέδιο, αν αυτό ψηφιστεί (που είναι φυσικά και το πιο πιθανόν), μακάρι έρθουν έτσι τα πράγματα που να πεταχθεί μια μέρα στο κάλαθο των αχρήστων..

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν εχουν αξιοπρεπεια και αν θελουν να κυκλοφορουν μεθαυριο με ψηλα το κεφαλι στην κοινωνια ας ψηφισουν ΟΧΙ!ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΔΝΤ! ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!

Ανώνυμος είπε...

ολο το πασοκ εχει ψηφισει ολα τα αντιδραστικά νομοσχεδια.
Ειναι επικινδυνοι για τον τόπο.
Μόνο καπιοι βολεμενοι-κομαατασκυλα εχουν μεινει.
Σας μαθαμε πλεον.
Ηδη φοβαστε να κυκλοφορησετε στον κοσμο.
Εσεις και ατα αφενιτκά σας(μπομπολασ-κοκαλης-λαμπρακης κτλ) να φυγετε.Να πατε αλλού..

Ανώνυμος είπε...

asemas re kur panagiwth

Ανώνυμος είπε...

Είσαι τυφλός κυριολεκτικά στο...τετράγωνο!
Τουλάχιστο όποτε εμφανιστείς κάντο μόνος σου, όχι με σωματοφύλακες!
Θα είναι καλλίτερα για το δικό σου ασφαλές διάβα!
Καλή η προσπάθεια...αλλά πήξαμε στη φιλολογία και στις ασήμαντες θεωρητικές αναζητήσεις από ασήμαντους πολιτικούς στη χώρα.