Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Συνέντευξη του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Γιώργος Τζωρτζόπουλος στην εφημερίδα Πολιτεία:
Παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα:
Σκληρός με όσους αμφισβητούν την απόφαση για τοπενθήμερο θερινό ωράριο και σε όσους επικρίνουν τον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου
«Το χρήμα σήμερα δεν κινείται στην πόλη. Δεν υπάρχει έμπορος στην πόλη που να μην έχει νοιώσει στο «πετσί» του την τρομακτική συρρίκνωση του τζίρου του. Μια βόλτα στην αγορά το αποδεικνύει άμεσα. Τα μόνα καταστήματα που διατηρούν ακόμα τις ουρές είναι τα πιστωτικά». Με αυτά τα λόγια μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Γιώργος Τζωρτζόπουλος περιγράφει την κατάσταση στην αγορά του Αγρινίου.
Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου απαντά στις επικρίσεις για ιδεολογική περιχαράκωση του Συλλόγου, για τη λειτουργία του και για το γεγονός πως πολλοί έμποροι δεν είναι μέλη του.
Εξάλλου μιλάει με σκληρή γλώσσα για το θέμα του θερινού πενθήμερου σημειώνοντας πως «το Δ.Σ. μέσα στον Ιούλη θα μιλήσει καθαρά για το ποιοι και γιατί «μπροστινοί» ή από πίσω σήκωσαν το θέμα, αναδεικνύοντας το μικρό σε μέγιστο και συνειδητά αγνοώντας και περιφρονώντας τα σημαντικά.».

"Για μένα ανεξάρτητα από τις φωνές που κατακρίνουν το Δ.Σ. γιατί έκανε νέα σύσκεψη, πιστεύω ότι έπραξε σωστά παρά το γεγονός ότι έχουν σε πολλά δίκιο, όσοι το θεώρησαν ανεπίτρεπτο καταστατικά και συνδικαλιστικά.
Η σύσκεψη ήταν ανοιχτή, συμμετείχαν με λόγο και ψήφο και δεκάδες έμποροι, που δεν είναι σήμερα μέλη του Συλλόγου και η ονομαστική φανερή ψηφοφορία διασφαλίζει απόλυτα το αποτέλεσμα.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν συντριπτικό υπέρ του πενθημέρου. Τα ποσοστά δε ανάμεσα στο υπέρ και κατά ήταν στα ίδια επίπεδα και στην ψήφο των μη μελών καταρρίπτοντας το σχετικό μύθο περί διαφωνούντων μη μελών.
Το σημαντικό αυτή τη στιγμή, δεν είναι αν κάποιοι ανοίξουν, όπως δεν θα ήταν και το αν καταργούνταν το 5θήμερο ή τροποποιούνταν. Το σημαντικό είναι άλλο. Δηλαδή πως κάποιος που ζητά νέα σύσκεψη και γίνεται δεκτό το αίτημα του μετέχει στη σύσκεψη, καταθέτει τις απόψεις του και ψηφίζει, όταν αποτυγχάνει να γίνει πλειοψηφία, δηλώνει ότι θα την περιφρονήσει. Η αξιοπρέπεια ξέρετε για μένα πρέπει να είναι ακριβότερη από όποια αναμενόμενα ευρουδάκια. "


11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

o tzorzopoulos kai oloi autoi oi paloi emporoi pou exoun tis viles sti leukada mipos ta savata kanoun kataliψi stis paralies tis leukados kai edo nekronoun tin agora giati ego to savato oute to merokamato mou se kafeteria den tha vgalo oute tsigara den tha mporo na paro den tha yparxi oute periptero giauto kirie tzorzopoule sta carfou...

Ανώνυμος είπε...

tin aξioprepia sas kirie tzortzopoule tin poulagate prin xronia stous anthropous pou erxontan apo ta xoriatous eseis kai oloi oi ~opouloi emporoi tou agrinio h ikogeniamou einai poio palia apo tis dikesas alla oute se neoklasiko zo oute vila sti leukada exo giauto sou leo sta carfou...

Ανώνυμος είπε...

Για καποιον τα ευρουδακια οπως τα αποκαλει ο κ. Τζωρτζοπουλος, εστω και λιγα, μπορει να ειναι σημαντικα!!! Για τον ιδιο που ειναι, δεν ξερω και εγω ποσα χρονια εμπορος, μπορει να μην αξιζουν!
Εδειξε και ο συλλογος το χαρακτηρα του, γεμιζοντας τα μαγαζια με αφισες, βαζοντας διαφημιση στο ραδιοφωνο και βγαζοντας αυτοκινητο να μας παιρνει τα αυτια ολη την εβδομαδα οτι τα καταστηματα θα παραμεινουν κλειστα!!!
Γιατι τοσο αγχος, μηπως φοβαστε κατι κυριοι του εμπορικου συλλογου???
Λετε οσοι μεινουν τελικα ανοικτοι να μαζεψουν ολα τα λεφτα της αγορας τα Σαββατα??? Αφηστε τον καταναλωτη ελευθερο να αποφασισει!!!

Ανώνυμος είπε...

''Το χρήμα σήμερα δεν κινείται στην πόλη.''
το εχουμε επενδυσει σε γειτονικες παραθαλλασιες πολεις και νησια.

Ανώνυμος είπε...

κατα τα αλλα εχει δικιο.

Ανώνυμος είπε...

Σημασία έχει το νόημα των λέξεων και όχι αν τον λένε τζωρτζόπουλο ή παπαδόπουλο.
Νομίζω;

Ανώνυμος είπε...

ναι, πήγαινε στα καρφούρ να πάρεις τσιγάρα εσύ!
έλεος ρε με την ίδια καραμέλα φίλε. Έλεος. Σιγά μη νεκρώνει η πόλη τα σάββατα να πούμε.
Μα πόσο κολλημένοι είστε κάποιοι ρε. Ρε τί πράγμα είναι αυτό. Άκου αιτιολογία ο τύπος.
Βρές μια δικαιολογία της προκοπής να υποστηρίξεις την άποψή σου και άσε τις ηλιθιότητες ρε.
Ρε ξυπνήστε ρε. Μας πήρε ο γιωργάκης τα σώβρακα και εσύ ακόμα την καραμέλα του "καρφού"!! Άντε τράβα στα καρφού να γουστάρεις.
Ξύπνα ρεεεεεε

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟ. ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΙΜΗ "ΚΑΡΑΜΕΛΑ" ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ: ΑΣ ΕΡΧΟΣΑΣΤΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ... ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΡΟ ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΑΣΙΔΗ ΕΠΟΧΗ.

Ανώνυμος είπε...

sigxaritiria ston k. tzortzopoulo gia tin dimosiefsi tou!!!!!!! kai episis ston KYRIO kalai...poulo pou ANENOXLITOS afisokollouse paranomos xthes to vradi me to mixanaki tou stin kentriki plateia afises!!! den xerei omos oti den allazei tipota!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο εμπορικος συλλογος αντι να σκεφτει κανενα μετρο για να τονωθει η αγορα...σπαταλαει χρηματα..για να διαφημισει στη πολη οτι το Σαββατο θα ειναι κλειστα....Τοση προπαγανδα ποια;


Ολη η πολη γεμισε με αφισες....

Ολη τη μερα ενα αυτοκινητο με ντουντουκες...περιτρυγιριζει τη πολη.."ΣΑββατα Κλειστα" φωναζει...

Μεχρι διαφημιση σε τοπικο σταθμο ακουσα.....

Επιδειξη Δυναμης..ειναι ολο αυτο;;
Να μας πει εμμεσως οτι εμεις κυβερναμε αυτη τη πολη;;;

Μη τυχον και τολμησετε να τα βαλετε με μας;;

Μαρεσει που λεει οτι θα αναφερει τον Ιουλιο ποιοι "σκοτεινοι" κυκλοι κρυβονται πισω απο την αντιδραση ορισμενων....


ΕΛΕΟΣ με τη μικρομυαλη λογικη τους...


Μετα εχουμε την απορια γιατι αυτος ο τοπος ειναι τοσο πισω......

ο Υπερβολικος

Ανώνυμος είπε...

den uksera oti eixame toso megalh koinothta EUREWN sto agrinio.........piso sto tel aviv oloisas na sfazetai tous palestinious