Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Τέλη Ιουνίου οι οριστικές αποφάσεις της Σϋνόδου των Πρυτάνεων για τις συγχωνεύσεις των ΑΕΙ.


Τέλη Ιουνίου θα διεξαχθεί η Σύνοδος των Πρυτάνεων, όπου θα αποφασίσει για το ολοκληρωμένο σχέδιο συγχωνεύσεων ΑΕΙ και ΤΕΙ που θα υποβάλλει στο Υπουργείο Παιδείας.
Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ιωακείμ Γρυσπολάκης σε δηλώσεις του στην Ελευθεροτυπία βάζει ξανα τον "πήχυ των συγχωνεύσεων" θεωρώντας λογικές τις δημιουργίες των Πανεπιστημίων Θράκης, το Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο στην Κρήτη, το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου.
"Κάπου εκεί έπρεπε να σταματήσουμε." Αναφέρει χαρακτηριστικά. " Ομως βλέπουμε πως τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε πέντε πόλεις, άρχισε να επεκτείνεται το Πανεπιστήμιο Αιγαίου -που έγινε για εθνικούς σκοπούς- σε τρία νησιά και σήμερα καλύπτει έξι.Υπάρχουν απαιτήσεις ακόμη και από την Κω για τη δημιουργία Ιατρικής Σχολής. Εγινε το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας με ένα Τμήμα στη Λιβαδειά κι ένα στη Λαμία, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με τρία τμήματα στη Φλώρινα, δύο στην Κοζάνη και τώρα θέλουν να κάνουν κι ένα στην Καστοριά.

Στο ίδιο "τσουβάλι βάζει και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Στερέας Ελλάδος"Εγινε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με δύο τμήματα στο Αγρίνιο κ.ά.»,

«Οταν έρθει προς συζήτηση αυτό το θέμα(σσ για όλα τα Πανεπιστήμια), θα πρέπει να το δούμε πολύ προσεκτικά και με αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια."

Δύσκολα τα πράγματα λοιπόν..

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γιατι αξιζει η κρητη ,η ηπειρος ,τα δωδεκανησα ,η θρακη και η θεσαλλια (περιοχες πλουσιες)τριτοβαθμια εκπαιδευση και ολοκληρη η στερεα ελλαδα και οι πολιτες της ναμην εχουν δικαιωμα στην πανεπιστημιακη εκπαιδευση.
να μην περασουν τα σχεδια της κυβερνησης για καταργηση του πανεπιστημιου δυτ.ελλαδας.

ΝΙκος Π. είπε...

Ο "κύριος" Γρυσπολάκης θέλει να ενισχύσει την θέση του. Είναι γνωστές οι πρακτικές και οι θέσεις του σε όλη την Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας. Μια λογική μείωση των Πανεπιστημίων της χώρας θα μπορούσε να γίνει με πιο απλό τρόπο:
1. Συγχώνευση του Πολυτεχνείο Κρήτης ως πολυτεχνική σχολή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
2. Συγχώνευση των Πανεπιστημίων που έχουν έδρα την Αθήνα σε ένα, δηλαδή Εθνικό Καποδιστρικό μαζί με ΑΣΣΟΕ, Πάντειο και ΕΜΠ.
3. Συγχώνευση των Πανεπιστημίων Αριστοτέλειο με Μακεδονίας μια και τα δύο βρισκονται στην Θεσσαλονίκη.
Στα ανωτέρω πανεπιστήμια που συγχωνεύονται όταν υπάρχουν ίδια ή ομοειδή τμήματα συγχώνευση και αυτών.Π.χ. το παν/μιο Αθηνών διαθέτει οικονομικό τμήμα όπως και η Πάντειος και η ΑΣΣΟΕ και τα τρία να γίνουν ένα.
Στα ΤΕΙ συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά μια και κτιριακά το ένα απέχει από το άλλο, ένα οικοδομικό τετράγωνο!!
Στα υπόλοιπα ΤΕΙ ανακατανομή των τμημάτων προς όφελος της περιφέρειας, Δηλαδή όταν υπάρχει προσάρτηση τμημάτων σε ίδρυμα που έχει ήδη παρόμοιο τμήμα το νέο τμήμα που δημιουργείται από την συννένωση να είναι στην περιφερειακή πόλη όχι στην κεντρική.
Οι λογικές ότι πρέπει τα πανεπιστήμια να είναι σε ένα μέρος ώστε να συνεργάζονται στην έρευνα τα μέλη ΔΕΠ ανήκουν στο παρελθόν. Η σημερινή τεχνολογία μας επιτρέπει την έρευνα και την συνεργασία από οπουδήποτε, αρκεί να υπάρχει η θέληση και η όρεξη για αυτό.

Ανώνυμος είπε...

ρε φιλε 4,39 δεν ειναι θεμα περιφεριων!ειναιθεμα ακαδημαικοτητας!δεν μπορει το αγρινιο να εχει 3 κτιρια λυκειου και να εχει κ πανεπιστημιο!ο δημαρχος νωμιζε οτι αμα κανει την εδρα εδω θα μπορει να κανει οτι θελει!φτιαξε κτιρια για να ζητησεις οτι θες!αλλα κ τωρα που θα παμε στα γιαννενα στην ιδια μοιρα θα ειμαστε παλι!θα μας εχουν γραμενους απο εκει κ απο εδω!τουλαχιστον αν ειμαστε ιωαννινων θα εχουμε τα βιβλια μας και οχι σαν το χαλι που εχουμε εδω που δεν υπαρχει φωτοτυπικο!(ελεος)!να γιατι δεν μπορει να αντεξει ενα πανεπιστημιο!τελος δεν πιστευω οτι ειναι θεμα κυβερνησης!..........ταπεινος φοιτητης!!!

Ανώνυμος είπε...

02 Ιουνίου 2010 5:25 μ.μ.

δηλαδη η ''ακαδημαικοτητα'' ειναι θεμα κτιριων συμφωνα με το σχολιο σου.
ξερεις υπαρχουν κτιρια που παραμενουν ερειπωμενα στα ξερονησια(μακρονησος,κ.α.) αλλα και σε ολη την ελλαδα..
τελειωνοντας, οι αποφασεις ειναι που περνονται απο τις κυβερνησεις και οχι απο τα καφενεια.

Unknown είπε...

ΑΝΤΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ,ΑΙΘΟΥΣΕΣ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ,ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!!!!!!
ΑΝΤΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ έχουμε θέμα

http://agriniogossip.blogspot.com/2010/06/blog-post_9525.html

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ AGRINIO NEWS ΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

adikimeno to agrinio..xa xa xa..artemis

Ανώνυμος είπε...

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ! ΜΕ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΜΕ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ, ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ, ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕΣΩ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ , ΜΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ,ΜΕ ΣΤΡΑΤΟ ΜΕ … ΜΕ… ΜΕ… ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ artemi ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝΕΚΤΕΣ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ!

Ανώνυμος είπε...

6.09 δεν ξερω και πολλα πανεπιστημια που να ειναι ερειπωμενα εκτος του αγρινιου και της μακρονησου που λες!κ τωρα εσυ συγκρινεις το αγρινιο με την μακρονησο???ολα τα πανεπιστημια εχουν τα παντα εδω τι εχουμε?γιατι μιλας ως αγρινιωτης που θελει να πει το καλο για την πολη του κ δεν λες την αληθεια?εκτος αν δεν ξερεις!πες μου πανεπιστημια σε ολη την ελλαδα που ειναι σαν του αγρινιου και χειροτερα!εγω θα σου πω το αλλο ρωτα οποιο φοιτητη ξερεις απο εδω και μετα να εχεις μια σωστη γνωμη!!!.....ταπεινος φοιτητης!!!:)

Ανώνυμος είπε...

αντε να παμε στα γιαννενα :) θα "χαλαστω" αν δεν παμε.

Ανώνυμος είπε...

Να αναβαθμιστεί ΤΩΡΑ το πανεπιστήμιου Αγρινίου και να λειτουργήσουν νέα τμήματα. Η ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΑ ΜΙΣΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΔΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΟΥ ΩΦΕΛΗΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΧΡΗΣΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...

Ανώνυμος είπε...

Σιγα που θα παμε στα Γιαννενα
Οι μισοι θα παθουν πολιτσιμικο σοκ και δεν θα βγαινουν απο το σπιτι χαχαχαχα
Μια χαρα ειμαστε εδω αρκει να μας δωσουν οτι χρειαζεται το Πανεπιστημιο.
Δεν χρειαζομαστε περισσοτερα κλαμπακια.
Περισσοτερη ποιοτητα σπουδων χρειαζομαστε που ουτε στα Γιαννενα θα την βρουμε γιατι θα ειμαστε ο τελευταιος τροχος της αμαξης παλι.

Ανώνυμος είπε...

12:51 ωραιο με το πολιτισμικο σοκ!12:12 η μικροτερη πολη των ιωαννινων....ποτε θα σταματισει αυτο το παραμιθη με εσας,ειστε σαν τους τουρκους που λενε το νησια μας δικα τους!για μια κ τελευτεα φοραο νομος ιωαννινων εχει 180.000 ο νομος αιτωλοακαρνανιας 230.000.ο δημος αγρινιου δεν ξεπερνα τα 100.000.θα μας τρελανεται μερικοι!κ ναι θα σου δωσουν απο τα γιαννενα 5 σχολες απο τις 20 ετσι για την πλακα!εδω λενε να παρουν κ το περιβαλλον απο εδω κ εσυ λες η μικροτερη πολη των ιωαννινων!κ μην αρχισεται αυτο για τους λογαριασμους δεη κ ποσοι αγρινιωτες ζουν στην αθηνα!και φιλε μου 12:51 κανενατσιπουραδικο δεν θα με χαλαγε.δεν εχει τσιπουραδικα η πολη φαντασου κατι ουζερι με παππουδες η με καγκουρες.......ταπεινος φοιτητης!!!:)

Ανώνυμος είπε...

Ταπεινέ Φοιτητή

ΕΛΕΟΣ. Ο νέος δήμος Αγρινίου ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ απο των Ιωαννίνων με διαφορά. Επίσης δε νομίζω ουτε κατα διάνοια να υπάρχει ομοια οικοδομική δρστηριότητα, το Αγρίνιο νομίζω είναι τρίτο!!! σε πανελλήνιο επίπεδο.Περπάυησε λίγο εκτός κέντρου να δείς τι γίνεται...Τωρα για ουζερί με νεολαία...εντάξει δεν απαντάω ολοι αυτοί οι φοιτητές που πάνε και τα εχουν βρεί είναι πιο έξυπνοι απο εσένα (το θεωρείς σωστό να αναφερθώ ονομαστικά σε μαγαζιά απο το μπλόγκ??)...ή μήπως το ψευδώνυμο παγούρια δεν είναι τυχαίο...

Ανώνυμος είπε...

5:26 δεν θα τσακωθω μαζι σου για το πια πολυ ειναι καλυτερη η μεγαλυτερη αυτο το λεει ο τουρισμος τις καθε πολης!δεν θεωρω σωστο να μου πεις ονοματα γιατι απλα αυτα που θα μου πεις ειναι ουζερι κ οχι τσιπουραδικα κ δεν εχουν καν ημιγλυκο κρασι!τελος παντων επειδι απο το πανεπιστημιο ξεφυγαμε στα ουζα λεω να το σταματησω εδω.νωμιζεισ οτι εγω δεν θελω να λεω οτι το αγρινιο ειναι γαματο κτλ.αν ομως φερνεις τους φλους σου κ σο λενε καλα που περασες εδω η σου το λενε οι αγρινιωτες που εχουν περασει αλλου δεν πιστευω οτι ειμαι παραλλογος κ ποιος σου ειπε οτι εκει που πανε οι φοιτητες δεν ειμαι κ εγω,μην σου πω κ ποιο πρωστα απο ολους.κ σου λεω οτι απο τους 2000 φοιτητες βγαινουν οι 500 ειναι τυχαιο?....δεν νωμιζω!!!χαχαχα.......ας κανουμε κ μια πλακα που κ που!....ταπεινος φοιτητης με ολη την καλη διαθεση!!!:)

Ανώνυμος είπε...

Ταπεινέ φοιτητή οχι δεν υπάρχει καμία διαθέση αντιπαράθεσης. Φυσικά τα Γιάννενα είναι ωραία αλλά εδώ και χρόνια τα εχει πάρει η κάτω βόλτα.Το Αγρίνιο τωρα γίνεται και νομίζω σε κάποια χρόνια θα προσελκύει πολύ κόσμο λόγο Τριχωνίδας κυρίως.Δωσε μια ευκαιρία σε μια πόλη τόσο αδικημένη που απο το τη φτώχεια(ολοι οι κάτοικοι φτωχοί ηπειρωτες,ευρυτάνες,αρκετοί απο δυτική μακεδονία,ντόπιοι απο γύρω γύρω,κάποιοι επτανήσιοι που ο καπνός σαν καλιέργεια και σαν εργοστάσια τους εφερε εδώ) εφτασε σε ενα αξιόλογο σημείο.Και το κράτος μας αρνείται τα πάντα,ακόμα και τα αυτονότητα οπως ενα ανθρώπινο νοσοκομείο.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως δεν υπάρχει κάτι επίσημο για καταργήσεις πανεπιστημίων... απλά διάφορες προτάσεις και φήμες που κυκλοφορούν.
Κατά τα άλλα αν θέλει το υπουργείο να συμμαζέψει την τριτοβάθμια εκπαίδευση ας ασχοληθεί με τα ΤΕΙ σε κάθε κωμόπολη και χωριό και ας αφήσει τα πανεπιστήμια ήσυχα.

Ανώνυμος είπε...

11:31 καλα ναι δεν το συζητω οτι ειναι απαραδεκτο που δεν εχεται υπερσυνχρονο νοσοκομειο!μεχρι και το μεσολογγι εχει.συμφωνω μαζι σου τοι το αγρινιο αναπτυσεται με σταθερους ρυθμους κ σε 10 χρονια θα ειναι υπολογισημο.αλλα αυτο πιστευω εξαρτατε απο τους φοιτητες.αν μεινουμε 3 σχολες μονο δεν γινεται τιποτα απο αναπτυξη.και τα γιαννενα ας μην ειχαν το πανεπιστημιο και τα τει κ θα ηταν ενα γραφικο χωριο.μια ειναι η λυση,νομος αγρινιου και πανεπιστημιο αγρινιου.τι αιτωλοακαρνανιας με 1 πολη κ 3 κωμοπολεις!.............ταπεινος φοιτητης!!!

Ανώνυμος είπε...

Για κουνηστε ρε λιγο όλοι τα κεφάλια σας... Πρωτα απ'ολα με τι προσοντα το Αγρινιο θα έχει και πανεπιστημιο? Ξερετε ρε μπουρτζοι τι παει να πει πανεπιστημιο? Δεν παει να πει λεφτα στην τοπικη κοινωνια, αλλα μαθηση, ερευνα, προοδος. Τι σκατα πανεπιστημιο θα είσαι αμα δεν δωσεις στο φοιτητη βιβλιοθηκη, εργαστηρια, καθηγητες, βιβλια? Αμα δεν του δωσεις εστιες να μενει και να μην χρειαζεται να πληρωνει 300αρια σε ενοικια..? Καλα ειναι όταν κοιτατε πως να καμαρωνετε σαν γυφτικα σκεπαρνια (προς θεου δεν εχω κατι με το Αγρινιο, αγανακτισμενος φοιτητης ειμαι και τα χώνω σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις) και λέτε "εμεις... και πανεπιστημιο μας εκαναν!". Τον φοιτητη ρε τον ρωτήσατε με τι μουτρα θα βγει απο το πανεπιστημιο που φτιάξατε? Χωρις να έχετε καν κτιρια να το στεγάσετε? Φαγώθηκαν οι μαλακες στην Καστορια να κανουν αρχιτεκτονική. Το ξέρετε οτι ξεσπίτωσαν γυμνασιο για να στεγάσουν τη δήθεν αρχιτεκτονική? Και τελικα τους την εκοψε το υπουργειο... Και καλα τους έκανε... Ρε Ελληνάρες κοφτε την αυτη την αηδια να κοιτατε πως θα βολευτειτε!! Οι ξένοι μας πηδανε, και τα παιδια που σπουδαζουν και ανοίγει το μυαλό τους αρχίζουν και σας απεχθανονται!! Σαπίζουμε, και εσείς κοιτάτε όχι να φτιάξετε τη σαπίλα αλλά να τραφείτε απο αυτήν... Ουφ, τα 'πα και ξεθύμανα...