Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

To ώριμο φρούτο

Γράφει ο Θύμιος Λυμπέρης
Το άκουσμα περί οικονομικής κρίσης δε μας βρήκε προ εκπλήξεως. Δεν είναι η πρώτη φορά, που στο μυαλό του έλληνα στριφογυρίζει η αβεβαιότητα για το μέλλον, μιας και οι οιωνοί του παρόντος έχουν καταπληκτική ομοιότητα με αυτούς του παρελθόντος. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι τα σημάδια αυτά έχουν δημιουργηθεί στα παρασκευαστήρια της παγκόσμιας κυβέρνησης, η οποία τα μεταδίδει εσκεμμένα σαν επιδημία, κυρίως από τα Μ.Μ.Ε. και κατά δεύτερο λόγο, από την ολιγαρχία της εργοδοσίας.

Ως σύγχρονοι δεσμώτες του πλατωνικού σπηλαίου (αθάνατη ελληνική γραμματεία) θα μπορούσαμε να σπάσουμε τα δεσμά, που μας έχουν υποχρεώσει από τα γενοφάσκια μας, εάν καθημερινά, για λίγα λεπτά της ώρας, αλαφρώναμε το μυαλό μας, παραγκωνίζοντας για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας, ώστε να ασχοληθούμε με αυτά, που αποφασίζουν για εμάς-χωρίς εμάς.

Τα «σκυλιά» της παγκοσμιοποίησης εδώ και δεκαετίες γαυγίζαν δίπλα στ’ αυτιά μας, αλλά εμείς τα αγνοούσαμε. Τώρα, πλέον, μας δαγκώνουν κι εμείς ψαχνόμαστε να δούμε τι γίνεται…. Τώρα πια, εάν δεν αντιδράσουμε άμεσα, σε λίγα χρόνια θα μας φάνε ζωντανούς…!

Ας φανταστούμε, ο καθένας μας ξεχωριστά, τον εαυτό του έξω από αυτόν το χορό των δανείων, του Δ.Ν.Τ. και των λοιπών καλοθελητών, ως κάτοικο μιας άλλης χώρας, που γνωρίζει πολύ καλά το τι έχει συμβεί στην Ελλάδα τα τελευταία 36 χρόνια. Τότε θα είχαμε, ως δια μαγείας, τις λύσεις των προβλημάτων μπροστά στα μάτια μας, καθώς και όσους ευθύνονται γι’ αυτή την κατάσταση.

Τι συμβαίνει, όμως; Αυτά, που θα βλέπαμε, ως παρατηρητές, γιατί δεν τα βλέπουμε ως άμεσα θιγόμενοι;

Το άγρυπνο βλέμμα του πανόπτη «μεγάλου αδερφού» δεν εστίασε φέτος στη χώρα μας, την παρακολουθούσε χρόνια τώρα, με την άκρη του ματιού του. Ελάχιστοι δε γνωρίζουν τη γνωστή ρήση του Χένρι Κίσινγκερ, που τελούσε χρέη υπουργού εξωτερικών των Η.Π.Α. στα τέλη της δεκαετίας του ’60 κι εξακολουθεί να επηρεάζει ακόμη και στις μέρες μας την εξωτερική πολιτική της Αμερικής: «Δυσκολοκυβέρνητος λαός οι Έλληνες, για να τους υποτάξεις απαιτείται χρόνια υπομονή. Πρέπει να τους χτυπήσεις στη γλώσσα και την ιστορία τους, ώστε να έχεις ουσιαστικά αποτελέσματα.»

Εν έτη 2010, διαπιστώνουμε ότι ο λόγος του Κίσινγκερ εισακούστηκε και οι ιδέες του εφαρμόστηκαν. Διαφωνεί κανείς στο ότι η Γλώσσα και η Ιστορία μας τα τελευταία 40 χρόνια δέχονται αλεπάλληλα χτυπήματα; Ο Κωστής Παλαμάς ονόμασε τη νέα ελληνική γλώσσα «σύγχρονο θαύμα» και, σίγουρα αυτός ήξερε κάτι παραπάνω..! Γιατί, άραγε, σήμερα ευτελίζουν τόσο αυτό το θαύμα κατεδαφίζοντας όλες τις αρχές της γραφής και του λόγου;

Αλήθεια, γιατί γράφουν τα βιβλία της Ιστορίας, που προορίζονται για τη μέση εκπαίδευση, «επιστήμονες», που οι ιστορικές τους πηγές αναφέρουν πως στο λιμάνι της Σμύρνης υπήρξε «συνωστισμός» των μικρασιατών και όχι σφαγή;

Τα χρόνια πέρασαν και, με τη σωστή τακτική, οι βαρώνοι της παγκοσμιοποίησης κατάφεραν καίρια πλήγματα στην ελληνική κοινωνία, της οποίας οι τελευταίες γενιές «λούστηκαν» μία παιδεία των αλλαγών και των ανούσιων μεταρρυθμίσεων, καθώς και των φροντιστηρίων, που φροντίζουν για μια κατευθυνόμενη μάθηση.

Η σωστή παιδεία περιέχει και τα αντισώματα της αντίδρασης για ό,τι θίγει βασικές αρχές του τρόπου ζωής μας και της αξιοπρέπειάς μας. Η καλή γνώση της Ιστορίας μας βοηθάει να προστρέχουμε σε αυτή, για να βρίσκουμε λύσεις για τα σύγχρονα πολιτικά προβλήματα, διότι, απλά, τα ιστορικά γεγονότα-με πολύ μικρές διαφορές- επαναλαμβάνονται.

Η κάθε χώρα, στα μάτια των αρχόντων του πλανήτη, φαντάζει ένα απέραντο θερμοκήπιο και ο κάθε άνθρωπος, που ζει σε αυτή, ένα προϊόν παραγωγής-ένα ΦΡΟΥΤΟ.

Τα λεγόμενα «νέα μέτρα» δεν είναι νέα. Μετρούν πολλές δεκαετίες ζωής. Οι προσπάθειες του παρελθόντος, για να εφαρμοστούν, απέτυχαν, μιας και κάποιοι γνωστικοί άνθρωποι της εργατικής τάξης , που διέθεταν οργανωτικές ικονότητες, σωστή παιδεία και πειθαρχημένη σκέψη, δεν το επέτρεψαν..! Όποιος, όμως, βρίσκεται σε θέση ισχύος, έχει μάθει να εξαντλεί τα περιθώρια προς τον-σθεναρά- αντιστεκόμενο λαό, μέχρι να τον εξασθενήσει.

Το μάτι του πανόπτη παρακολουθεί, πλέον, στενά τους τελευταίους μήνες τη μικρή μας χώρα… Η ανθρώπιμη σοδειά των τελευταίων 20 χρόνων, ΩΡΙΜΑΣΕ, και όπως όλοι μας έχουμε καταλάβει, έχει δοθεί εντολή για συγκομιδή…!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου δολοφόνησε την Εργασία. Στεγνά και στυγνά.
Ούτε δωσίλογοι πρωθυπουργοί κατεχομένων χωρών τόλμησαν να καταργήσουν τις συντάξεις. Ο κ. Παπανδρέου τις εξαέρωσε.
Ούτε φασιστικές κυβερνήσεις τόλμησαν να πειράξουν τις αποζημιώσεις. Ο κ. Παπανδρέου τις κατέκοψε.
Μόνον ο Πινοτσέτ, ο Φράνκο κι ο Μουσολίνι τόλμησαν να απελευθερώσουν τις απολύσεις. Το ίδιο τόλμησε και ο γιος του Ανδρέα.
Ο κ. Παπανδρέου είναι πλέον τόσο χρήσιμος στην Ελλάδα, όσον ήταν στον Αχιλλέα η φτέρνα του...
*****
Με ένα κύμα-τσουνάμι-ευφημισμών που κρατάει απ' την εποχή Σημίτη, οι κυβερνώντες και τα πρόθυμα παπαγαλάκια τους, συγκαλύπτουν με την κομιλφώ ρητορική τους (κυρίως μέσω των πλείστων εκ των ΜΜΕ) τη μεγαλύτερη Υβριν όλων των εποχών: τον συνειδητό ανασκολοπισμό της χώρας - της Ελλάδας!
Με πομφόλυγες περί «όπεν γκόβερμεντ» και «ηλεκτρονικών βιογραφικών», στην πραγματικότητα έθεσαν την πατρίδα υπό κατοχήν και τώρα προχωρούν σπρώχνοντας τους απλούς επί σφαγήν.
Οχι μόνον εξαπάτησαν το Κοινοβούλιο για να υπερψηφισθεί το Μνημόνιο (με τη βοήθεια των αχρείων πατριδοκοκάπηλων του ΛΑΟΣ), αλλά τώρα μεΠροεδρικό Διάταγμα ο κ. Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου υπερφαλαγγίζει (πάλι) τη Βουλή κι επιβάλλει με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» μέτρα επαίσχυντα, που ούτε ο τελευταίος κουίσλινγκ σε διατεταγμένη υπηρεσία γκαουλάιτερ θα τολμούσε. Λες και η Ελλάδα κυβερνάται πλέον από μια εξωθεσμική παρέα, αρεστή στον πριγκηπάδελφο Νικολάκη.
Αφού ο κ. Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε ο ίδιος κρίση δανεισμού της χώρας, και αφού στη συνέχεια πήρε επαίτης (με κωμικές μπλόφες) τους δρόμους της Εσπερίας, διασύροντας τους Ελληνες ως τεμπέληδες κι ανεπρόκοπους, αφού μας οδήγησε στην απομείωση της εθνικής κυριαρχίας, βάζει τώρα την Εργασία πάνω στο κρεβάτι του Προκρούστη και τη βιάζει.
Ο άνθρωπος, γύρισε τη χώρα πίσω στην εποχή των κολίγων
Αυτός ο πρωθυπουργός-ανδρείκελο των Δυνατών και του ΔΝΤ φέρεται σαν να 'χει χάσει η χώρα πόλεμο.
Με επικοινωνιακές κουτοπονηριές (βλέπει «φλασιές ανάκαμψης» ο συνεντευξάκιας Λοβέρδος κι ύστερα στήνει την Εργασία στα έξι βήματα) αυτή η κυβέρνηση έχει μπει απ' την αρχή της στου κακού τη στράτα,
αυτήν που έχει αναγορεύσει σε μονόδρομο, οδηγώντας τη χώρα στον όλεθρο.
Με εκβιασμούς (του τύπου: δεν θα πάρουμε την επόμενη δόση απ' το πακέτο στήριξης) προχωρούν σε αλλεπάλληλους βιασμούς. Χήρες, ορφανά, δημόσιοι υπάλληλοι, εργάτες -οι πάντες βιάσθηκαν, πλην λαμογίων και Κλαζομενίων.
Μεγάλη υπόθεση οι Κλαζομένιοι - είναι αλήθεια ότι πολλοί εξ αυτών, που στο άκουσμα λέξεων όπως «εργατική τάξη», «πατρίδα» ή «παράδοση» έβγαζαν φλύκταινες, άνοιξαν τον δρόμο στον Σημίτη, στον Καραμανλή και τώρα στον Γιωργάκη, για να υποδουλώσουν τον λαό και να καθαιρέσουν το αυτεξούσιον της χώρας.
Με (αυτούς τους τρομερούς) ευφημισμούς, αλληλολειχόμενοι μετ' «ευπρεπείας» στα ΜΜΕ κι από τα ΜΜΕ, κάνοντας αβάντα στους «νταβατζήδες» και υψώνοντας πάντα επικριτικό το δάκτυλο στον λαό, αλάλιασαν τη δημοκρατία, έκαναν κουρέλι το Σύνταγμα, περιήγαγαν τους εργαζόμενους σε καθεστώς σκλαβιάς και κατέβασαν τον πολιτισμό των ανθρώπων σε επίπεδα μεσημεριανάδικων ή επιδοτούμενων λακεδοβαλέδων...
Ο κ. Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου προϊόν και ο ίδιος της παρακμής που κατατρύχει τη χώρα απ' την εποχή του πατέρα του, ευδόκησε να πάρει εναντίον της μέτρα που μόνον τύραννοι ή εγκάθετοι ξένων Επικυρίαρχων θα επεδίωκαν.
Μένει να αποδειχθεί αν ο λαός (όπως κι οι άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί) θα σκύψει το κεφάλι για να αποκεφαλισθεί ή αν θα τους «πάρει με τις πέτρες»...

Ανώνυμος είπε...

ο χαζοτζεφρυ εχει δικιο! οντως θα τους παρουμε με τις πετρες!

Ανώνυμος είπε...

μπλα μπλά μπλα....

Aitherovamwn είπε...

Τί είναι άραγε, φασισμός και τί δημοκρατία; Εγώ πλέον, από δημοσιονομικής άποψης, δε μπορώ να ξεχωρίσω τα δύο αυτά καθεστώτα! Στην Ελλάδα, εν τέλει, ήταν γραμμένο και το θαύμα αυτό να γένει... να 'ναι το πολίτευμα ελεύθερο, με τη χούφτα του κλεισμένη!

Ανώνυμος είπε...

εξοδος απο το ευρω, επιστροφη στην δραχμη, αναδιαπραγματευση του χρεους.
σιγα μην χρωσταμε τοσα. τα μισα ειναι απο μιζες και υπερτιμολογησεις.
η ελλαδα δεν ειχε απο την αρχη καμια σχεση με το ευρω.δεν επρεπε ποτε να μπουμε.νησακι ειμαστε.νησακι ειναι η ελλαδα.απο την στιγμη που κλεισαμε τις βιομηχανιες μας ο τουρισμος μας εμεινε.

Ανώνυμος είπε...

Για τον κυριο μπλα μπλα μπλα 7.59μ.μ, η Δανία και οι Σκανδιναβικες χωρες εχουν απελευθερωμενες απολυσεις πολυ πριν και πολυ περισσοτερο απο εμας.Εχουν προβληματα λειτουργίας της δημοκρατίας τους; Το πρόβλημα είναι ότι ψήφιζες ελαφρά τη καρδία Ν.Δ για να μην κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ. Και οι ''απέναντί'' σου πολιτικά έπρατταν το ίδιο.
Και για το τέλος έχεις να προτείνεις κάτι ή είσαι απλώς ένας ακόμα αντίπαλος κομματικος υποψήφιος του Γ.Α.Π.......

Locus Publicus είπε...

Πάλι μπροστά μας η παγκοσμιοποίηση και οι δηλώσεις Κίσσιγκερ. Αντιπαράθεση στο γεγονός πως η Ελλάδα υπήρξε η πιο ευεργετημένη χώρα στη Δύση, με αναπτυξιακές παροχές τεσσάρων κοινοτικών πακέτων 100 δις, φρέσκο αφορολόγητο και ανεπίστρεπτο χρήμα της Ευρώπης. Η χώρα των κουμπάρων και της οργανωμένης λαικής Κλεπτοκρατίας ψάχνει όπως πάντα το ιστορικό της άλλοθι...