Ιδρυτές του είναι τέσσερις πανεπιστημιακοί που είχαν συνεργαστεί στην εκπόνηση δύο ερευνών που κατάρτισε το Πανεπιστήμιο Πατρών για τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, ο καθηγητής Παύλος Λουκάκης, οι αναπληρωτές καθηγητές Β. Παππάς και Αθ. Μπέλλας ο επίκουρος καθηγητής Β. Πατρώνης και ο οικονομολόγος Θεόδωρος Λουλούδης.
Το ΠΟΑΔΕΠ στοχεύει στη δημιουργία και αποτελεσματική λειτουργία ενός σύγχρονου παρατηρητηρίου χωρικών επιπτώσεων από τη λειτουργία του νέου οδικού άξονα στη Δυτική Ελλάδα. Το παρατηρητήριο θα εξειδικευθεί στη συνεχή παραγωγή σχετικής τεκμηρίωσης και δεικτών και στην εκπόνηση ερευνών, μελετών και αναλύσεων, με σκοπό τη διάθεση του υλικού αυτού για την ενημέρωση και πληροφόρηση του ευρύτερου κοινού και τη στήριξη δημόσιων φορέων και οργανισμών, των ΟΤΑ και των επιχειρήσεων. Η χρησιμότητα του νέου αυτού φορέα είναι αυτονόητη, αφού ο δυτικός άξονας, συνολικού μήκους 600 χλμ. περίπου, διέρχεται από 10 νομούς, η δε λειτουργία του αφορά άλλους 4 νησιωτικούς νομούς της χώρας (Ιόνια Νησιά) που και αυτοί περιλαμβάνονται σε αυτό το νέο και σύγχρονο συγκοινωνιακό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας.
Ειδικότερα, το ΠΟΑΔΕΠ θα καταρτίσει άμεσα, σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, σύστημα δεικτών οι οποίοι με συγκεκριμένο και μετρήσιμο τρόπο θα καταγράφουν, σε συνεχή χρονική βάση, τα αναπτυξιακά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και συγκοινωνιακά χαρακτηριστικά των περιοχών που επηρεάζονται από τον άξονα. Για επιχειρησιακούς λόγους, οι δείκτες θα ταξινομούνται σε τρεις μεγάλες ομάδες: κοινωνικοοικονομικοί, περιβαλλοντικοί και δείκτες λειτουργίας οδικού δικτύου.
2 σχόλια:
να συνδεθει το αργινιο με καθετο δρομο με την ιονια οδο.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΝΤΣ!
ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΓΙΝΕ!
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΦΡΑΓΚΑ. ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ!
ΜΟΝΟ ΑΜΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑ.
Δημοσίευση σχολίου