Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Ζήτημα ασφαλείας στο ΔΑΚ Αγρινίου.


Κοινό μυστικό είναι το ζήτημα ασφαλείας στο Στάδιο ΔΑΚ Αγρινίου, το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα το blog της εφημερίδας "Πολιτεία". Πραγματικά εμείς έχουμε να συμπληρώσουμε άπειρα περιστάτικα κλοπής κινητών τηλεφώνων και πορτοφολιών, τα οποία κάνουν φτε΄ρα ακόμα και μπροστά στα μάτια των αθλούμενων, οι οποίοι είτε μπορεί να τρέχουν είτε να παίζουν μπάσκετ.
Αρκετοί καταγγέλουν ως υπόπτους άγνωστα άτομα ( ανάμεσα σε αυτά και αθιγγάνους) που εισέρχονται στο χώρο. Επίσης δεν είναι λίγες και οι φθορές που μπορεί κανείς να παρατηρήσει στις εγκαταστάσεις, όπως σπασμένα τζάμια κτλ.
Επειδή "ανοίγει" ο καιρός και πολλοί συμπολίτες μας πηγαίνουν στις εγκασταστάσεις του ΔΑΚ για να αθληθούν, οφείλουν οι υπεύθυνοι ασφαλείας του σταδίου και οι αρμόδιοι να πράξουν τα δέοντα.

8 σχόλια:

CPAPPAS είπε...

Η κατάσταση του ΔΑΚ Αγρινίου είναι πληρως απογοητευτική.Εικόνα πλήρους εγκατάληψης των εγκαταστάσεων (το πρόβλημα δεν είναι οι αθθίγγανοι μόνο!). Ο Δήμος Αγρινίου δεν νοιάζεται για τον αθλητισμό.Η διοργάνωση της ημιμαραθώνιας διαδρομής δεν έχει χαρακτήρα διάδοσης του μαζικού αθλητισμού (απουσία διαδρομής για παιδιά και μικρότερες αποστάσεις). Λυπάμαι και για την στάση των συλλόγων όπως ο ΣΔΥ (Δρομείς Υγείας) που δεν καταγγέλουν τίποτε.Έχουν στρέψει τον κόσμο στα ιδιωτικά γυμναστήρια. Να γίνει τώρα αναβάθμιση της ποιότητας των εγκαταστάσεων (κολυμβητήριο, κλειστό γυμναστήριο και γήπεδα) για να βρούμε διέξοδο από την μιζέρια της καθημερινότητας και της ουζολαγνείας της περιοχής μας που ευθύνεται για πολλούς θανάτους.Δώστε διεξόδους στην νεολαία στον αθλητισμό γιατί σε λίγο θα σας κηνηγάνε όλους...

Ανώνυμος είπε...

Τέτοια Δημοτική Αρχή έχουμε, τέτοιο ΔΑΚ απολαμβάνουμε. Όταν η λογική της Αρχής μας είναι πως να απολαμβάνει το μεζέ σχεδόν κάθε μεσημέρι μετά τη δουλειά, τι λοιπόν να περιμένουμε; Οι δύσκολες αποφάσεις θέλουν καθαρό μυαλό, αυτό όμως το διαθέτουμε μόνο για εμφανίσεις σε γιορτές και πανηγύρια, για φωτογραφίσεις, για το πολιτικό μας image.

Ανώνυμος είπε...

CPAPPAS,όσον αφορά στο ΔΑΚ,λίγο πολύ,συμφωνούμε όλοι ό,τι χρειάζεται αναβάθμιση και-εννοείται-φύλαξη.Ωστόσο,διαφωνώ με την άποψή σου για τον ημιμαραθώνιο.Έχεις άδικο,και σαν αγρινιώτης,θα πρέπει να στηριξεις και εσύ,όπως όλοι μας αυτόν τον θεσμό,που διοργανώνεται για τρίτη φορά φέτος,και να διεκδικήσουμε και άλλες αθλητικές διοργανώσεις.Μην ξεχνάς,ότι όλοι αυτοί οι φορείς παλεύουν μόνοι τους χωρίς την απαραίτητη χρηματοδότηση από την γενική γραμματεία αθλητισμού.

Ανώνυμος είπε...

Ως "εξόριστος" για συνέχεια σπουδών και εργασία, μακρυά από το Αγρίνιο θα αποφύγω να μιλήσω για τις ευθύνες του Δήμου- που στην προκείμενη το αγνοώ. Ο,τιδήποτε σχετικό από πλευράς μου θα μπορούσε να είναι είτε άδικο ή και υπερβολικά ...επιεικές!
Το σίγουρο όμως είναι ότι ένα ΗΜΙΤΕΛΕΣ "αθλητικό κέντρο" , εκτός του πολεοδομικού ιστού του Αγρινίου, εκεί όπου για να πάει κανένας είτε να γυμναστεί είτε να παρακολουθήσει κάποιο γεγονός προϋποθέτει ολόκληρη...εκδρομή, δε μπορεί παρά στη "μοναξιά" του να αποτελεί και μαγνήτη για κάποιους "παραβατικούς".
Εδώ λοιπόν είναι το ζήτημα: Άνθρωποι - ερείπια καταφεύγουν σε "αθλητικό κέντρο" ημιερείπιο και το λιγότερο είναι να ονοματίσει κανένας τους "δράστες", ως Ρομά, ψιλο..ή χοντροτζάνκια, κλεφτρόνια της Πόλης κλπ.
Σύμφωνοι, όταν πας να ξεσκάσεις με λίγο μπάσκετ, κανά τετρακοσάρι κλπ και φεύγεις σκασμένος με κλεμένο κινητό, πορτοφόλι, πράγματα... το τελευταίο που σε νοιάζει είναι να "κοινωνιολογήσεις" αυτό που σου έτυχε. Αναζητάς μόνο τους "συνήθως ύποπτους" κλέφτες.
Αυτό, όμως σε "στάδιο" παρατημένο, όπου καθώς πρέπει φίλαθλοι σε τόσα ματς ξηλώνουν ολόκληρες σειρές καθισμάτων, όπου πλήρης - περόκλειστη περιμετρική κερκίδα είναι άπιαστο όνειρο από το 1980 που τότε προεκλογικά "παραδόθηκε", όπου το "κλειστό" μπάζει νερά και "αντίπαλοι" Αγρινιώτες πλακώνονται χοντρά μεταξύ τους και τόσα άλλα...
Συμπέρασμα πραγματικό, όσο και άν δείχνει "φιλολογικό":
Κάθε Χώρος, η κατάστασή του , η "κοινωνικότητά" του ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ και τις ανάλογες συμπεριφορές. "ΠΕΛΑΑΑΑΤΕΕΕΕΣ ΜΟΥ", έλεγε παλιά , μα τόσο επίκαιρα ο Βέγγος!

Θ.

Ανώνυμος είπε...

μηπως πρεπει και η αστυνομια να παρει καποια μετρα αφου καταγγελιες υπαρχουν

Ανώνυμος είπε...

Ολα αυτά περί ερήμωσης και εγκατάλειψης είναι φυσιολογικά αν ψάξεις και δείς την διοίκηση του σταδίου (χρειάζεται τύχη) και την δημοτική αρχή. Οργή και μόνο οργή.Αν τωρα που ανοίγει ο καιρός και οι Αγρινιώτες θα έρθουν αντιμέτωποι με όλα αυτά τα προβλήματα αναλογιστείταιτι αντιμετωπίζουν οι αθλητές που περνούν έως και 3-4 ώρες ημερισίως σ'αυτόν τον χώρο. εύχομαι να μην είναι τα παιδιά σας!!!!

Ανώνυμος είπε...

να εγκατασταθουν οι αραβες στο δακ αγρινιου και να καινε εκει το φυσικο τους αεριο.
εχει και μιναρεδες διπλα.

Ανώνυμος είπε...

Ολα αυτά είναι γνωστά όλη η βρώμα και η σαπίλα στο μεγαλείο της καλλιεργούμενη απο την Δημοτική και Νομαρχιακή αρχή (θα ανταμειφθούν καταλλήλως)και την Διοίκ. του σταδίου που αρέσκεται στο να βλέπει το ΔΑΚ άσυλο και καταυλισμό τσιγκάνων.