Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Οι φετινές θέσεις των εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος και ΤΕΙ Μεσολογγίου.


22. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (410)

1

Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (με έδρα το Αγρίνιο)

140

2

Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (με έδρα το Αγρίνιο)

150

3

Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (με έδρα το Αγρίνιο)

120


Αυτός είναι ο επίσημος αριθμός εισακτέων που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας για το νεοσύστατο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.
Συνολικά είναι 410 θέσεις και στις τρείς σχολές.
Το ζήτημα είναι αν όλες αυτές οι θέσεις θα καλυφθούν και αν γίνει αυτό πόσοι από αυτούς θα φοιτήσουν κανονικά η απλώς θα εγγραφούν..Και αυτό εξαρτάται άμεσα τόσο από την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων, όσο και από τη σύνδεση τους με την αγορά εργασίας, η οποία τουλάχιστον στα δύο πρώτα τμήματα είναι ικανοποιητική..

33. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ( 2330)


1

Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης




200

2

Διοίκησης Κοινωνικών – Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων




300

3

Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας




230

4

Λογιστικής




450

5

Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων




250

6

Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία




450

7

Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων (με έδρα τη Ναύπακτο)




310

8

Αυτοματισμού




140


Αντίθετα στο ΤΕΙ Μεσολογγίου οι θέσεις είναι πολύ περισσότερες ( συνολικά 2.330!), όμως ο αριθμός που φοιτούν σε αυτές είναι πολύ μικρότερος..

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα αναφερθώ στο ΔΕΑΠΤ που γνωρίζω από μέσα. Στο τμήμα ΔΕΑΠΤ μπαίνουν 150 άτομα όπως και το προηγούμενο έτος (από 80-90 που ήταν παλιότερα). Το τμήμα δεν μπορεί να αντέξει τόσους φοιτητές. Ο σχεδόν διπλασιασμός των εισακτέων τα τελευταία 2 χρόνια έγινε αυθαίρετα από το υπουργείο χωρίς να συνοδεύεται από αναβάθμιση της ικανότητας του τμήματος ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί.

Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι όλες οι αίθουσες διδασκαλίας είναι για περίπου 80 άτομα. Δηλ. με 150 απαιτούνται 2 τμήματα για κάθε μάθημα και άρα διπλάσιοι καθηγητές (στα βασικά τουλάχιστον μαθήματα).Η αύξηση λοιπόν των εισακτέων έτσι όπως γίνεται οδηγεί σε σίγουρη υποβάθμιση των σπουδών.

Είναι άμεση ανάγκη η διοικούσα ως πρώτο βήμα να φροντίσει ώστε να εξασφαλιστούν κονδύλια για περισσότερες θέσεις καθηγητών με σύμβαση ώστε να ύπαρξη μια προσωρινή ανακούφιση και να λειτουργήσει αξιοπρεπώς το τμήμα του χρόνου. (φυσικά χρειάζεται να προκηρυχτούν θέσεις μόνιμων καθηγητών αλλά δυστυχώς αυτή η διαδικασία απαιτεί τουλάχιστον 2-3 χρόνια)

Ανώνυμος είπε...

το ιδιο ισχυει και για το δπφπ.ακομη ετοσ που ηρθε φετος εμειναν σχδον ολοι οι φοιτητες στα τμηματα ΔΕΑΠΤ και ΔΠΦΠ,αντιθετα στο τμημα της νεαποληςμενει περιπου το 1/3 των φοιτητων και οι οποιοι ειναι οικονομικα ασθενεστεροι καθως δεν εχουν την δυνατοτητα να ξαναδωσουν πανελληνιες!και το κρατος τους βασανιζει με ενα τμημα που ειναι μιση ωρα με το λεωφοριο απο το κεντρο χωρις υποδομες(το ιδιο ισχυει και στα αλλα 2 τμηματα κ σε πιο εντονο βαθμο)και χωρις δρομολογια για να φτασουν εκει,αφου ειδη θα εχουν σπαταλισει 2ευρο απο την τσεπη τους!αισχος!ντροπη στον δημαρχο!ναι κ αυτος φταιει κ ολοι οι παραγοντες του αγρινιου!...........ταπεινος φοιτητης!!!!