Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Από τον αποκλεισμό της εθνικής οδού από τους κατοίκους του Μενιδίου



Την εθνική οδό στο ΜΕΝΙΔΙ ΑΡΤΑΣ, έκλεισαν συμβολικά την Παρασκευή οι κάτοικοι της περιοχής που εδώ και δεκαετίες αγωνίζονται για να αλλάξουν νομό.
Δυο εκπρόσωποι της ομάδας πρωτοβουλίας για ένταξη του δήμου Μενιδίου στην περιοχή Άρτας- που τώρα ανήκει στο νομό Αιτωλοακαρνανίας- περιγραφούν στην Ηλεκτρονική Αυτοδιοικηση το απίστευτο φαινόμενο ενός δήμου που «ζει» σε άλλον νομό από αυτόν που ανήκει

«Είμαστε ένας δήμος στη Βορειοανατολική ακτή του Αμβρακικού κόλπου και πολύ κοντά στην Άρτα (παρόλο που διοικητικά ανήκουμε στο νομό Αιτ-νίας).
Η γεωδιαμόρφωση της περιοχής, οι οικονομικές και κοινωνικές σχέσεις των κατοίκων μας και οι γενικότερες υποδομές (Οδικό δίκτυο, Τηλεπικοινωνίες, Ενέργεια, Υγεία, Εκπαίδευση, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Δικαστικές Υπηρεσίες, Ασφαλιστικά Ταμεία κλπ), ήδη μας εντάσσουν στην περιοχή Άρτας.

Εδώ και 10ετίες καταβάλλουμε προσπάθειες για την ένταξή μας στο νομό Άρτας και κυρίως την ένωσή μας με τον όμορο δήμο Κομποτίου. Δυστυχώς όμως, λόγω έλλειψης κατάλληλου πολιτικού κλίματος για τολμηρές, σύγχρονες και ουσιαστικές αλλαγές, δεν το έχουμε πετύχει ακόμα.
Με την προσπάθεια για μεγάλες αλλαγές, που δρομολογείται με το σχέδιο "Καλλικράτης", δίνεται η δυνατότητα για τη δημιουργία της Ελλάδας του 21ου αιώνα και αυτό θα καταστεί εφικτό με τολμηρά και αποφασιστικά βήματα μπροστά.

Στην 99/2009 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μενιδίου, αντικαθρεφτίζεται το χρόνιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων και των δημοτών μας, ο δήμος μας να συμπεριληφθεί σε μεγάλο δήμο της Άρτας, στην επικείμενη διοικητική μεταρρύθμιση.
Διεκδικούμε, η Διοικητική Μεταρρύθμιση να ανταποκρίνεται στο συμφέρον της χώρας (οικονομία, διοικητική αποτελεσματικότητα, προστασία περιβάλλοντος, αίσθημα ικανοποίησης των πολιτών κλπ) και να στοχεύει στον ουσιαστικό εκσυγχρονισμό κι όχι να προσαρμοστεί στην ικανοποίηση ελάχιστων προσωπικών φιλοδοξιών ή σε μικροπολιτικές επιδιώξεις. Για το λόγο αυτό ζητάμε την ικανοποίηση του χρόνιου και δίκαιου αιτήματός μας και την ένωση του δήμου μας με μεγάλο δήμο της Άρτας, στην επικείμενη Διοικητική Μεταρρύθμιση.
Εκ μέρους της ομάδας πρωτοβουλίας για ένταξη του δήμου Μενιδίου στην περιοχή Άρτας
Γιώργος Α. Μπόβης
Δημήτριος Γ. Πολύζος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

pravo-eyge - mazisas,,,,1as agrinioths