Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης το ΔάSOS Φράξου Τριχωνίου



Τη Κυριακή 21 Μαρτίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας. Η ημέρα αυτή έχει θεσπιστεί από τον Ο.Η.Ε. ως ημέρα εορτασμού των δασών για να μάθουμε περισσότερα για τις λειτουργίες των δασών, τη σπουδαιότητα τους, την ανάγκη προστασίας τους μιας και είναι ζωτικής σημασίας οικοσυστήματα για την ανθρώπινη επιβίωση.
Για το λόγο αυτό το Δημοτικό Σχολείο Γαβαλούς τη Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010 στις 11:00 π.μ. και στα πλαίσια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση-παρουσίαση με τίτλο «Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης το ΔάSOS Φράξου Τριχωνίου».
Ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Γαβαλούς κ. Θεοδωρόπουλος Αιμίλιος, οι εκπαιδευτικοί και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων με προσκεκλημένο ομιλητή τον κ. Μαμάση Διονύση, περιβαλλοντολόγο-χαρτογράφο οργανώνουν την περιβαλλοντική εκδήλωση για να ενημερωθούν οι μαθητές, γονείς και προσκεκλημένοι για το άγνωστο κατά πολλούς υδροχαρές δάσος φράξου που βρισκεται στο χωριό Τριχώνιο του Δήμου Μακρυνείας. Θα ενημερωθούν για τις λειτουργίες, τις αξίες, τις απειλές, την προστασία, την ορθολογική του διαχείριση και την ανάδειξη του δασικού οικοσυστήματος. Το (μη ανακηρυγμένο) διατηρητέο μνημείο της φύσης με τους σπάνιους νερόφραξους που σώζεται μέχρι σήμερα διακρίνεται για την οικολογική του και ιστορική του αξία, τη φυσική του ομορφία, τη πλούσια ορνιθοπανίδα ενώ σε απόσταση μόλις 110 μέτρων βρίσκoνται οι ασβεστούχοι βάλτοι της λίμνη Τριχωνίδα.
Την περιβαλλοντική εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Διονύσης Χρ. Μαμάσης, Περιβαλλοντολόγος-Χαρτογράφος.

3 σχόλια:

Acarnania Blog είπε...

Ωραία πρωτοβουλία. Μπράβο στο δάσκαλο.

Ανώνυμος είπε...

poios einai o daskalos re pedia???

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΙΜΙΛΙΟ.
ΒΑΣΩ απο Ελευσίνα