Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Όλα τα χε η Μαριωρή, η "ώρα της Γης" της έλειπε!


Σε δύσκολους και χαλεπούς καιρούς να σου και η ώρα της Γης!
Σήμερα σβήνουμε τα φώτα λέει για να εξοικονομήσουμε ενέργεια και να δώσουμε ένα μήνυμα για την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Πρώτοι το σύνθημα δίνουν δήμοι, σύλλογοι, εταιρίες κτλ κτλ. και από κει και πέρα ακολουθεί ο απλός λαός, όλοι εμείς!
Το ζήτημα είναι όταν υπάρχουν "απτά" προβλήματα της πραγματικότητας που ζούμε το σύνθημα για αντίδραση έχει τελείως αμφίδρομη διαδρομή. Αφετηρία του-ποιός άλλος- ο απλός λαός. Οι προαναφερθέντες; Αδιάφοροι στη καλύτερη και ελάχιστοι από αυτούς συμπλέουν.
Παραφωνία λοιπόν η σημερινή μέρα και ο τρόπος αντίδρασης που πραγματεύεται στις σημερινές παγκόσμιες κοινωνίες που αλλού λιγότερο αλλού περισσότερο είναι ένα καζάνι που βράζει.
Και το βασικότερο από όλα: Η ώρα της Γης ζητάει μόνο να κλείσει διακόπτες και όχι να τιμωρήσει ενόχους. Όλους αυτούς δηλαδή που κλείνουν το διακόπτη μιας καλύτερης Γης καθε ώρα και στιγμή που περνάει..
Για αυτό λοιπόν ακόμα και η μόδα ρίχνει αδίστακτα στη λήθη ότι δε συμβαδίζει με τους καιρούς..

Βασιλιάς Άγριος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ,ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

το θέμα δεν είναι να τιμωρηθούν οι ένοχοι, αλλά αν αυτός ο απλός πολίτης που θα σβήσει τα φώτα του για μία ώρα, το κάνει συνειδητά. Αν μετά την μία ώρα τα ανάψει πάλι όλα τέρμα, και συνεχίσει να ζει με τους ίδιους ρυθμούς, δεν έχει νόημα :)

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΖΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΚΕΣ Μ....Σ!!!

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΛΗΝ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ;

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα ο Δήμος να καθαρίσει την πόλη από τα σκουπίδια . Μια εβδομάδα πριν το Πάσχα το Αγρίνιο παρουσιάζει εικόνα απέραντης χαβούζας ..... ντροπή....