Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Μαθήματα της νέας Σχολής Διαιτησίας Ποδοσφαίρου




Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται τα μαθήματα της νέας Σχολής Διαιτησίας Ποδοσφαίρου της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΝΑ. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Συνδέσμου Διαιτητών στο Αγρίνιο και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της ΕΠΣΝΑ στο Μεσολόγγι υπό την αιγίδα της ΕΠΣΝΑ, η οποία θα πρέπει να πούμε ότι κατέβαλε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για την αγορά σύγχρονων οπτικοακουστικών και εποπτικών μέσων διδασκαλίας.
Έτσι τα μαθήματα των κανονισμών γίνονται σύγχρονα με τα πιο υψηλά στανταρς που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον εκπαιδευτικό χώρο. Επίσης θα πρέπει να πούμε ότι η Επιτροπή Διαιτησίας βρίσκεται σε άμεση επαφή και συνεργασία με τη ΔΑΔ/ΕΠΟ και τον υπεύθυνο Ανάπτυξης της Διαιτησίας Κύρο Βασάρα απ’ όπου έχει εγκριθεί όλο το πακέτο διδασκαλίας των νέων διαιτητών. Τους υποψήφιους διαιτητές διδάσκουν οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές ΕΠΟ, Νικόλαος Λύτρας και Βασίλης Κόκκοτος.
Τα τελευταία μαθήματα πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της ΕΠΣΝΑ στο Μεσολόγγι με ταυτόχρονη ανάλυση κανονισμών και φάσεων μέσω γιγαντοοθόνης όπου προβλήθηκαν επίμαχες φάσεις από το EURO 2008 και τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Επίσης ο κ. Γιώργος Δούρος εκπαιδευτής ΕΠΟ και πρώην διεθνής διαιτητής, που ήρθε από την Κόρινθο για να διδάξει, σε προκαθορισμένη πρακτική άσκηση μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ανέλυσε διεξοδικά τους κανόνες 5 και 6, που αφορούν το διαιτητή και τους βοηθούς του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η ενότητα αυτή διδάχτηκε υπό το φως των προβολέων του Ενωσιακού Γηπέδου Μεσολογγίου με εξαιρετική επιτυχία και είχαν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν και οι αξιολογημένοι αιτωλοακαρνάνες διαιτητές.
Τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται ο κύκλος των μαθημάτων και ύστερα από συνεννόηση της ΕΠΣΝΑ με τη ΔΑΔ/ΕΠΟ, οι εξετάσεις ορίστηκαν να γίνουν την Κυριακή 21 Μαρτίου 2010 στις 10 το πρωί, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αθλητικού Ενωσιακού Κέντρου στο Μεσολόγγι.
Στο περιθώριο της τελευταίας μαθησιακής διαδικασίας η ΕΠΣΝΑ τίμησε τον εκπαιδευτή Διαιτησίας και πρώην διεθνή διαιτητή κ. Γιώργο Δούρο για την σημαντική προσφορά του στο χώρο της διαιτησίας και παράλληλα παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΔΟΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΗ ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΟΥ