Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Εκδήλωση του συλλόγου δασκάλου για την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση

Η παραπάνω πρόσκληση είναι από την εκδήλωση του συλλόγου δασκάλων που αφορά την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση. Ομιλητής ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Παντελής Γεωργογιάννης.
Εδώ έχουμε να κάνουμε την εξής παρατήρηση: Τέτοιες εκδηλώσεις είναι πολύ θετικές και αποτελούν περαιτέρω ανοίγματα στη κοινωνία έστω και δειλά με τη μορφή μιας ημερίδας και με μια συζήτηση
Ειδικά στις μέρες μας, πρωταρχική ανάγκη είναι οι κοινωνικές συμμαχίες. Μόνο έτσι μπορεί κάποιος κλάδος να διεκδικήσει αύριο-μεθαύριο τα αιτήματα του με περισσότερη δυναμική.
Από κει και πέρα υπάρχει βεβαίως το εκπαιδευτικό σκέλος αυτής της εκδήλωσης. Η αλήθεια είναι ότι ακούγονται πολλά για την μεταβίβαση αρμοδιοτήτων των υπουργείων στις νέες περιφέρειες ακόμα και στους νέους δήμους.
Κάποιοι ψίθυροι μάλιστα αποκαλύπτουν οραματισμούς για την επιστροφή των σχολείων στους δήμους σε απώτερο χρονικό διάστημα,
Βήμα προς τα μπρός; Όχι, βήμα προς τα πίσω ..και όχι βήμα..άλμα 100 χρόνων. Έτσι ήταν τα σχολεία 100 χρόνια πριν. Εδώ καλά καλά ο Καποδίστριας κυοφόρησε δήμους που δεν μπορούν να σταθούν και χρωστούν ( υπάρχουν και οι δυνατοί δήμοι αλίμονο) , τώρα τι θα γίνει θα επιφορτισούν και με τη λειτουργία σχολείων;
Όταν το σχολείο χρωστάει σε διδακτικό προσωπικό και εκπαιδευτικό υλικό ίσα ίσα τότε ανοίγει διάπλατα ο δρόμος της ιδιωτικής εκπαίδευσης που σημαίνει εκπαίδευση μόνο για τους έχοντες.
Ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά απέχουν ακόμη και μακροπρόθεσμα από την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση. Πάντως τέτοια η παρόμοια ζητήματα θα τεθούν προφανώς στη παρούσα εκδήλωση του συλλόγου δασκάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: