Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Στόχος τώρα τα καφενεία(!) στα χωρια.


Απόφαση σοκ για τα καφενεία της υπαίθρου αποτελεί η απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξουν ασφαλιστικό ταμείο δηλαδή να πάνε στον ΟΑΕΕ από τον ΟΓΑ, οι ιδιοκτήτες τους που ζουν σε χωριά κάτω των 1000 κατοίκων.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι αυτόματα πενταπλασιάζονται οι εισφορές τους, δηλαδή από 600 ευρώ θα φτάσουν στα 3.000 ευρώ, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Πρωινός λόγος"
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα έξοδα ενός καφενείου να είναι απαγορευτικά για τους ιδιοκτήτες τους. Το καφενείο αποτελεί μικρή εστία ζωής σε ένα χωριό. Αν κλείσει, τότε θεωρείται χαριστική βολή τόσο για τους εναπομείναντες κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες.
Αναλογιστείτε στις ορεινές περιοχές μας τι θα συμβεί αν διασχίζει ένας ταξιδιώτης χιλιόμετρα ολόκληρα και δεν βρίσκει τίποτε ανοικτό.
Ας ελπίσουμε αυτό το μέτρο ( το οποίο είναι ίσως από τα πιο σκληρά ακόμα και από αυτά που ανακοινώθηκαν σήμερα) να μην ισχύσει. Γιατί πολύ απλά ξεριζώνει τη ζωή από πολλές γωνιές του τόπου και της χώρας μας.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ μας κυβερνούν.
Μας πίνουν το αίμα Έλληνες,ακούτε,μας πίνουν το αίμα και ΔΙΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΕΔΙΟ στους λαθρομετανάστες και στους κάθε λογής αλλοδαπούς.
Ξεπουλλάνε τη χώρα έμμεσα. Ξυπνάτε και αφήστε τον καναπέ.

Ανώνυμος είπε...

Μεχρι να γινει αυτο θα εχει πεσει η κυβερνηση...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό ας το σκεφτούν οι θαμώνες των καφενείων της Αιτ/νίας που στην πλειοψηφία τους έριξαν δαγκωτό στο Γιωργάκη.

Ανώνυμος είπε...

Oloi oi tembélides pou kathonde sta kafeneia na sikothoune kai na pane na doulepsoune... To kafeneio einai yia tous tembelides... Ellines, o kairos irthe na mathete na douleuete... Poly kalà kanei o Yiorgakis. EIrthe i Ora na allaxoume synithies.Epitelous...

Ανώνυμος είπε...

Oloi oi tembelides pane sta kafeneia... Stop epitelous... Ergates, Argotes prepei na mathete epitelous ti paei na pei douleia kai agonas !

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ!!!

Κανονικά θα έπρεπε το κράτος να ΠΛΗΡΩΝΕΙ τους ανθρώπους που κρατούν τα καφενεία και δίνουν ζωή στα χωριά!

Ανώνυμος είπε...

Αφού ψηφίζετε ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΛΕΙΠΤΩΣ!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν πρέπει να πληρώνουν στον ΟΑΕΕ οι καφεντζήδες αφού είναι ελεύθεροι επαγγελματίες; Μόνο να παίρνουν ξέρουν μέχρι σήμερα χωρίς να δίνουν. Και γιατί παρακαλώ να θεωρούνται αγρότες αφού ποτέ δεν έουν πατήσει σε χωράφι;
Μήπως δε βλέπουμε ότι με μηδενική εισφορά σε ταμεία όλα αυτά τα χρόνια και μηδενικούς φόρους οι περισσότεροι καφετζήδες και στα πιο απομακρυσμένα χωριά χτίζουν βιλίτσες σε χωριά και πόλεις;
Επιτέλους ας πάψουμε σ' αυτή τη χώρα να τα βλέπουμε όλα όπως μας βολεύει προσωπικά σε κάθε στιγμή...
Ή παππάς παππάς ή ζευγάς ζευγάς !!!
Μη φοβάστε για τα καφενεία: Αν κλείσουν κάποια θα ανοίξουν κάποια άλλα γιατί απλούστατα κερδίζουν ΚΑΛΟ μεροκάματο.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ, ΠΟΥ ΕΞΑΙΡΕΙ ΠΟΛΛΟΎΣ. ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ SITE TOY OAEE ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ. ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΧ ΣΤΟ ΔΟΚΙΜΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΛΠ ΠΟΥ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΧΟΝΤΡΑ. ΑΥΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΓΑ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ;

Ανώνυμος είπε...

Αμα έλεγε το 1/4 απ’ αυτα τα μέτρα ο Καρμανλής, αύριο θα είχε καεί η μισή Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η Πεντέλη, η μισή Πελλοπόνησος |+|νήσοι, θα γίνονταν 200 απεργιακές συγκεντρώσεις, κ.α
αλλα εδώ έχουμε οργανωμένη ΑΠΑΤΗ
ΤΗΣ ΑΛΗΤ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

Για τον Καραμανλή τα έχουμε ξαναπεί. Κάλεσε πέρυσι το ΓΑΠ και τους είπε για μέτρα και είπε ο ΓΑΠ
1) Λεφτά υπάρχουν
2) Θα τον ρίξει στην Προεδρική εκλογή.
3) Του έκανε δώρο τα Δεκεμβριανά
Το μόνο λοιπόν που μπορούσε να κάνει ήταν να τα παρατήσει και να γίνει καπνός. Με τη συμπεριφορά του δείχνει στον κόσμο ότι τον έχει χ……..ο και καλά κάνει αφού αντέδρασαν όπως αντέδρασαν.
Η συνέχεια σε όλα τα θέματα είναι γνωστή και πολύ χειρότερη από την εποχή της ΝΔ.
ΤΡΑΓΙΚΗ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ...ΒΛΑΚΑ ΠΟΡΔΥΠΟΥΡΓΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε γνωστο φασιστονουμερο του τοπικου διαδικτυου 4,19 τι σχεση εχει αυτο που λες με την αναρτηση,Η μαλλον εχει λιγο σχεση και θα στη πω αμεσως.Οι "ταλαιπωρημενοι" ελληνες φεουδαρχες αντι να πανε να δουλεψουν και αυτοι στα χωραφια(εννοειται βεβαια πως υπαρχουν και λιγες εξαιρεσεις) αραζουν στα καφενεια (μιας και τους πεφτει βαρια η συγκεκριμενη δουλεια) κουτσομπολευοντας και αφηνουν τους μεταναστες να δουλευουν για ενα ξεροκομματο.Οποτε αυτοματα καταρριπτεται και η μαλακια αποψη οτι μας παιρνουν τις δουλειες.Κατα τ αλλα θεωρω τα καφενεια ενα ζωντανο και ενδιαφερον χωρο κοινωνικοποιησης αν και θα επρεπε να ειναι ανοιχτος και για αλλες κοινωνικες ομαδες οπως πχ για τις γυναικες.
Κατα τ αλλα μπορεις εσυ και αλλοι 2-3 να ονειρευεστε και να γραφετε σε διαφορους διαδικτυακους τοπους οτι κανετε εφορμησεις στο Αγρινιο και αλλα τετοια φανταστικα..Εκτος και αν θεωρειτε εφορμηση το να πετατε τρικακια με αμαξι ωρες που ξερετε οτι δε κυκλοφορει εξω πολυς κοσμος.....

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΣΙΣΤΑ 4;19 ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ

Ανώνυμος είπε...

03 Μαρτίου 2010 10:57 μ.μ. έχεις πολύ δίκιο.
Κώστας Παπασπύρου,Αγρίνιο!!!

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΣΙΣΤΑ 4;19 ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ

04 Μαρτίου 2010 1:26 π.μ.

προοδευτικε μου εκσυγχρονιστη θα σε φτιαξει για τα καλα η κριση με τον τζεφρυ, θα πρεπει και εσυ να κανεις τωρα ολες τις δουλειες που κανει ο χασαν και ο αλι και δεν εκανες τοσα χρονια. θα πρεπει να σκληραγωγηθεις για να επιβιωσεις στο νεο οικονομικο περιβαλλον, γιατι ο χασαν ειναι πιο σκληρος στις κακουχιες απο εσενα και θα σε νικησει!ακους νεοελληνα?
οσο για τις κρεμαλες κλασε μας μια μαντρα.
στις δυσκολες εποχες που ερχονται για την πατριδα και οταν θα σφιξουν για τα καλα οι κωλοι , αυτοι που βγαινουν κερδισμενοι ειναι τα "ακρα" γιατι εκει καταφευγει ο κοσμος. γιαυτο μην απορησεις μετα απο λιγο καιρο οταν θα εχουν γινει οι περισσοτεροι ΦΑΣΙΣΤΕΣ ! ΤΡΕΧΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΕΠΟΧΗ.

Ανώνυμος είπε...

4 μαρτιου 126 τους 3 γυρους τους τακτοποιησαμε στο γραμμο.

πειναμε για αλλο γυρο χι χι χι

Ανώνυμος είπε...

γνωρο κοκκινο φασισταριο τοπικου διαδικτυου, τσιριζεις χανοντας αυτοελεγχο. εισαι προβλεψιμος.