Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Ώρα μηδέν για οικονομία

1922: Θυσίες λαού, πλήρωσαν ένοχοι και αθώοι. Η Ελλάδα επανεκκινήθη!
2010: Θυσίες λαού, θα πληρώσει κανείς; Η Ελλάδα εκοιμήθη.....
Η επικαιρότητα και οι ραγδαίες εξελίξεις στην ( η με αφορμή) την οικονομία επισκιάζουν την τοπική επικαιρότητα.
Είδαμε τον νύν πρωθυπουργό-ηγέτη Σοσιαλιστικού κόμματος να προαναγγέλει επώδυνα μέτρα. Πριν κάποιους μήνες είδαμε τον τέως πρωθυπουργό να φεύγει άρον άρον..
Το χειρότερο: Βλέπουμε μια άθλια προπαγάνδα που προσπαθεί με "δημοσκοπήσεις" να μας πείσει ουσιαστικά ότι όλοι είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε μισθούς και χειροκροτάμε.
Το ακόμα χειρότερο: Δεν υπάρχουν οργανωμένες εστίες αντίδρασης. Αιχμή του δόρατος μια αριστερά που εξαιτίας λαθών του παρελθόντος και ξύλινου λόγου αδυνατεί να αποτελέσει πόλος εμπιστοσύνης κοινωνικής διαμαρτυρίας.
Το δε συνδικαλιστικό κίνημα επιτίθεται "κάτα κύματα", χωρίς στρατηγική και προβάλλοντας αιτήματα που "ακυρώνουν" τη δημιουργία κοινωνικών συμμαχιών. Δηλαδή ο κάθε κλάδος κάνει απεργίες-μέχρι τώρα τουλάχιστον- προβάλλοντας κυρίως τα δικά του συμφέροντα και το βασικότερο: Ετεροχρονισμένα και όχι ταυτόχρονα και κυρίως πριν ανακοινωθούν τα οριστικά μέτρα.
"Μεταρρύθμιση" λοιπόν ονομάζεται η κατάργηση της μονιμότητας που ψελίζονται, οι οποία αντί να διώξει τους "κηφήνες" θα δημιουργήσει νέους από δαύτους που θα πηγαίνουν πέρα-δώθε στη πλατεία Κλαθμώνος.
Δεν στρουμφοκαμιλίζουμε λέγοντας ότι δεν υπάρχουν προβλήματα.
Να βοηθήσει ο λαός, ναι. Δεν είναι ευθυνόφοβος και καρμίρης όπως τον παρουσιάζουν.
Απλά έχει υψηλά το αίσθημα του δικαίου και δεν θέλει να πιάνεται κορόιδο.
Γιατί;
Γιατί πολύ απλά πρέπει ..
Να πληρώσουν αυτοί που λεηλατήσαν τα ταμεία. -Κανείς πια δεν μιλάει για αυτό-
Όπως είχε γίνει και 80 περίπου χρόνια πριν. Στη φωτογραφία που βλέπετε: Η τότε εθνική καταστροφή στη Μικρά Ασία έφερε αυτή τη δίκη. Αδίκως η άδικως καταδικάστηκαν υπουργοί και πρωθυπουργοί. Όμως ακολούθησε "επανεκκίνηση" της Ελλάδος γιατί πολύ απλά γεννήθηκε αίσθημα δικαίου και μάλιστα από μια δεινή κατάσταση σαφώς πολύ χειρότερη από ότι τώρα.
Εννοείται ότι δεν λέμε και τώρα να τουφεκίζουμε ενόχους. Άλλες εποχές τότε.
Απόδοση δικαιοσύνης.
Και αν δε το κάνει ο σημερινός πρωθυπουργός, ότι μέτρα και αν ανακοινώσει σήμερα..απλά θα αποτύχει.
Και κλείνοντας: Ο λαός μπορεί να ζήσει με λιγότερα αλλά δε μασάει από αυτά ούτε από έσωθεν ούτε από έξωθεν. Θα αναπτύξει τα αντανακλαστικά του αργά η γρήγορα:
Και θα τιμωρήσει με το τρόπο του ενόχους και μη.
Και τότε αλίμονο σε όλους.
Βασιλιάς Άγριος

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑ.ΣΟ.Κ.''Πρώτα ο πολίτης''

kostakoutas είπε...

Εμπρός λοιπόν φίλοι!
Ξεχυθείτε στους δρόμους!


http://img412.imageshack.us/img412/7765/capturexv.jpg

Ανώνυμος είπε...

PASOK λόγω και νομοσχεδίου ιθαγένειας......

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστό το άρθρο!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ KAI ENA ΠΑΓΚΑΛΟΣ(0ΧΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ), ΠΟΥ ΄΄ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΑΝ΄΄ ΤΟ ΤΟΠΙΟ. ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΙΟΣ;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Έρχεται μεγάλο μπαμ...

Συγχαρητήρια για τα περί στημένων δημοσκοπήσεων.

Επιτέλους και μια καταχώρηση που αναδεικνύει το μηχανισμό καταστολής συνειδήσεων. Μόνο που αυτές δεν καταστέλονται απλά περιμένουν τη στιγμή...

Το ζητούμενο ωστόσο δεν είναι μόνο η "τιμωρία" των προταιτίων του συστήματος αλλά και η αλλαγή του!

Α ρε Μαρξ τα λαμόγια σε βγάλανε απο τις οικονομικές σχολές αλλά η πραγματικότητα σε επιβεβαιώνει περίτρανα...

Και πριν υπάρξει σχόλιο πάνω στο σχόλιο διαβάστε τον και λίγο, έτσι για να ξέρετε για ποιον μιλάτε.

g_nestoras

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!

Αμέσως μετά την άνοδό του στην εξουσία το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου θέλησε να εδραιώσει την παραμονή του ίδιου και του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία για πάρα πολλά χρόνια, βάζοντας τη Δεξιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, όπως αρεσκόταν να λέει. Όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος τα κατάφερε πολύ καλά. Για να το επιτύχει αυτό έπρεπε να ελέγξει τους δύο κύριους παράγοντες που καθόριζαν και καθορίζουν πάντα τα πολιτικά πράγματα: Την άρχουσα τάξη και το εκλογικό σώμα. Κινήθηκε λοιπόν προς δύο κατευθύνσεις.
ΠΡΩΤΟΝ, διέλυσε την παλιά άρχουσα τάξη με συνεχείς κρατικοποιήσεις (την οποία άρχουσα τάξη, για να λέμε την αλήθεια είχε αρχίσει ήδη να την διαλύει ο εθνάρχης Κ. Καραμανλής, κρατικοποιώντας μεγάλες επιχειρήσεις, βλ. Ολυμπιακή, Ηλεκτρικά Τραίνα κ.λ.π.) και αυτή την παλιά άρχουσα τάξη την αντικατέστησε με τα «Νέα Τζάκια», δηλαδή με νέα και άγνωστα μέχρι τη στιγμή εκείνη επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία ανέπτυξαν ως κύριο επιχειρηματικό έργο τους τις κρατικές προμήθειες, τα Δημόσια έργα και την ενημέρωση μέσω των εφημερίδων, δεδομένου ότι τότε δεν υπήρχαν ιδιωτικοί τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, αλλά μόνο κρατικοί, τους οποίους έλεγχε φυσικά απόλυτα το ΠΑΣΟΚ.
Ταυτόχρονα την τάξη αυτή πλαισίωσε μια ψευτοκουλτουριάρικη αριστερίστικη πνευματική ελίτ, με κύριο στόχο τις δημόσιες απολαβές.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ, εδραίωσε σταθερή εκλογική βάση κομματικοποιώντας το κράτος και μετατρέποντας ένα μεγάλο κομμάτι του λαού σε δημοσίους υπαλλήλους, με μόνο εφόδιο το «πράσινο» χαρτί των κομματικών και κλαδικών (διάβαζε συνδικαλιστικών) οργανώσεων. Για να το επιτύχει αυτό κρατικοποίησε χιλιάδες επιχειρήσεις, ακόμα μέχρι και επιχείρηση που έφτιαχνε κάλτσες. Δεν φτάνει ότι κρατικοποιήθηκαν χιλιάδες επιχειρήσεις, αλλά ταυτόχρονα επανδρώθηκαν με υπεράριθμο προσωπικό, κοστίζοντας στον έλληνα φορολογούμενο εξωφρενικά ποσά. Εννοείται φυσικά ότι όλες αυτές οι επιχειρήσεις έγιναν ελλειμματικές και προβληματικές, με τεράστιο κόστος συντήρησης, από το Δημόσιο Χρήμα φυσικά. Την ίδια στιγμή έδωσε μέχρι και αντιστασιακές συντάξεις, ικανοποιώντας το αριστερό ακροατήριο, ενώ θέσπισε και την ΑΤΑ, οδηγώντας την οικονομία σε ένα φαύλο κύκλο ανατιμήσεων. Πέραν δε αυτών και προκειμένου να εξασφαλίζει σταθερή εκλογική πελατεία, δεν δίστασε να χωρίσει το λαό σε δύο τμήματα με τη θεωρία των διαχωριστικών γραμμών (ΠΑΣΟΚ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις από το ένα μέρος και Επάρατη Δεξιά από το άλλο), με το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά», καθώς και με τη μέθοδο των «μπλε» και «πράσσινων» καφενείων για να ελέγχει κυρίως τις κλειστές κοινωνίες στην ύπαιθρο, όπου η επικοινωνία μεταξύ των πολιτών είναι ευχερέστερη, απ’ ότι στις μεγάλες πόλεις.


"ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΗΣ"

Ανώνυμος είπε...

Το 1980 το χρέος της Ελλάδας αντιστοιχούσε στο 22,9% του ΑΕΠ, ενώ πέντε χρόνια αργότερα το 1985 είχε κιόλας διπλασιαστεί και είχε φθάσει το 47,8% του ΑΕΠ. Tο 1990 είχε φθάσει στο 79,6% του ΑΕΠ και η πορεία του ήταν ανοδική, καθώς σταδιακά η χώρα εισέρχονταν σε μια νέα περίοδο. Εκείνης της ανακάλυψης των γκρίζων πτυχών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που ήταν παντού φορτωμένος με χρέη, τα οποία όμως δεν φαίνονταν.

Ηταν πάλι τότε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με υπουργό Οικονομικών τον κ. Γ. Παλαιοκρασσά που άρχισε να εντάσσει στο κανονικό χρέος, όλα τα κρυφά χρέη και να εκδίδει τα δάνεια οικονομικής εξυγίανσης. Αποτέλεσμα εκείνης της πολιτικής ανάληψης των κρυφών χρεών ήταν η αύξηση του δημοσίου χρέους, για την οποία δεν ευθύνονταν η τότε κυβέρνηση. Η Ελλάδα είχε αρχίσει να κινείται προς την Ε.Ε. και η ανάληψη των χρεών ήταν μέρος του παιχνιδιού. Η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατηγορήθηκε για τη διόγκωση του χρέους στο διάστημα 1990-1993, που προκλήθηκε εξαιτίας της ανάληψης των κρυφών χρεών τα οποία είχε δημιουργήσει η δεκαετία του 1980.

Αποτέλεσμα ήταν το δημόσιο χρέος στα μέσα της δεκαετίας του 1990 να έχει αγγίξει το 108,7% και στο τέλος της ίδιας δεκαετίας το 114%.

Σήμερα είναι γνωστό ότι το χρέος ήταν αποτέλεσμα των πολιτικών που επιλέχθηκαν και εφαρμόστηκαν στην δεκαετία του 1980. Πολιτικές επεκτατικές που κατά πολλούς, ήταν ανάγκη να γίνουν, καθώς αφορούσαν ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, μόνιμο έως τότε θαμώνα της σκοτεινής πλευράς του φεγγαριού.

Το σχέδιο εκείνο είχε αρχικά και έναν στόχο. Να δημιουργήσει εγχώρια παραγωγική βάση, ισχυρή και ανταγωνιστική. Τελικά εκείνο δεν κατέστη εφικτό, παρά τον πακτωλό πόρων που διοχετεύθηκαν. Επιτεύχθηκε όμως κάτι άλλο. Η πολιτική ηγεμονία επί σειρά ετών του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική κοινωνία. Η τελευταία άρχισε να συνηθίζει στα «χάδια» του κράτους που σταδιακά έγιναν αυτοσκοπός, με μοναδικό στόχο πλέον την εξαγορά ψήφων.

To επαναλαμβάνω για να γίνει πλήρως κατανοητό:

Το ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και τώρα ο Γιωργάκης Παπανδρέου την ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!! ΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ.
ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.
ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ.
ΘΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΚΩΛΟΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΜΥΤΕΣ.

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ!
ΑΟΥΣΒΙΤΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΣΥΓΧΡΩΝΙΣΤΗ ΤΑ ΛΕΣ ΣΩΣΤΑ-ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ.