Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Πράσινος Τουρισμός 2011, παράταση υποβολής προτάσεων



Η ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων στην πράξη Πράσινος Τουρισμός 2011 παρατείνεται εως 31/03/2011.
Όπως τονίζει ο περιβαλλοντολόγος Μαμάσης Διονύσης η δράση Πράσινος Τουρισμός 2011 αποσκοπεί στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ως ξενοδοχειακά ή λοιπά τουριστικά καταλύματα και λειτουργούν εντός της Ελληνικής Επικράτειας. Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων στην τουριστική διαδικασία αποσκοπεί στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών των τουριστικών μονάδων, τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων. Επίσης στη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων και εξοικονόμηση ενέργειας, στη σωστή και υπεύθυνη διαχείριση του ύδατος και των απορριμμάτων καθώς και στην δημιουργία υποδομών και σχεδίων δράσεων που πληρούν τα κριτήρια οικολογικής πιστοποίησης. Για τις επιχειρήσεις της Αιτωλοακαρνανίας είναι μια ανάσα χρηματοδοτική στην αναβάθμιση των υπηρεσιών τους μέσω του Πράσινου Τουρισμού.

Επιλέξιμες τουριστικές μονάδες (επιχειρήσεις)
Επιλέξιμες προς χρηματοδότηση θεωρούνται οι τουριστικές μονάδες με Δικαίωμα συμμετοχής στην Πράξη έχουν μόνο τα παρακάτω κύρια και μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα που λειτουργούν νόμιμα (με Ειδικό Σήμα Λειτουργίας) στην ελληνική επικράτεια ανεξαρτήτως κατηγορίας:
• Ξενοδοχείο κλασσικού τύπου.
• Ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων.
• Ξενοδοχεία μεικτού τύπου (κλασσικού τύπου και επιπλωμένων διαμερισμάτων).
• Ξενοδοχειακές μονάδες και λοιπές τουριστικές μονάδες που λειτουργούν σε παραδοσιακά ή διατηρητέα κτίρια.
• Επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματιών, ενοικιαζόμενων επιπλωμένων διαμερισμάτων και μικτής μορφής ενοικιαζόμενων δωματίων και ενοικιαζόμενων επιπλωμένων διαμερισμάτων.
• Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες.
• Τουριστικές επαύλεις.
• Οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (κάμπινγκ).

Το ποσοστό επιχορήγησης διαμορφώνεται σε 40% για το σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας, ενώ για τα νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων σε 45%. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός διαμορφώνεται από 15.000 € έως 400.000 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια: