Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

H προκήρυξη για τον συμπαραστάτη του δημότη

Στη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας στο δημοτικό συμβούλιο Aγρινίου θα γίνει η πρώτη προσπάθεια εκλογής "συμπαραστάτη του δημότη" ο οποίος για να επιλεγεί πρέπει να στηριχθεί από τα 2/3 του Σώματος, που σημαίνει οτι απαιτείται ευρεία συναίνεση με την ονοματολογία να οργιάζει στο παρασκήνιο. Στο προσκήνιο όμως ήρθε η σχετική προκύρηξη του δήμου Αγρινίου που είναι η ακόλουθη:
                                          
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

για την επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης
Ο Δήμαρχος Αγρινίου
αφού έλαβε υπόψη του το άρθρο 77 του Ν. 3852/2010, γνωστοποιεί προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, κατά την συνεδρίασή του στις 28 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 19.00, που θα λάβει χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην κτήριο Τράπεζας της Ελλάδος) Αναστασιάδη 1, με απόφασή του, που θα ληφθεί με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του, θα προβεί στην επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.
Ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης θα επιλεγεί πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας.
Υποψηφιότητες θα υποβληθούν με δήλωση (συνοδευόμενη από βιογραφικό σημείωμα) που θα κατατεθεί στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής.
Ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός δήμου, περιφέρειας ή βουλευτής. Επίσης, ως προς το αξίωμα του συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης, ισχύουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του Ν. 3852/2010.
Η θητεία του συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης ακολουθεί την θητεία των Δημοτικών Αρχών.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου, τηλ. 2641360308.
Η παρούσα να δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΑΥΛΟΣ Π. ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: