Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Διαμαρτυρία κατά του ενδεχομένου κατάργησης του ΕΠΑ.Λ Καινουργίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ - ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΠΑ.Λ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ

ΠΡΟΣ
1. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
2. ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
α) Δήμαρχο
β) Πρόεδρος και μέλη ΔΕΠ
γ) Δημοτικούς Συμβούλους
3. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ
4. ΕΠΑ.Λ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ
5. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Ε.Ε.
6. 15/λες Μαθητικό Συμβούλιο
7. Β’ ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ:
Περιφερειακό δ/ντή εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας
Υπουργείο Παιδείας
Κόμματα
ΜΜΕ
(δια του διευθυντή ΕΠΑΛ)

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Πληροφορηθήκαμε ότι ο Προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Αιτω/νίας στα πλαίσια των δραστικών μειώσεων του δημόσιου τομέα για οικονομικούς λόγους εισηγείται την κατάργηση του ΕΠΑΛ Καινουργίου, με μοναδική αιτιολογία του δήθεν ακατάλληλου κτηρίου παρά του ότι το σχολείο μας στεγάζεται σ’ αυτό χωρίς πρόβλημα από το 1998!
Όλοι οι γονείς, μαθητές αλλά και η τοπική κοινωνίας της βόρειοανατολικής Τριχωνίδας (Δήμου Θεστιέων, Παραβόλας και Θέρμου) είναι ανάστατοι και προβληματισμένοι για το μέλλον του τόπου τους και διαμαρτύρονται έντονα για αυτή την άδικη και αυταρχική συμπεριφορά των οργάνων διοίκησης της εκπαίδευσης και όσων στηρίζουν αυτές τις ενέργειες.
Το ΕΠΑΛ που είναι η συνέχεια του ΤΕΛ (1994) και του ΤΕΕ Καινουργίου εκπαιδεύει (σε σημαντικές ειδικότητες) σήμερα 90 μαθητές από όλη την περιφέρεια της Τριχωνίδας που οι αποστάσεις σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν την μια ώρα διαδρομή με λεωφορείο και αυτό με δυσκολία λόγο του ανάγλυφου της περιοχής και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή (π.χ. Χρυσοβίτσα, Ανάληψη Θέρμου κ.λ.π.) ενώ οι μαθητές του ορεινού όγκου τής Τριχωνίδας με καλύτερες συγκοινωνιακές προϋποθέσεις θα φοιτούσαν εξ ολοκλήρου στο σχολείο μας και δεν θα υπήρχε η μεγάλη σχολική διαρροή.
Οι γονείς και οι δημότες ανησυχούν για το γεγονός της κατάργησης του ΕΠΑΛ Καινουργίου, όπου τα παιδιά τους θα αναγκάζονται να μετακινούνται (όσα μπορούν) στο Αγρίνιο σε ένα μαμούθ σχολικό συγκρότημα κάτι που ούτε το επιθυμούν αλλά και ούτε θα δεχθούμε εύκολα.
Πιστέψαμε όλοι μας ότι ο «Καλλικράτης» θα αποκέντρωνε τις τοπικές υπηρεσίες προς όφελος των δημοτών αλλά δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι με το σαρωτικό σχέδιο συγχωνεύσεων των σχολείων όλα συγκεντρώνονται στο κέντρο με τον ταυτόχρονο μαρασμό των χωριών μας, κάτι που δεν μας είχαν ενημερώσει πριν οι αυτόδιοικητικοί παράγοντες και η δημοτική αρχή!
Είναι γνωστό ότι το κτίριο του διδακτηρίου του ΕΠΑΛ Καινουργίου το ανακατασκεύασε ο Δήμος Θεστιέων και ο ΟΣΚ-ΑΕ διαθέτοντας αρκετά ποσά καθώς επίσης και για την αγορά σύγχρονου εργαστηριακού εξοπλισμού στις ειδικότητες που λειτουργούν επαρκώς. Η στέγασης του σχολείου στο κτήριο κοινωνικής ωφέλειας, αφού πρώτα ο ιδιοκτήτης Α)Σ Καινουρίου το είχε διαθέσει δωρεάν για τα πρώτα χρόνια στην εκπαίδευση, ποτέ δεν αμφισβητήθηκε ακόμα και σήμερα από κανέναν για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών ως σχολείου της ΤΕΕ στη πιο δυναμική πληθυσμιακά περιφέρεια του νομού.
Όλα αυτά τα χρόνια το σχολείο μας λειτουργεί από τη μεγάλη αυταπάρνηση των εκπαιδευτικών και παρά την «αδιαφορία» της διοίκησης η οποία σήμερα προτείνει να καταργηθεί με ελαφρά την «καρδία» ενώ καμία ενέργεια δεν έχει κάνει ακόμα για την ανέγερση νέου διδακτηρίου σε οικόπεδο που αγόρασε ο Δήμος Θεστιέων (130.000 ευρώ) για το σκοπό αυτό.
Με βάση όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι η εισήγηση κατάργησης του ΕΠΑΛ Κανουργίου μόνο σκοπιμότητες υπηρετεί και όχι πραγματικά παιδαγωγικά και κοινωνικά δεδομένα και για αυτό απαιτούμε :

* Από τον Δήμο Αγρινίου, τη διοίκηση της εκπαίδευσης, και το υπουργείο παιδείας να μην προχωρήσουν στη κατάργηση του ΕΠΑΛ Καινουργίου σε αυτό το μεταβατικό στάδιο έως ότου καθοριστεί και εδραιωθεί το νέο θεσμικό περιβάλλον στη τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση.

Κάθε ενέργεια υποβάθμισης της κοινωνίας της Τριχωνίδας που το ΕΠΑΛ Καινουργίου παίζει καθοριστικό ρόλο στην εκπαιδευτική, πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική αναβάθμιση της περιοχής θα βρουν απέναντί τους εμάς και όλη την τοπική κοινωνία.
Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει η ανάλογη κατανόηση ώστε το θέμα της εισήγησης για κατάργηση του ΕΠΑΛ Καινουργίου να είναι μια άστοχη ενέργεια λόγω έλλειψης των πραγματικών δεδομένων της περιοχής και μόνο και να δοθεί ένα οριστικό τέλος στους γραφειοκρατικούς παραλογισμούς, σε ακατανόητες εμπάθειες και κοινωνικούς διαχωρισμούς.

· Οι γονείς και οι μαθητές λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση του ΕΠΑΛ Καινουργίου
· Εδώ και τώρα ανέγερση του νέου διδακτηρίου στη περιοχή μας στο οικόπεδο που έχει αγοραστεί από το Δήμο Θεστιέων για το ΕΠΑ.Λ
· Σε κάθε αρνητική εξέλιξη αναλαμβάνετε εξ ολοκλήρου την ευθύνη για ότι προκύψει….
Καινούργιο 17 Φεβρουαρίου 2011

Για τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων ΕΠΑΛ Καινουργίου

Η Πρόεδρος                        Ο Γραμματέας

Παναγιωτοπούλου Κων/να  Καρτσακάλης Ευάγγελος


Τα μέλη
Σταμούλη Ελένη
Καραγιαννόπουλος Χρήστος
Μπλέτσα Βαρβάρα
Ξευγένης Αντώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: