Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ζητουν εθελοντισμό για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ.Κοσμάς
και ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός
Με επιστολή τους (δεύτερη στη σειρά καθώς στην πρώτη δεν ύπήρξε ανταπόκριση) ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ.Κοσμάς και ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός ζητούν τη συνδρομή των μεγάλων αλυσίδων σουπερμάρκετ και άλλων μεγάλων εταιριών για τη λειτουργία του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» του Αγρινίου. Συνδρομή κυρίως με την προσφορά τροφίμων για να γεμίσουν τα ράφια του Παντοπωλείου το οποίο θα βρίσκεται στην οδό Βλαχοπούλου και στο χώρο του οποίου οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί. Η επιστολή (τη δημοσίευσε η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ) έχει ως εξής:
«Σε συνέχεια της επιστολής μας με αρ. πρωτ. 29501/18-08-2010 που σας έχουμε αποστείλει, επανερχόμαστε στο θέμα της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει ήδη διαμορφωθεί κατάλληλα το κτίριο που θα στεγάζει την κοινωνική αυτή δράση.
Όπως σας είναι ήδη γνωστό ο Δήμος Αγρινίου και η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας από κοινού, υποστηρίζοντας και συμβάλλοντας στη στήριξη των κοινωνικών δράσεων που εφαρμόζουν και γνωρίζοντας τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα των δημοτών μας, προτίθενται να λειτουργήσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο Αγρίνιο.
Πρόκειται για μια δραστηριότητα, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε άπορα άτομα και άλλες ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες οι οποίες θα επιλέγονται με βάση συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, να προμηθεύονται δωρεάν αγαθά που εξυπηρετούν τις καθημερινές βιοτικές τους ανάγκες.
Η συμμετοχή σας σε αυτό το τόσο σημαντικό εγχείρημα θα ήταν, όπως καταλαβαίνετε, κάτι περισσότερο από πολύτιμη.
Χωρίς αυτήν το εγχείρημα καθίσταται σχεδόν ανέφικτο. Θεωρούμε ωστόσο δεδομένη την ευαισθησία σας και είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβάλλετε καθοριστικά στην επιτυχία της σχεδιαζόμενης δράσης προς ανακούφιση των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: