Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

O Παναιτωλικός «υιοθετεί» τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Στράτου

Στις 9 Μαρτίου 2011 ο Παναιτωλικός συμπληρώνει ογδόντα πέντε (85) χρόνια από την ημέρα της ίδρυσής του (1926), επέτειος που το Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναιτωλικός αποφάσισε να εορταστεί με τη δέουσα λαμπρότητα.

- Με τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα, της Ανδρικής ομάδας και της ομάδας των παλαιμάχων. Ήδη ζητήθηκε από τον ΠΑΟΚ (ο οποίος ιδρύθηκε επίσης το 1926) να συμμετάσχει με τις αντίστοιχες ομάδες του.
- Με χοροεσπερίδα που θα αποτελέσει την κεντρική εκδήλωση εορτασμού της επετείου, κατά την οποία θα τιμηθούν άνθρωποι με μεγάλη προσφορά στο Σύλλογο.
- Με την ίδρυση και λειτουργία Μουσείου Παναιτωλικού, για το οποίο ο Διευθύνων Σύμβουλος Μάκης Μπελεβώνης θα έρθει σε επαφή με ανθρώπους που θα συγκροτήσουν σχετική επιτροπή.
- Με την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της Ακαδημίας και των Τμημάτων υποδομής, όπως και τη διεύρυνση του τμήματος σκάουτινγκ για τον εντοπισμό ταλέντων, προκειμένου εμπράκτως να τονιστεί ακόμα περισσότερο η διαχρονική σχέση του Παναιτωλικού με τη νεολαία της περιοχής.
- Με την «υιοθέτηση» του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Στράτου και την ανάδειξή του στο Πανελλήνιο, ως μνημείου τεράστιας ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας, αλλά ταυτόχρονα εγκαταλειμμένου από την αδιαφορία των αρμοδίων. Με την κίνηση αυτή ο Παναιτωλικός, που στα 85 χρόνια της ιστορία του έχει σημαντική προσφορά και στον πολιτισμό, θέλει να υπενθυμίσει σε όλους την υποχρέωση ανάδειξης και αξιοποίησης της ιστορικής - πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.
Οι παραπάνω εκδηλώσεις, όπως και άλλες που θα ανακοινωθούν στη συνέχεια, θα αρχίσουν από τον Μάρτιο και θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια του 2011.
Πηγή: http://www.panetolikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: