Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

O καλύτερος δεν κερδίζει πάντα…

Πηγή: http://www.gazetta.gr/
Tο... Χ στο Αγρίνιο (1-1) κόντρα στον Παναιτωλικό δίνει σιγουριά ανόδου στον ΠΑΣ Γιάννινα. Όμως ο τρόπος με τον οποίο οι Ηπειρώτες ισοφάρισαν απέδειξε ότι ο καλύτερος δεν κερδίζει πάντα. Στα Γιάννινα είχαν σηκώσει... την σημαία της κάθαρσης μετά το ματς με τον ΟΦΗ καταγγέλοντας τον τερματοφύλακα των Κρητικών Πολυχρόνη Βεζυρίδη ότι διακωμώδησε το άθλημα μετά την επίθεση που δέχτηκε από οπαδό του ΠΑΣ. Στο Αγρίνιο απέδειξαν μάλλον ότι τα δάκρυα ήταν... κορκοδείλια!


Έναρξη με δακρυγόνα...
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης τα νεύρα ήταν τεταμένα και με την είσοδο των φιλάθλων του ΠΑΣ στο γήπεδο τα αίματα... άναψαν! Οπαδοί των γηπεδούχων τους υποδέχθηκαν ρίχνοντάς τους κανπογόνα και διάφορα άλλα αντικείμενα, εκείνοι απάντησαν και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας με ρίψη χημικών για να ηρεμήσουν τα πενύματα... Τελικά, το παιχνίδι ξεκίνησε με λίγα λεπτά καθυστέρηση, καθώς οι ομάδες ξαναμπήκαν στα αποδυτήρια μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.
Τους αναστάτωσαν Θεοδωρίδης και Παππάς
Πολύ δυνατό το ξεκίνημα του Παναιτωλικού στην αναμέτρηση, με τους παίκτες του Μπάμπη Τεννέ να προσπαθούν να επιβάλουν το ρυθμό τους. Με τους Θεοδωρίδη και Παππά να δημιουργούν πολλά προβλήματα στη δεξιά πλευρά του ΠΑΣ, οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές στο πρώτο 15λεπτο με τους Βούκοβιτς και Παππά. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη μπήκαν αρχικά στο γήπεδο με αμυντικούς προσανατολισμούς, προσπαθώντας να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες του ΠΑΣ ισορροπούσαν το παιχνίδι, άρχισαν να παίρνουν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και βγήκαν μπροστά. Ο Τζενάμο υποχρεώθηκε σε πολύ δύσκολη επέμβαση σε κεφαλιά του Κώτσιου, ενώ η μεγάλη ευκαιρία για τους Γιαννιώτες χάθηκε στο 12' όταν ο Μπακαγιόκο έκανε ωραία γυριστή κεφαλιά και ο Μπαϊκαρά έδιωξε πάνω στη γραμμή. Ντε Βισέντι και Βάντερσον έκαναν καλό πρώτο ημίχρονο, συνδυάστηκαν πολλές φορές και δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στους γηπεδούχους μετά το 30', χωρίς να μπορέσουν να κάνουν τη μεγάλη φάση.

Χωρίς ρυθμό στο ξεκίνημα της επανάληψης
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μη βρίσκουν ρυθμό. Μετά το 55' ο Παναιτωλικός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως η υπεροχή του ήταν ανούσια. Οι μοναδικές φάσεις μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ένα αδύναμο σουτ του Κυριάκου στο 49', ενώ μεγάλη ευκαιρία έχασαν οι γηπεδούχοι με τον Ετζεγκέλε στο 51' να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και να στέλνει τη μπάλα άουτ. Η έμπνευση του Ντεμόλ να περάσει τον Ντε Βισέντι στον άξονα της μεσαίας γραμμής τον έβγαλε τελείως εκτός ρυθμού. Η λάθος έξοδος του Τζενάμο παραλίγο να δώσει την ευκαιρία στον Κώτσιο να ισοφαρίσει, όμως ο τελευταίος δεν έπιασε καλά την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε άουτ. Ο Τάσος Πάντος είδε την πρώτη κίτρινη κάρτα στο 65' και 4' αργότερα κατάφερε να δεχθεί και δεύτερη, καθώς ανέτρεψε τον Γούρμα, ο οποίος αν περνούσε θα έβγαινε φάτσα με τον Κηπουρό, σε μία φάση πάντως που ελέγχεται και για επιθετικό φάουλ του παίκτη του Παναιτωλικού.

Το... φάουλ του Φουρτάδο!
Στο 74' έγινε η φάση που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα και σήκωσε θύελλα αποδοκιμασιών και παραπόνων από την πλευρά των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Παναιτωλικού έβγαλαν τη μπάλα πλάγιο, επειδή βρισκόταν τραυματισμένος παίκτης στο γήπεδο. Οι Γιαννιώτες το εκτέλεσαν, ο Κώτσιος έκανε το γέμισμα (άγνωστο αν ήθελε να βγάλει πάσα στον Φουρτάδο), οι Αγρινιώτες είχαν σταματήσει καθώς περίμεναν η μπάλα να φτάσει στον Τζενάμο, ο Φουρτάδο πετάχτηκε, μπήκε στην περιοχή και σκόραρε... Αμέσως όλοι οι παίκτες του Παναιτωλικού έπεσαν πάνω του, υπήρξε γενικευμένη σύρραξη και έγινε ένας... χαμός! Οι γηπεδούχοι ζητούσαν από τους παίκτες του ΠΑΣ να βάλουν αυτογκολ, οι τελευταίοι το αρνήθηκαν και στην ουσία το παιχνίδι τελείωσε εκεί... Οι παίκτες του Παναιτωλικού πίεσαν στο τέλος, όμως χωρίς αποτέλεσμα.
Η ένταση δε σταμάτησε και μετά το τέλος της αναμέτρησης, καθώς όλοι στο Αγρίνιο «έβραζαν» με το γκολ του Φουρτάδο και την αντίδραση των φιλοξενούμενων. Πολλοί φίλαθλοι εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν παρατράγουδα...
Man of the match: Ο Χάρης Παππάς ήταν εκείνος που πέτυχε το γκολ του Παναιτωλικού και εκείνος που ταλαιπώρησε όσο κανείς άλλος την άμυνα του ΠΑΣ. Είτε από την αριστερά πλευρά είτε από δεξιά δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα με την ταχύτητά του και ήταν αναμφίβολα ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας του.
Στο ύψος του: Ο Γιώργος Θεοδωρίδης ήταν άξιος συμπαραστάτης του Παππά και βοήθησε την ομάδα του τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Έκανε ουκ ολίγες επελάσεις, έβγαλε κάθετες μπαλιές, έτρεξε πολύ και έδωσε πολύτιμες λύσεις στην ομάδα του σε ακόμη ένα παιχνίδι.
Αδύναμος κρίκος: Η παρουσία του Ηλία Κώτσιου στο παιχνίδι ήταν σε γενικές γραμμές καλή. Δεν έκανε πολλά λάθη, ήταν πρωταγωνιστής σε αρκετές επιθετικές προσπάθειες της ομάδας του, κυρίως από στημένα, όμως σε αυτόν πιστώνεται το τέρμα που δέχθηκε η ομάδα του, καθώς αποδείχθηκε πολύ... αργός και στα πόδια και στην αντίληψη απέναντι στον Χάρη Παππά.
Η γκάφα: Όταν ο Φουρτάδο πήγε να διεκδικήσει την μπάλα από το γέμισμα του Κώτσιου, κανείς παίκτης του Παναιτωλικού δεν μπορούσε να το πιστέψει και κανείς δεν τον μάρκαρε. Η φάση προέρχεται από πλάγιο, καθώς βρισκόταν παίκτης τραυματισμένος στο έδαφος, όμως αυτό λίγο έμοιαζε να ενδιαφέρει τον παίκτη του ΠΑΣ, ο οποίος συνέχισε κανονικά και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στο 74'...
Το στραγάλι: Καλή η παρουσία του Δασκαλόπουλου. Μοίρασε κάρτες όταν έπρεπε, άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί χωρίς να σφυρίζει άκοπα, όμως ελέγχεται για τη φάση της αποβολής του Πάντου στο 69'. Ο Γκούρμα φαίνεται μόνο μέσω ριπλέι να χρησιμοποιεί τα χέρια του, όμως και αυτό είναι στην ευχέρεια του διαιτητή να αποφανθεί αν όντως εμποδίζεται ο αμυντικός του ΠΑΣ, ο οποίος στη συνέχεια έκανε καταφανέστατο φάουλ και η δεύτερη κίτρινη που δέχθηκε ήταν σωστή. Στο γκολ των φιλοξενούμενων δε φέρει ευθύνη, καθώς το fair play είναι κάτι που πρέπει να τηρείται από τους ποδοσφαιριστές και μόνο...
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι αντάξιο της ποιότητας των δύο ομάδων στιγματίστηκε άδικα από δύο γεγονότα. Το πρώτο ήταν τα επεισόδια πριν την έναρξη της αναμέτρησης, τα οποία ευτυχώς δεν πήραν έκταση, και το δεύτερο το γκολ του ΠΑΣ, με τον Φουρτάδο να το παίζει... κινέζος! Το fair paly είναι κάτι που τηρείται αποκλειστικά από τους ποδοσφαιριστές και οι διαιτητές έχουν δικαίωμα να παρέμβουν μόνο διακόπτοντας το παιχνίδι σε περίπτωση που θεωρούν ότι κάποιος τραυματισμός είναι σοβαρός... Από εκεί και πέρα, οι δύο ομάδες απέδειξαν ότι είναι οι κορυφαίες της κατηγορίας με την αγωνιστική τους παρουσία και ότι αξίζουν αμφότερες μία θέση στην Super League, με τη μεταξύ τους διαφορά να παραμένει αμετάβλητη.
Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Τζενάμο, Παλαιολόγος, Βούκοβιτς, Κούσας, Ετζενγκουέλε, Μουμίν, Ρότσα (57' Δέντσας), Μπαϊκαρά (84' Γκουέι), Παππάς, Θεοδωρίδης, Γκούρμα (72' Καούνος).
ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Ντάσιος, Βάντερσον, Πάντος, Κώτσιος, Κεϊτά, Ανδράλας (46' Τζάνης), Ντε Βινσέντι (65' Σιαλμάς), Πατσατζόγλου (46' Κυριάκος), Φουρτάδο, Μπακαγιόκο.

Η βαθμολογία
1. ΠΑΣ Γιάννινα 54
2. Παναιτωλικός 49
3. ΟΦΗ 43
4. Διαγόρας 42
5. Λεβαδειακός 40*
6. Τρίκαλα 37
7. Δόξα Δράμας 34
8. Πανθρακικός 30
9. Εθνικός 29
10. Βέροια 28
11. Ηλιούπολη 28
12. Αγροτικός Αστέρας 26
13. Εθνικός Αστέρας 26*
14. Πιερικός 25
15. Θρασύβουλος 23*
16. Ιωνικός 22
17. Αναγέννηση Καρδίτσας 20
18. Καλλιθέα 13
* Με παιχνίδι λιγότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: