Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

"Κλειδώνει" την άνοδο με το διπλό στη Δράμα

Ο Παναιτωλικός πέρασε νικηφόρα από τη Δράμα (1-0 τη Δόξα) και δείχνει ότι «κλειδώνει» εκτός απροόπτου τη δεύτερη θέση και την απευθείας άνοδο στη Super League!
«Τυχερό» προβάδισμα
Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και ήταν πιο επιθετικοί στα πρώτα λεπτά, δεν μπόρεσαν όμως να απειλήσουν σοβαρά την εστία του Τζενάμο. Μετά τα πρώτα 15 λεπτά οι παίκτες του Παναιτωλικού ισορρόπησαν το παιχνίδι και έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι στο 20’, όταν ο Παλαιολόγος επιχείρησε το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα μακριά από δεξί αριστερό κάθετο δοκάρι του Τοπαλίδη.
Στο 30’ ο Κάπελ σούταρε στην κλειστή γωνία του Τζενάμο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την μπάλα, ενώ στο 40’ ο Γκονζάλες έκανε δυνατό μακρινό σουτ και ο Ιταλός τερματοφύλακας έδιωξε δύσκολα με γροθιές. Στο 45’ ο Βούκοβιτς έβγαλε την κάθετη μπαλιά στον Μπαϊκαρά, ο οποίος βρισκόταν στην αντίπαλη περιοχή, προσπάθησε να κάνει κοντρόλ, όμως η μπάλα τού έφυγε και αιφνιδίασε τον Τοπαλίδη, ο οποίος επιχειρούσε έξοδο εκείνη τη στιγμή, και κατέληξε στα δίχτυα του! Έτσι, με αυτόν τον τυχερό τρόπο οι παίκτες του Παναιτωλικού πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα μπροστά στο σκορ.

Με Τζενάμο και... τύχη κράτησε το μηδέν
Στο δεύτερο μέρος και πάλι οι Δραμινοί μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησαν την πρώτη φάση μόλις στο 48’. Ο Μαρκόφσκι βρέθηκε μέσα στην περιοχή, όμως από πολύ καλή θέση πλάσαρε άστοχα στέλνοντας την μπάλα πολύ ψηλά άουτ… Στο 57’ οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν», όταν ο Μουμίν έκανε εξαιρετική προσπάθεια στο ύψος της περιοχής και αφού ελευθερώθηκε, έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ. Οι παίκτες της Δόξας στη συνέχεια ενέτειναν τις προσπάθειές τους για την ισοφάριση και στο δεκάλεπτο από το 70’ μέχρι το 80’ δημιούργησαν πολλές καλές φάσεις. Στο 70’ ο Μαρκόφσκι έπιασε δυνατό μακρινό σουτ και ο Τζενάμο έκανε μεγάλη απόκρουση διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 73’ το σουτ του Χλωρού πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 75’ την ίδια τύχη είχε η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μοσχάκη. Το καρέ των ευκαιριών των γηπεδούχων συμπλήρωσε στο 78’ ο Γκονζάλες, το σουτ του οποίου κόντραρε στα σώματα και κατέληξε σε κόρνερ.
Η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι ανήκε στους Αγρινιώτες, με τον Γκούρμα στο 90' να βγαίνει απέναντι από τον Τοπαλίδη στο 90', όμως να μη μπορεί να σκοράρει. Ο Παναιτωλικός πήρε τους τρεις βαθμούς σε μία πολύ δύσκολη έδρα, έδειξε ότι 10 αγωνιστικές πριν από το τέλος έχει «κλειδώσει» τη δεύτερη θέση, ενώ πλησίασε ξανά τον πρωτοπόρο ΠΑΣ, με τον οποίο θα παλέψει για το πρωτάθλημα, στους 2 βαθμούς.
Δόξα Δράμας (Μιχάλης Γρηγορίου): Τοπαλίδης, Χατζήζησης, Βέρτζος, Πακάλτσης, Γελαδάρης, Λίμα, Γκονζάλες, Σιάκκας (46' Μοσχάκης), Αλεξάντροβιτς (46' Nτε Φαρία), Κάπελ (69' Χλωρός), Μαρκόφσκι.
Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Τζενάμο, Παλαιολόγος, Βούκοβιτς, Κούσας, Ετζενγκουέλε, Μουμίν, Δέντσας (80' Αναστασιάδης), Μπελεβώνης (50' Παππάς), Μπαϊκαρά (69' Μπουμάλ), Θεοδωρίδης, Γκούρμα
Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής
Σάββατο (26/02)
Δόξα Δράμας – Παναιτωλικός 0-1(45' Μπαϊκαρά)
Κυριακή (27/02)
ΠΑΣ Γιάννενα – Βέροια (15:00)
Πιερικός – Αναγέννηση Καρδίτσας
Αγροτικός Αστέρας – Καλλιθέα
Τρίκαλα – Πανθρακικός
Ηλιούπολη – Ιωνικός
Διαγόρας – Εθνικός
Δευτέρα (28/02)
Λεβαδειακός – ΟΦΗ (18:00)
Θρασύβουλος – Εθνικός Αστέρας (19:00)

Η βαθμολογία
1. ΠΑΣ Γιάννενα 54
2. Παναιτωλικός 52*
3. ΟΦΗ 43
4. Διαγόρας 42
5. Λεβαδειακός 41
6. Τρίκαλα 37
7. Δόξα Δράμας 34*
8. Πανθρακικός 30
9. Εθνικός 29
10. Βέροια 28
11. Ηλιούπολη 28
12. Εθνικός Αστέρας 27
13. Αγροτικός Αστέρας 26
14. Πιερικός 25
15. Θρασύβουλος 23
16. Ιωνικός 22
17. Αναγέννηση Καρδίτσας 20
18. Καλλιθέα 13
* Με παιχνίδι περισσότερο.
Πηγή: Λ.Ντανοβασίλης http://www.gazzeta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: