Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Διαμαρτυρίες για το κλείσιμο των ειρηνοδικείων Βόνιτσας και Κατούνας

Διαμαρτύρεται ο Δήμος Ακτίου-Βονίτσας για τις επικείμενο λουκέτο των δύο ειρηνοδικείων που λειτουργούν στον εν λόγω Δήμο στη Βόνιτσα και στη Κατούνα. Για το θέμα αυτό εστάλθησαν δύο ξεχωριστές επιστολές όπου αναπτύσσονται τα παρακάτων επιχειρήματα:
Διατήρηση του Ειρηνοδικείου Κατούνας.»
Επειδή στον προγραμματισμό για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας των Ειρηνοδικείων της Χώρας , προβλέπεται η διακοπή της λειτουργίας του Ειρηνοδικείου της Κατούνας, σας γνωρίζουμε ως Δημοτική αρχή την αντίθεση μας. Αντίθεση που έγκειται σε κοινωνικοοικονομικά δεδομένα για την περιοχή καθώς και στην συνεχιζόμενη αφαίμαξη των Υπηρεσιών από το αστικό κέντρο της περιοχής.
Παρακαλούμε αφού λάβετε υπόψη τα παραπάνω καθώς και το ελάχιστο λειτουργικό κόστος της Υπηρεσίας, να επανεξετάσετε την αναγκαιότητα της διατήρηση της, ώστε να εξυπηρετούνται οι Δημότες της Κατούνας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της ενδοχώρας του Ξηρομέρου.


« Διατήρηση του Ειρηνοδικείου Βόνιτσας.»
Τις τελευταίες ημέρες γίναμε αποδέκτες παραπόνων Δημοτών και επαγγελματιών που εμπλέκονται με την Υπηρεσία του θέματος περί ενδεχόμενης μεταφοράς της σε άλλη έδρα . Ο λόγος είναι καθαρά οικονομικός στα πλαίσια της μείωσης του κόστους λειτουργίας της Υπηρεσίας (ενοίκιο, κοινόχρηστα κ.λ.π.). Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι η διατήρηση της Υπηρεσίας του Ειρηνοδικείου στην Βόνιτσα όπως αυτή λειτουργεί, ενεργώντας ο Δήμος για την στέγαση της σε Δημοτικό κτίριο. Ενέργεια που μπορεί να γίνει σε ένα βάθος χρόνου, κατ΄ εκτίμηση ενός έτους ίσως και λιγότερο και αυτό, γιατί επιβάλλεται στην παρούσα χρονική συγκυρία η αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών του Δήμου λόγω της εφαρμογής του Νόμου 3852/2010.
Σας τονίζουμε τέλος την αναγκαιότητα διατήρηση της Υπηρεσίας στην Βόνιτσα για λόγους που έχουν σχέση με την κοινωνικοοικονομική βιωσιμότητα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: