Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ουτε και σήμερα εξέλεξε συμπαραστάτη το Περιφερειακό

«Θέλω να εκφράσω την ειλικρινή μου λύπη διότι δεν αξιοποιείται μια σημαντική ευκαιρία ίδρυσης ενός νέου θεσμού, όπως ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης, που έρχεται να ενισχύσει την διαφάνεια στη διοίκηση». Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας μετά την ανακοίνωση της ψηφοφορίας για την εκλογή Συμπαραστάτη της Περιφέρειας, σήμερα το βράδυ, στο Μεσολόγγι όπου συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο.Ο κ. Κατσιφάρας, πάντως, δήλωσε ότι θα επαναφέρει το θέμα της εκλογής Συμπαραστάτη σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Κατά την ψηφοφορία, ψήφισαν 45 περιφερειακοί σύμβουλοι. Έλαβαν: Ανδρέας Καράβολας 30 ψήφους, Αθανάσιος Κούστας 12 ψήφους, Δημήτριος Τραπεζιώτης 1 ψήφος ενώ βρέθηκαν και 2 λευκά.
Νωρίτερα το Σώμα συζήτησε για την πορεία του έργου της Ιονίας Οδού, με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκο Υφαντή. Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, στην τοποθέτηση του, υπογράμμισε ότι «το έργο καρκινοβατεί», προσθέτοντας ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και ότι η πραγματικότητα είναι οδυνηρή καθώς, επί της ουσίας, σε κανένα εργοτάξιο δεν υπάρχει δραστηριότητα.«Πρέπει να ταράξουμε τα νερά», είπε ο Περιφερειάρχης. «Και αυτό κάνουμε. Όχι περιοριζόμενοι απλώς στην έκδοση ενός ψηφίσματος αλλά αναλαμβάνοντας ένα σύνολο πρωτοβουλιών και ασκώντας πιέσεις». Απέδωσε τα προβλήματα του έργου σε εκβιασμό εκ μέρους του τραπεζικού συστήματος και της Κοινοπραξίας και πρόσθεσε ότι η επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης συνιστά την κατάλληλη ευκαιρία ώστε η Δυτική Ελλάδα να θέσει το σύνολο των αιτημάτων της.«Σ’ αυτήν την επαναδιαπραγμάτευση θα είμαστε δίπλα στην κυβέρνηση. Αλλά και απέναντι της στην περίπτωση που δεν ληφθούν υπόψη τα αιτήματα μας», συμπλήρωσε ο κ. Κατσιφάρας.
Eνημέρωση από το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας

Δεν υπάρχουν σχόλια: