Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

«Κίνημα Πολιτών- Καταναλώνουμε ότι παράγουμε».

Ιδρύεται στο Αγρίνιο έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου Αγρινίου και φορέων της περιοχής το «Κίνημα Πολιτών- Καταναλώνουμε ότι παράγουμε».
Το «Κίνημα Πολιτών» με αφορμή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας καλεί όλους τους Έλληνες να συμβάλλουν ο καθένας προσωπικά για να βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο, στηρίζοντας την Ελληνική οικονομία και την εγχώρια παραγωγή καταναλώνοντας Ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες.
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας, να μειωθεί η ανεργία, να σταματήσει το κλείσιμο των καταστημάτων, να στηριχθεί ο εγχώριος τουρισμός, οι αγρότες μας και οι Έλληνες παραγωγοί.
Η εναρκτήρια συνάντηση των φορέων της πόλης, που συγκάλεσε ο Δήμος Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011 και σε αυτήν συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μαργαρίτα Σερπάνου και Παναγιώτης Τζαμαλής, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγρινίου κ. Δημήτριος Σκαβάρας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Κωνσταντίνος Ρόκκος, ο Εκπρόσωπος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου κ. Πάνος Ψωφάκης, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών - Βιοτεχνικών Σωματείων κ. Γιώργος Πολύζος, η Εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου κα Χάιδω Παπαζήση και ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Δημήτρης Μπαϊρακτάρης.
Στο «Κίνημα Πολιτών» έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και άλλοι φορείς της πόλης, ώστε στο αμέσως επόμενο διάστημα να εκλεγεί Διοικούσα Επιτροπή που θα αναλάβει πρωτοβουλίες και δραστηριότητες προβολής των σκοπών του κινήματος, οι οποίοι συμπυκνώνονται στη φράση «καταναλώνουμε ότι παράγουμε» και στο σύνθημα «τρώω Ελληνικά, ντύνομαι Ελληνικά, κάνω τουρισμό Ελληνικά».
Για την προώθηση του αγώνα του κινήματος έχει συγκροτηθεί Συντονιστική Επιτροπή στην οποία μετέχουν οι :
Κωνσταντίνα Μπέη, Υπερνομάρχης Αθηνών – Πειραιώς
Γιάννης Παναγόπουλος, Πρόεδρος ΓΣΕΕ
Σπύρος Παπασπύρος, Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ
Κώστας Μουτζούρης, τ. Πρύτανης ΕΜΠ
Δημήτρης Παξινός, Πρόεδρος ΔΣΑ
Δημήτρης Ασημακόπουλος, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ
Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος ΕΣΕΕ
Πάνος Σόμπολος, Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: