Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Διαμαρτυρία στη Γέφυρα για τα διόδια

Σήμερα ημέρα της γενικής απεργίας η κίνηση φορέων, συλλόγων και σωματείων της ευρύτερης περιοχής της Ναυπακτίας, μετά από πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και της Α ΕΛΜΕ έστειλε μήνυμα κατά της τιμολογιακής πολιτικής της ΓΕΦΥΡΑΣ Α.Ε. Μετά τα κατά τόπους συλλαλητήρια η οργανώθηκε διαμαρτυρία στη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου με άνοιγμα των διοδίων.«Θεωρούμε ακριβή την τιμολογιακή πολιτική της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, είναι τέτοια μάλιστα που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των διερχόμενων και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής δίπλα στην γέφυρα, υψώνει οικονομικό φράγμα στην επικοινωνία των δύο πλευρών και δημιουργεί σοβαρές στρεβλώσεις στην ανάπτυξη της περιοχής.

Σήμερα σε εποχή γενικότερης μείωσης του εισοδήματος των περισσότερων κοινωνικών ομάδων είναι περισσότερο από ποτέ ανάγκη η τιμολογιακή πολιτική της γέφυρας να αλλάξει προς όφελος της κοινωνίας»  ανέφεραν σε πρόσφατη ανακοίνωση τους οι Φορείς.
Προτείνουν μάλιστα τη μείωση της τιμή της διέλευσης, την επιμήκυνση του ωραρίου της διέλευσης με επιστροφή (από 2 σε 6 ώρες, κυρίως το Σαββατοκύριακο) και την ύπαρξη ειδικής μεταχείριση των λεωφορείων και φορτηγών Δ.Χ. και των μέσων μαζικής μεταφοράς. Αντ΄ αυτού πάντως από αύριο ξεκινάει η νέα τιμολογιακή πολιτική της Γέφυρας με την απλή διέλευση να πηγαίνει στα 12,90 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: