Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

H πρόταση για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Ποιες σχολικές μονάδες προτείνονται για ίδρυση, προαγωγή,
υποβιβασμό, συγχώνευση και κατάργηση

Κλείδωσε» και απεστάλη αρμοδίως η πρόταση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Σεραφείμ Γκοργκόλη για «ίδρυση, προαγωγή, υποβιβασμό, συγχώνευση και κατάργηση Δημ. Σχολείων και Νηπιαγωγείων Νομού Αιτωλοακαρνανίας για το Σχ. Έτος 2011-2012».

Προαγωγή: Λόγω αύξησης μαθητικού δυναμικού προτείνονται για προαγωγή τα δημοτικά σχολεία Γραμματικούς από 3/Θ σε 4/Θ, 6ο Μεσολογγίου από 8/Θ σε 9/Θ , 1ο Νεάπολης από 8/Θ σε 9/Θ , Λουτρού από 6/Θ σε 7/Θ ,1ο Δάφνης από 3/Θ σε 4/Θ , Ξηροπηγάδου από 5/Θ σε 6/Θ ,5ο Ναυπάκτου από 6/Θ σε 7/Θ ,Αγίου Νικολάου από 4/Θ σε 5/Θ ,2ο Βόνιτσας από 6/Θ σε 7/Θ , 1ο Βόνιτσας από 9/Θ σε 10/Θ , και Αστακού από 10/Θ σε 12/Θ.
Υποβιβασμός:Λόγω μείωσης μαθητικού δυναμικού προτείνεται για υποβιβασμό τα Δημοτικό Σχολείο Σκουτεράς από 3/Θ σε 2/Θ, Νέας Αβόρανης από 4/Θ σε 3/Θ ,Χρυσοράχης από 2/Θ σε 1/Θ , Σπάρτου από 3/Θ σε 2/Θ ,Κάτω Μακρυνούς από 5/Θ σε 4/Θ και Μύτικα από 6/Θ σε 5/Θ .
Συγχωνεύσεις: Προτείνεται η συγχώνευση του 1/Θ Δ.Σ. Πλατάνου Καλυβίων με το 4/Θ Δ.Σ. Καλυβίων. Η μεταφορά των μαθητών προτείνεται να γίνει με ΤΑΞΙ διότι η χιλιομετρική απόσταση των δύο Δημοτικών Σχολείων είναι αρκετά μικρή. Το νέο Δημοτικό Σχολείο θα ονομάζεται 4/Θ Δ.Σ. Καλυβίων.
Καταργήσεις: Λόγω αναστολής λειτουργίας προτείνονται οι παρακάτω καταργήσεις των Δημοτικών Σχολείων 1/Θ 7ο Δ.Σ. Μεσολογγίου,1/Θ Δ.Σ. Περιθωρίου ,Δ.Σ. Κλεισορευμάτων 1/Θ Δ.Σ. Προδρόμου ,1/Θ Δ.Σ. Πετρώνας ,1/Θ Δ.Σ. Πτελέας και 1/Θ Δ.Σ. Τρίκλινου.
Λόγω ελάχιστου αριθμού μαθητών προτείνονται οι καταργήσεις των Δημοτικών Σχολείων1/Θ Δ.Σ. Ανάληψης,1/Θ Δ.Σ. 2ο Μυρτιάς, 1/Θ Δ.Σ. Περιστερίου και 1/Θ Δ.Σ. Περατιάς .
Σύμφωνα με τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας «Η εισηγητική αυτή πρόταση στηρίζεται επίσημα σε ακριβή στοιχεία των Σχολικών Μονάδων, που έχουν σχέση με τον αριθμό των μαθητών και την κτιριακή υποδομή, στις χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ οικισμών, χωριών και πόλεων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, στη χρονική διάρκεια κάλυψης των διαδρομών, στον τρόπο μετακίνησης των μαθητών αλλά και στα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια για κάθε περιοχή ξεχωριστά.»

διαβάστε εδώ αναλυτικά την πρόταση και όσον αφορά τα νηπιαγωγεία http://dipe.ait.sch.gr/files/metaboles_sxolikwvn_monadwn.doc

Δεν υπάρχουν σχόλια: