Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Σενάρια για την επόμενη μέρα...

Ενάμιση χρόνο μετά τις βουλευτικές εκλογές και τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, η οικονομική κρίση και το ρευστό πολιτικό σκηνικό, άρχισαν σιγά σιγά να πυροδοτούν τα σενάρια σχετικά με την επόμενη μέρα στο κυβερνών κόμμα. Σε δημοσίευμά του σήμερα το ΘΕΜΑ αναφέρεται στους φερόμενους ως μνηστήρες για την ηγεσία του Κινήματος, κάνοντας ουσιαστικά λόγο για δύο ταχύτητες στελεχών.


Συγκεκριμένα, μιλάει για δύο τριάδες που έχουν δημιουργηθεί, ήτοι για 6 πρόσωπα που σε κάθε περίπτωση βλέπουν με θετικό μάτι την προοπτική της διαδοχής του Γιώργου Παπανδρέου ή της συμμετοχής τους στη διαμόρφωση των εσωκομματικών ισορροπιών, χαράσσοντας ήδη από τώρα ο καθένας με τον τρόπο του τη στρατηγική του για την επόμενη μέρα.

Στην πρώτη εξ αυτών συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα των Εαυάγγελου Βενιζέλου, Χρήστου Παπουτσή και Άννας Διαμντοπούλου, ενώ η δεύτερη περιλαμβάνει τους Ανδρέα Λοβέρδο, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Γιάννη Ραγκούση. Για κάθε ένα από τα προαναφερθέντα πρόσωπα αναφέρει και τους πολιτικούς που πρόσκεινται ή καλύτερα διάκεινται φιλικά στο ενδεχόμενο μιας από τις παραπάνω υποψηφιότητες.

Όσον αφορά τους Αιτωλοακαρνάνες βουλευτές το εν λόγω ρεπορτάζ εντάσσει τους Θάνο Μωραϊτη και Ανδρέα Μακρυπίδη στην ομάδα Παπουτσή, ενώ για τη Σοφία Γιαννακά αναφέρει ότι «είναι κοντά στον Α. Λοβέρδο, έχοντας ανοιχτό δίαυλο και με τον κ. Χρυσοχοϊδη».

Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε από τώρα για τις προθέσεις των βουλευτών στο ενδεχόμενο της επόμενης μέρας. Τα περί στήριξής τους σε κάποιο πρόσωπο ίσως είναι επισφαλή την παρούσα φάση. Όσον αφορά τους δελφίνους, απ τη στιγμή που μια εφημερίδα όπως το ΘΕΜΑ προβαίνει στη δημοσίευση αυτού του ρεπορτάζ, μας προϊδεάζει ότι η όρεξη για κάποιους εξ αυτών έχει ήδη ανοίξει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: