Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Οι προτάσεις του Αγρινίου στον Απ.Κατσιφάρα

Στη χθεσινή σύσκεψη για το ΕΣΠΑ

«Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο, ούτε έχουμε το περιθώριο να χαθούν πολύτιμοι πόροι για την ανάπτυξη της Περιφέρειας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας χθες το μεσημέρι στη συνάντηση εργασίας που είχε στο Μεσολόγγι με τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Στη διάρκειας δυόμισι ωρών συνάντηση έγινε μια πρώτη καταγραφή έργων που παρουσιάζουν ωριμότητα ή βρίσκονται στη φάση της ωρίμανσης και μπορούν να προωθηθούν για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. «Πρέπει να δούμε βήμα βήμα, έργο έργο ποια ωριμότητα υπάρχει και αναλόγως να κινηθούμε», είπε ο κ. Κατσιφάρας προσθέτοντας, παράλληλα, ότι στόχος της αιρετής περιφερειακής αρχής είναι η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών προγραμμάτων, από το ΕΣΠΑ ως το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τα Τομεακά Προγράμματα των Υπουργείων, το Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας και τον νέο αναπτυξιακό νόμο.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Πολιτικής Γιώργος Αγγελόπουλος, οι επτά Δήμαρχοι του νομού καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι .Ακόμα, συμμετείχαν στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής και της Γενικής Διεύθυνσης Προγραμματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Αναφορικά με το δήμο Αγρινίου στη συνάντηση ο δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός ζήτησε την προώθηση των διαδικασιών για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και κατ’ επέκταση του Αγρινίου με το Πλατυγιάλι και για τον οδικό άξονα Αγρίνιο – Καρπενήσι. Έθεσε το ζήτημα της επιτάχυνσης των αρδευτικών έργων μέσω του προγράμματος Αλέξανδρος Μπαλτατζής και την ανάγκη μέσω του ειδικού προγράμματος JESSICA την εξασφάλιση πόρων για το δημοτικό πάρκο Αγρινίου και την μετατροπή των καπναποθηκών Παπαστράτου στο νέο δημαρχείο. Φυσικά έθεσε επί τάπητος την ανάγκη ανέγερσης νέων σχολικών μονάδων ενώ επεσήμανε την ανάγκη εκπόνησης διαχειριστικού σχεδίου για τη λίμνη Τριχωνίδα και υλοποίησης του τοπικού αναπτυξιακού προγράμματος για την Αιτωλοακαρνανία για το οποίο έχει δεσμευτεί ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: