Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Aνακοίνωση της ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας

Συνεδρίασε την Τετάρτη 10 Ιουνίου το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτωλ/νίας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρος Παναγιώτης Ράπτης, ενημέρωσε τους Συμβούλους για τα αποτελέσματα της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και που ασχολήθηκε με σοβαρά θέματα του κλάδου, όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό και την οικονομική κρίση που πλήττει σε μεγάλο βαθμό τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Το Δ.Σ. εξέφρασε και πάλι την διαμαρτυρία του για την απαράδεκτη πρόταση της διοίκησης του Ο.Α.Ε.Ε. για αύξηση των εισφορών κατά 6% και κατά 13% στον κλάδο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Στα τρέχοντα θέματα που συζητήθηκαν στη συνέχεια, έγινε γνωστό πως σύντομα θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση στο Αγρίνιο, ο απολογισμός των σεμιναρίων που έγιναν για τους επαγγελματίες του νομού το προηγούμενο διάστημα και που αφορούσαν στην εκπαίδευση σε Η/Υ, κοστολόγηση, νέες τεχνολογίες, καθώς και άλλα κλαδικά σεμινάρια.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η MARC για λογαριασμό του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων (ΙΜΕ) της ΓΣΒΕΕ, και πού είχε σαν σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις αυτήν την περίοδο, καθώς και την απήχηση και αξιολόγηση των προτάσεων της ΓΣΕΒΕΕ. Στην πανελλαδική έρευνα, συμμετείχαν 1.010 επιχειρήσεις, εκ των οποίων 40 μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Αιτωλ/νίας και τα βασικά της συμπεράσματα είναι:

· Η μείωση του τζίρου, η έλλειψη ρευστότητας και η αύξηση του χρόνου είσπραξης οφειλών αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα των μικρών επιχειρήσεων εξαιτίας της διεθνούς, αλλά και εγχώριας οικονομικής κρίσης.

· Οι μικρότερες επιχειρήσεις αντιστέκονται στο ενδεχόμενο των απολύσεων και προτιμούν μέτρα επιδότησης του κόστους εργασίας και όχι μέτρα διευθέτησης του χρόνου εργασίας.

· Κλίμα απογοήτευσης στην αγορά, το οποίο επιτείνεται από τα ανεπαρκή μέτρα της Κυβέρνησης, που εκτιμάται ότι ευνοούν μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις.

· Μεγάλη ανασφάλεια, ως προς το παρόν και το μέλλον των συντάξεων και της υγειονομικής περίθαλψης των ελεύθερων επαγγελματιών, που επηρεάζει την ανάληψη επενδυτικών πρωτοβουλιών.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΝΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΟΥΚΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΗΜΕΝΣ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΠΩΣ...ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ. ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ. ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η "ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ";
ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΓΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ;
ΠΟΣΑ ΜΕΛΗ ΕΧΕΙ;
ΠΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ;