Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Επεισόδιο χθες στο κέντρο του Αγρινίου

Επεισόδιο σημειώθηκε χθες στις αρχές της οδού Παπαστράτου , όπου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Μ-Λ ΚΚΕ Σωκράτης Ζαραβίνας, δέχτηκε επίθεση από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια ο κ. Σωκράτης Ζαραβίνας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου όπου και νοσηλεύτηκε.
Τέτοια γεγονότα είναι καταδικαστέα και απορριπτέα από το σύνολο των πολιτών. Από κει και πέρα σίγουρα αυτά δεν μπορούν να αποτελούν εφαλτήριο ώστε να χαρακτηρίζονται πολιτικά κόμματα η παρατάξεις. Εκφράσεις νοσηρών περιστατικών βίας κυκλοροφορούν σε διάφορες εκφάνσεις κοινωνικής έκφρασης ( πολιτική, αθλητισμός κ.α.). Πολλές φορές βρίσκουν "στέγη" στη κοινωνική έκφραση. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι η εκάστοτε νοσηρή συμπεριφορά υιοθετείται από μια κοινωνική, πολιτική ή αθλητική ομάδα. Οι τελευταίες φέρουν ευθύνες αν και εφόσον ΔΕΝ τα καταδικάσουν έμπρακτα και με ειλικρίνεια όχι μόνο με μια απλή ανακοίνωση αλλά και με τη καθημερινή τους δράση..και όχι "τύποις"

Αυτή κατά την άποψη μας είναι η διάσταση του θέματος. Φαινόμενα βίας πρέπει ( και) βρίσκουν την απόρριψη και την κοινωνική κατακραυγή. Και μια πτυχή αυτής είναι να τοποθετούνται στην σωστή τους διάσταση, ώστε να μη ρίχνουμε από μόνοι μας ως κοινωνία "λάδι στη φωτιά".

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eftixws pou oi anthrwpoi pou thewroun to eafto tous "aristero" einai athrwpistes, enantia stin via kai enantia stis fasistikes logikes....

Ανώνυμος είπε...

ΑΧ ρε κακομοιρε Σωκρατη..με τους "δημοκρατες" και "αντιφασιστες" του συριζα τολμησες να τα βαλεις;;;;

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ δεχόταν επίθεση από μέλος άλλου κόμματος; Καταρχήν θα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο μέχρι την Κυριακή με "σοβαρές κακώσεις", θα κατέβαινε ο Βαλιανάτος με την ακολουθία του στο Αγρίνιο να τον στηρίξει και στα κανάλια οι συριζίτες θα μας ζαλίζανε τα ούμπαλα με το "φασιστικό παρακράτος του Αγρινίου"!

Ανώνυμος είπε...

Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ για να σας δέρνουν καταμεσίς στο δρόμο...

Ανώνυμος είπε...

ο Βαλιανάτος θα κατέβαινε να τον στηρίξει ή για να φάει καμμία?

Ανώνυμος είπε...

Ρε 7:51, όλο και κάτι θα τον κερνούσαμε, ξένος άνθρωπος είναι...

Ανώνυμος είπε...

provokatoriki dimosieysi.val tous na lene ,(a tsakononte metaksi tous ta koummoynia......)les kai episodia p.x. me onnedites(metaksi tous h me pasokous-loipes parataxeis,kinimata )den simeiononttai pote....Edw oi (akro)dexioi bgazoun maxairia gia plaka ....Prepei na mas provlimatisei ligo to gegonos oti an kai symbainoyn (kai sto agrinio) polla tetoia peristatika kai poly pio sovara ,sto blog den exei akoustei to paramikro...

Ανώνυμος είπε...

9:47 εδώ δε μιλάμε για το κλασικό προεκλογικό ξύλο μέσα στα καφενεία. Και δεν ξεχνάμε ποια κομματική τοποθέτηση που είχαν παλιότερα θύτης και θύμα και ποια έχουν τώρα. Αμαρτωλές ενδοοικογενειακές ιστορίες αριστερής αλληλεγγύης.

Ανώνυμος είπε...

τους έφαγε η μαρμάγκα του Αγρινίου.
Φασισιτες έρχονται κρεμάλες.

Ανώνυμος είπε...

@1:47

γελάει καλύτερα όποιος στο τέλος ΔΕΝ κρεμαστεί...

Ανώνυμος είπε...

katse kala 1:47 giati eimaste laos etsi kai katevoume stous dromous kai poios sas glytwnei meta!

Ανώνυμος είπε...

Δε σας χάλασε ροζ φασιστάκια η νίλα που πάθατε στις εκλογές! Να δω τώρα με τι αέρα θα υπερασπίζετε τα αναρχίδια και τους γκέουλες. Έφτασε η βρώμα σας στην κοινωνία. Ούστ!!

Ανώνυμος είπε...

Φασιστοειδη τουτ συριζα ουστ

Ανώνυμος είπε...

φασιστοειδη του ΣΥΡΙΖΑ ουστ

Ανώνυμος είπε...

1:47 παιδι μου δεν ξερεις να κανεις προσθεση?
για την πλακα τους πηγανε οι δεξιοι να ψηφισουν χτες και επιασαν 40% (μαζι με ΛΑΟΣ) και με συσπειρωση του κωλου!
Δηλαδη αμα μαζευτουνε ποσο θα πανε?
Το Πασοκ αυτο ειναι, δεν παει παραπανω, ειχανε πανω απο 90% συσπειρωση.Τα ιδια ποσοστα με το 2004 και χειροτερα! Ηθελα να ηξερα τι σκατα πανηγυριζουνε αφου μεχρι και τα στελεχοι τους χτες κουμπουμενα ηταν! τι να πουνε και αυτοι στον κοσμο τους? οτι εχουμε εναν βλακα για αρχηγο?
Σε ολοι στην ευρωπη κυριαρχισε η κεντροδεξια!

Ανώνυμος είπε...

ZOYRLOMANDYA KAI STOYS DYO !

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΥΒΡΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΩΝ ΑΥΓΩΝ ΜΟΜΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ ΘΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΓΛΩΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΙΛΑΤΕ
ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΟΠΟΥ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ Η ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΑΤΕ ΤΡΥΚΑΚΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΑΜ..ΣΙ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΥΑΛΟ

ΝΕΟΝΑΖΙ-ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΤΕ

Ανώνυμος είπε...

3:15 αλλα μας λέτε όταν σας κουρεύουμε! :-)

Ανώνυμος είπε...

KAI META ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΕΙΔΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΥΝΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΥΛΑΣ ΤΩΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΟΗΘΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΛΥΤΟΙ
ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΟΥ ΥΒΡΙΔΙΟ

Ανώνυμος είπε...

Θα 'θελες να έχουμε τη δική σας χούντα οικολογικό και ροζ φασιστάκι, γι' αυτό προκαλείς και απειλείς ξανά και ξανά. Όταν όμως τα βάζετε με τον απλό κόσμο της κάθε γειτονιάς που έχει αηδιάσει τις πρακτικές και τον εκφοβισμό σας και τον τρώτε, κρύβεστε σαν τα σκουλήκια και φαντάζεστε συνομωσίες. Τρια ενδεικτικά μέρη θα αναφέρω: Αμάρυνθος - Γιάννενα και (πολύ πρόσφατα) Αγ. Παντελεήμονας. Εκεί φάνηκαν τα κότσια σας και το πόσο κοντά στο λαό είστε. Τα υπόλοιπα τ' ακούμε βερεσέ. Μέχρι να βάλετε μυαλό λοιπόν φορέστε το τσίγκινο που σας πάει και γράψτε κανένα σύνθημα στους τοίχους. Μόνο για τέτοια είστε.
... μλγρ88

Ανώνυμος είπε...

otan to tetarto raix xanavadisei tote tha einai arga gia ola ta gayanarxokoumounistakia!
koimhthite pros to paron emeis erxomaste!!