Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Δηλώσεις Αιτωλοακαρνάνων για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.


Zητήσαμε από δημόσια πρόσωπα του νομού μας που ανήκουν σε κάποιο από τα 6 κόμματα της ευρωβουλής να μας σχολιάσουν τα αποτελέσματα της 7ης Ιουνίου, εστιάζοντας κυρίως στον αντίκτυπο που είχαν στην Αιτωλοακαρνανία. Σας παραθέτουμε ακολούθως τις απαντήσεις που έδωσαν στο agrinionews. Να αναφέρουμε ότι η σειρά των δηλώσεων τοποθετείται στην εν λόγω ανάρτηση με βάση την αντίστοιχη των κομμάτων στις Ευρωεκλογές.


Μωραϊτης Θάνος (Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ-Βουλευτής Αιτωλ/νίας)
Η νίκη του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου και στην Αιτωλοακαρνανία είναι καθαρή και μεγάλη. Η διαφορά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στο Νομό υπερέβη την πανελλήνια. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό είναι ότι το ΠΑΣΟΚ νίκησε σε 26 από τους 29 Δήμους. Ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής στο Νομό. Ούτε οι επικοινωνιακές φιέστες, ούτε οι ρουσφετολογικές φρούδες υποσχέσεις κατάφεραν να αλλάξουν την εικόνα της εκλογικής κατάρρευσης της ΝΔ. Οι Αιτωλοακαρνάνες όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού ζητούν αλλαγή πορείας για την χώρα. Από το ΠΑΣΟΚ οι πολίτες απαιτούν να συνεχίσουμε να καταθέτουμε προτάσεις, λύσεις για τα προβλήματα του τόπου. Αυτό και θα κάνουμε με υπευθυνότητα. Οι ευρωεκλογές τελείωσαν με καθαρή, μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ. Χωρίς πανηγυρισμούς και αλαζονεία συνεχίζουμε την προσπάθεια για την νίκη στις εθνικές εκλογές αλλά κυρίως για να κτίσουμε μια ισχυρή κοινωνική συμμαχία που θα στηρίξει τις τομές και τις μεταρρυθμίσεις της αυριανής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που έχει ανάγκη ο τόπος.

Μαγγίνας Βασίλης (Πρώην Υπουργός Εργασίας-Βουλευτής ΝΔ Αιτωλ/νίας)
Οι πολίτες εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους απέναντι στην Κυβέρνηση, αλλά και στο πολιτικό σύστημα γενικότερα με δεδομένη την πρωτοφανούς εκτάσεως για τα εκλογικά μας δεδομένα, αποχή.
Οι φίλοι της ΝΔ είναι σε μεγάλο βαθμό θυμωμένοι μαζί μας και αυτό εκφράστηκε με την αρνητική τους στάση σε πανελλαδική βάση.
Τα πράγματα στην Αιτωλοακαρνανία πήγαν καλύτερα σε σχέση με τους άλλους δύο νομούς της Περιφέρειάς μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ικανοποιητικά.
Θέλω τέλος να επισημάνω, ότι το ΠΑΣΟΚ που ασφαλώς επέτυχε να κατακτήσει την πρώτη θέση δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει τους στόχους του. Ούτε για δημοψήφισμα επρόκειτο όπως διακήρυσσε, αφού η αποχή έφτασε το 50%, ούτε κατάφερε να έχει μια μεγάλη απόσταση-όση περίμενε- από τη ΝΔ.
Από μας εξαρτάται πλέον, με τη στάση και τις πολιτικές μας να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη της.


Μωραϊτης Νίκος (Βουλευτής ΚΚΕ Αιτωλ/νίας)
Για το ΚΚΕ το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών κρίνεται θετικό, αφού διατήρησε τις δυνάμεις του σημειώνοντας μάλιστα μικρή αύξηση. Το ποσοστό αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς την πρωτοφανή επίθεση που δεχθήκαμε όλο αυτό τον καιρό και στην οποία αντισταθήκαμε με δύναμη. Μια επίθεση που προκλήθηκε από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ιδίως από τον κ. Πάγκαλο που βρισκόταν σε εντεταλμένη υπηρεσία, αλλά και από τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ τον κ. Καρατζαφέρη. Όσον αφορά την Αιτωλοακαρνανία το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί πλήρως, καθώς ανεβάσαμε τα ποσοστά μας μία και πλέον μονάδα σε σχέση με τις εκλογές του 2007. Βέβαια, το γεγονός της αυξημένης αποχής μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Ας συνειδητοποιήσουμε ότι δεν πρόκειται για πολιτική πράξη, αλλά για μια πράξη που διευκολύνει το κατεστημένο. Στην ουσία πρόκειται για μια στοχευμένη επιλογή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και των ΜΜΕ. Το ΚΚΕ από την επομένη των εκλογών βρίσκεται και πάλι στο χώρο εργασίας, προκειμένου να αποκρούσει τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η Ε.Ε. Και στην Αιτωλοακαρνανία σκοπεύουμε να έρθουμε πιο κοντά στους νέους κυρίως ανθρώπους και να αφουγκραστούμε τα προβλήματά τους. Ας καταλάβουμε ότι η μοιρολατρία δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση.

Eλευθερίου Σπύρος (Πρόεδρος Ν.Ε. ΛΑΟΣ Αιτωλοακαρνανίας-Υποψήφιος Ευρωβουλευτής)
Η Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Αιτ/νίας , αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου 2009 , αισθάνεται κατ’ αρχήν την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους Αιτωλοακαρνάνες που έδειξαν εμπιστοσύνη και τίμησαν με την ψήφο τους τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό .
Κατ’ αυτόν τον τρόπο το κόμμα πέτυχε υπερδιπλασιασμό του ποσοστού , τόσο σε τοπικό , όσο και σε Πανελλήνιο επίπεδο .
Πολύ ευχάριστο αποτέλεσμα του αυξημένου ποσοστού είναι η εκλογή δύο Ευρωβουλευτών .
Τα αυξημένα ποσοστά , μαζί με τα συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης , επιβάλλουν και συμπεριφορές αυξημένης ευθύνης απέναντι σε όλους τους συμπολίτες μας .
Από σήμερα, καλώ σε υπεύθυνη και σοβαρή δουλειά , όλα τα Μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής καθώς και όλα τα Κομματικά Στελέχη , Οπαδούς και Φίλους του κόμματος , απ’ άκρη σ’ άκρη στον δυστυχώς « τελευταίο σε ανάπτυξη , και με πληθώρα οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων » , Νομό της χώρας .


Καραγκούνης Σταύρος (Μέλος Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων του Συνασπισμού)
Είναι η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση που ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει αυξητικές τάσεις στα ποσοστά του στον νομό μας. Ο κόσμος έχει βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ στην καθημερινή πολιτική του πραγματικότητα. Ξεπερώντας το σύνδρομο της «οικογενειακής» ψήφου που επικρατεί στον νομό μας, νέοι άνθρωποι αγκάλιασαν τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας την μόνη δύναμη, που στέκεται απέναντι στο διεφθαρμένο και ξεπερασμένο πολιτικό σύστημα. Η πολιτική επιστρέφει. Μαζί της και η αριστερά. Η νέα αριστερά.

Φούντας Στέλιος (Μέλος Πολιτικής Κίνησης Οικολόγων Πράσινων Νομού Αιτ/νίας)
Για τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ-ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ η αποτίμηση δεν είναι ποσοτική αλλά ποιοτική. Οι πολίτες με την ψήφο τους εξέλεξαν τον πρώτο πράσινο Έλληνα ευρωβουλευτή. Το εκλογικό αποτέλεσμα των Οικολόγων Πράσινων στηρίχτηκε σε ένα ρεύμα συνειδητής ψήφου για την καθιέρωση του πράσινου πολιτικού πόλου στην χώρα μας. Το ρεύμα αυτό συναντήθηκε και το κλίμα διάχυτης κοινωνικής δυσαρέσκειας, που τελικά εκφράστηκε κυρίως με την πρωτοφανή αποχή από τις εκλογές. Οι Οικολόγοι Πράσινοι πέτυχαν όλους τους στόχους τους εξασφαλίζοντας μια μεγάλη αύξηση του ποσοστού τους σε σχέση με τις εκλογές του 2007, αλλάζοντας την πολιτική ατζέντα, αναγκάζοντας όλα τα κόμματα να υιοθετήσουν πράσινες πολιτικές έστω και στα λόγια. Οι πολίτες ,που άλλωστε είναι και η δύναμή μας, να μελετήσουν τις θέσεις των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ-ΠΡΑΣΙΝΩΝ και να συμμετέχουν στην προσπάθεια για αλλαγή της πολιτικής ατζέντας , για αλλαγή του πολιτικού κλίματος.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με το Στέλιο Φούντα σε αυτό που λέει για την ποιότητα και την ποσότητα.Διαφωνώ όμως με το κόμμα του, το οποίο το θεωρώ μια φούσκα.Θα καταλάβετε τι εννοώ όταν δείτε τα ποσοστά τους στις Εθνικές εκλογές που θα γίνουν πλέον σίγουρα τον Οκτώβριο.Ο Καραμανλής σιγά μην αντέξει.Ο κόσμος απαιτεί αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στη χώρα.

Ανώνυμος είπε...

Ακομη με τα πολιτικα ασχολειστε???

Ανώνυμος είπε...

nd telos!!!!

Ανώνυμος είπε...

12:53 me ton giwrgakh? plaka kaneis e?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ Μαγγίνα,
Το θέμα είναι ότι δεν μπορείτε πλέον να αντιμετωπίσετε με επιτυχία όλα αυτά τα προβλήματα-σκάνδαλα που έχουν κάνει την εμφανισή τους από την στιγμή που κυβερνήσατε τούτον τον τόπο!!!Πλέον ελπίζω στον Σοσιαλισμό!!!

agrinionews είπε...

Πάγια τακτική του blog μας είναι να μην επιτρέπουμε προσωπικούς χαρακτηρισμούς και σχολιασμούς που αφορούν άλλους διαχειριστές ιστολογίων, μέσα από τους οποίους θίγεται η αξιοπρέπεια του ατόμου. Επίσης, δεν επιθυμούμε η συζήτηση να μετατοπίζεται σε άλλο θέμα από αυτό που θίγεται κάθε φορά σε μια ανάρτηση. Αυτά τα αναφέρουμε διότι λάβαμε σχετικά σχόλια από αναγνώστες μας τα οποία φυσικά και δεν δημοσιεύσαμε.

Ανώνυμος είπε...

Έχει ψωμί το εμπόριο πατριωτισμού!! και ως γνήσιοι 'ΟΡΘΌΔΟΞΟΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΊ" ΠΕΡΙΦΈΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΓΉ ΤΟΥ1.000.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΈΔΩΣΕ ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ. ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΆΛΛΩΣΤΕ.."ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΣΑΣ!!"
ΤΟ ΑΛΛΟ :"ΝΑ ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΙ ΠΟΕΊ Η (ΑΚΡΟ) ΔΕΞΙΑ ΣΑΣ .." ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΜΩΑΜΕΘ!!

Συζητήσεις
Τετάρτη 26 Απριλίου 2006 - Βρυξέλλες Έκδοση ΕΕ

7. Ονομασία αντιπροσωπείας: βλ. Συνοπτικά Πρακτικά



Πρόεδρος. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στη συνεδρίασή της στις 6 Απριλίου η Διάσκεψη των Προέδρων δέχθηκε το αίτημα της Αντιπροσωπείας για τις Σχέσεις με το Ιράν σχετικά με την αλλαγή της ονομασίας της σε Αντιπροσωπεία για τις Σχέσεις με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.

Αν δεχθούμε αυτή την πρόταση, ουσιαστικά τροποποιούμε ένα από τα ψηφίσματα του Κοινοβουλίου, το ψήφισμα που ορίζει τις ονομασίες των αντιπροσωπειών για τις σχέσεις με τρίτες χώρες. Αυτό που χρειαζόμαστε επομένως είναι να μην αντιτεθεί κανείς σε αυτή την πρόταση. Αν δεν αντιτεθεί κανείς, η ονομασία αυτής της αντιπροσωπείας θα αλλάξει όπως υπέδειξα.





Paulo Casaca (PSE). – (PT) Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να εκφράσω την πλήρη αντίθεσή μου σε αυτή τη μεταβολή, η οποία ισοδυναμεί με παθητική υποχώρηση στις απαιτήσεις του νέου Προέδρου του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία γι’ αυτή την πράξη, η οποία έρχεται σε πλήρη ασυμφωνία με την παράδοση του Κοινοβουλίου. Ως εκ τούτου, διαμαρτύρομαι και θέλω να καταγραφεί η έντονη αντίθεσή μου ως προς την απόφασή σας.





Πρόεδρος. Επιθυμεί να παρέμβει άλλος; Αν και ειλικρινά, ένας ομιλητής είναι αρκετός...





Γεώργιος Καρατζαφέρης (IND/DEM). – Κύριε Πρόεδρε, πρέπει να σεβόμαστε τις αρχές της κάθε χώρας. Ανεξαρτήτως, αν αυτή η χώρα είναι φιλική, λιγότερο φιλική ή περισσότερο φιλική, αυτή η χώρα έχει αποφασίσει μια ονομασία. Δεν μπορούμε παρά να σεβαστούμε την ονομασία αυτής της χώρας. Τα άλλα –νομίζω το αντιλαμβάνεται ο καθένας– δεν είναι δημοκρατικά, είναι ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά μιας χώρας. Όπως και εάν επιθυμεί αυτή η χώρα να αποκαλείται, οφείλουμε να το σεβαστούμε.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω, ότι ο ελληνικός λαός με την εκλογική του συμπεριφορά κατέστησε σαφές ότι ΔΕΝ θέλει στην εξουσία τον Bravogiorgo!

Οπότε, κι αν γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο ο Bravogiorgo ΔΕΝ βλέπει αυτοδυναμία!

προβλέπω ότι μετά από πολλαπλές εκλογές τελικά θα έχουμε σταθερή κυβέρνηση κατά την άνοιξη με πρωθυπουργό το Σαμαρά και αρχηγό ΠΑΣΟΚ το Βαγγέλα Βενιζέλο.

(αυτή είναι η ετυμηγορία των ευρωεκλογών!)

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω εν μέρη με τον/την 5:19 αλλά με την διαφορά πρωθυπουργό τον Βενιζέλο και αρχηγό αντιπολίτευσης τον Σαμαρά!!Οχι και να γίνει πρωθυπουργός όμως...
Αχ κρίμα το Ντοράκι το φάγανε τα γαλάζια παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

καλα ρε 5:19 σε δημοτικο εισαι??
το οτι εδωσε 4,4 ο λαος μπροστα το πασοκ και το οτι πηρατε τα χειροτερα ποσοστα εδω και δεκαετιες το μεταφραζεις οτι θα σας δοσει τη νικη στις εκλογες??
η διαφορα στις εκλογες θα ειναι σαφως μεγαλυτερη. Εκει ο λαος θα μπορει να σας διωξει δεν υπαρχει περιπτωση να παει για μπανιο..

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΜΑΓΓΙΝΑ.ΩΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟ Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ.ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕ ΒΓΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΧΕΛΩΟΥ ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΩΜΙΚΟ ΤΟΙΧΟ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

απο τουσ υπολοιπους ζητησες και δεν απαντησαν δεν το διευκρινιζεις