Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Τον Ιούλιο σε λειτουργία η ΜΕΘ;



Όπως έγινε ήδη γνωστό η Καρδιολογική Κλινική στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου επαναλειτούργησε τη Δευτέρα, έπειτα από 15 ολόκληρους μήνες! Μάλιστα ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς τόνισε ότι για την εύρυθμη λειτουργία του εν λόγω νοσοκομείου σύντομα θα έχουμε τη σύσταση του οργανισμού του, γεγονός που πέραν όλων των άλλων θα αυξήσει την απασχόληση με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Βέβαια εμείς, δίχως να θέλουμε να χαρακτηριστούμε ως τοπικιστές, περιμένουμε και μιαν άλλη λειτουργία (και όχι επαναλειτουργία) που αφορά το Νοσοκομείο της πόλης μας. Πρόκειται για την περιβόητη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που τείνει να καταντήσει σαν το γιοφύρι της Άρτας! Τα νέα όμως αυτή τη φορά, σύμφωνα με την εφημερίδα ''Παναιτωλική'' είναι ευχάριστα. Συγκεκριμένα, στη στήλη ''Παναιτωλικά'' της σημερινής της έκδοσης αναφέρονται τα ακόλουθα επί του θέματος :

''Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Αγρίνιο, είναι έτοιμη να λειτουργήσει πολύ σύντομα. Γιατροί και εκπαιδευμένο προσωπικό υπάρχουν πλέον ενώ στα μηχανήματα γίνονταν συντηρήσεις και δοκιμαστική λειτουργία. Κατά την διοίκηση, η ΜΕΘ θα λειτουργήσει μέσα στον Ιούλιο. Βέβαια δεν θα πρέπει να πανηγυρίζουμε κιόλας εάν αναλογιστούμε πως η Μονάδα «περιμένει» να λειτουργήσει εδώ και πολλά χρόνια, κάτι που δεν έγινε λόγω έλλειψης προσωπικού. Και αυτή η κατάσταση κόστισε σε ζωές... ''

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΡΕΛΗ ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ.

Ανώνυμος είπε...

Κρατάτε μικρό καλάθι. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα του Νοσοκομείου είναι τεράστιες.