Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Eπιστημονικό συνέδριο για τον Κωστή Παλαμά στο Μεσολόγγι.

Η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία (ΑΙ.ΠΟ.Ε.), υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας και σε συνεργασία με το τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, οργανώνει επιστημονικό συνέδριο στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου με την ευκαιρία των 150 χρόνων από τη γέννηση του Κωστή Παλαμά με θέμα : «Ο Κωστής Παλαμάς σήμερα. 150 χρόνια από τη γέννηση του».
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας την 19 και 20 Ιουνίου 2009 (έναρξη Παρασκευή 19/6 από ώρας 18.00 έως 21.00 και Σάββατο 20/6 από ώρας 09.00 έως 13.00 το πρωί και 17.30 έως 21.00 το βράδυ).
Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν 28 εισηγήσεις πανεπιστημιακών από τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων και άλλων ειδικών. Με τις εισηγήσεις αυτές θα επιχειρηθεί να φωτιστούν πλευρές του παλαμικού έργου και η θέση του σήμερα.
Το συνέδριο θα κλείσει με σύντομο θεατρικό δρώμενο για τον Παλαμά, του Ιδρύματος Τάκη Σινόπουλου και με την επιμέλεια του ποιητή κ. Κουτσουρέλη.

Για το Δ. Σ.
Ο Πρόεδρος: Παναγιώτης Ι. Κοντός
Ο Γενικός Γραμματέας: Γιάννης Β. Καρύτσας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας, Παναγιώτη Κοντό και στα υπόλοιπα μέλη για τη διοργάνωση του επιστημονικού αυτού συνεδρίου!1 Συγχαρητήρια και στους ομιλητές - εισηγητές!
Το Μεσολόγγι συνεχίζει και στις μέρες μας να είναι κοιτίδα πολιτισμού !!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΜΠΡΑΒΟ.