Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Έργα ύδρευσης στο Αγρίνιο

Σημαντικά έργα που αναβαθμίζουν την παροχή υπηρεσιών ύδρευσης της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, υλοποιεί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αγρινίου.
Συγκεκριμένα, χθές (Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009 ) υπογράφτηκε στο Δημαρχείο Αγρινίου η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών ύδρευσης - επέκταση και αναβάθμιση διυλιστηρίου ύδατος » , ενώ τέθηκε ήδη σε λειτουργία η νέα κεντρική δεξαμενή του δικτύου ύδρευσης στη θέση Άγιος Γρηγόριος.
Επιπλέον, σύντομα θα τεθούν σε λειτουργία δύο ακόμη νέες δεξαμενές. Η πρώτη δεξαμενή υψηλής ζώνης στη θέση Άγιος Γρηγόριος και η δεύτερη στη θέση Γκένοβα.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγρινίου και πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. κ. Παύλο Μοσχολιό οι στόχοι αυτών των παρεμβάσεων είναι η εξής:
«Ο πρώτος στόχος είναι να διασφαλιστεί η άριστη ποιότητα του νερού που διοχετεύεται στο δίκτυο για κατανάλωση, στόχος που επιτυγχάνεται μέσω της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου.

Ο δεύτερος στόχος έχει να κάνει με την ομαλοποίηση και εξισορρόπηση των πιέσεων κατά την διάρκεια των ωρών αιχμής στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται μέσω της κατασκευής νέων δεξαμενών σε τρία σημεία του δικτύου, διασφαλίζοντας έτσι πρόσθετες ποσότητες νερού, οι οποίες, στη συνέχεια, μπορούν να διοχετευτούν για κατανάλωση στο δίκτυο. Γίνεται αντιληπτό ότι η σημασία των έργων αυτών, που αποτελούσαν προγραμματική μας δέσμευση, είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη του Αγρινίου και την ευρύτερη περιοχή».

Ι) Αναβάθμιση διυλιστηρίου ύδατος

α)Προϋπολογισμός έργου 1.963.500€

β)Τεχνικά χαρακτηριστικά

Το έργο «Αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών ύδρευσης - επέκταση και αναβάθμιση διυλιστηρίου ύδατος» συνολικού προϋπολογισμού 1.963.500€ αφορά εργασίες που πρόκειται να εκτελεσθούν στον χώρο του διυλιστηρίου ύδρευσης που βρίσκεται στην θέση Σπολάϊτα.

Ειδικότερα στα πλαίσια αυτού του έργου θα εκτελεστούν οι παρακάτω εργασίες: Πρώτον θα γίνει αναβάθμιση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και ταυτόχρονα θα κατασκευαστούν νέα σύγχρονα συστήματα αυτοματισμών τηλεχειρισμού και τηλεπαρακολούθησης των εγκαταστάσεων. Θα κατασκευαστεί μια νέα δεξαμενή καθίζησης προκειμένου να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η ποιότητα του νερού που προορίζεται για κατανάλωση. Τέλος θα κατασκευαστεί ένα νέο σύγχρονο σύστημα απολύμανσης του νερού το οποίο θα διασφαλίζει την άριστη ποιότητα νερού το οποίο θα τροφοδοτεί το δίκτυο της πόλης.

ΙΙ) Κατασκευή νέων δεξαμενών Νερού

α)Προϋπολογισμός έργου 1.500.000€

β) Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των τριών νέων δεξαμενών νερού στο δίκτυο της πόλης του Αγρινίου. Οι τρεις αυτές νέες δεξαμενές αλλά και τα συνοδευτικά αυτών έργα είναι προϋπολογισμού 1.500.000€ περίπου. Κατασκευάστηκαν με αυτεπιστασία από την ΔΕΥΑΑ, περιορίζοντας έτσι σημαντικά το κόστος στις 565.000€ και εξασφαλίζοντας έτσι σημαντικούς πόρους για άλλα σημαντικά έργα. Οι δεξαμενές εντάσσονται προοδευτικά στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Αγρινίου και στόχος είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων πίεσης που εμφανίζεται κατά την διάρκεια των ωρών αιχμής κατανάλωσης σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης του Αγρινίου.

Οι τρεις αυτές δεξαμενές έχουν κατασκευαστεί ως εξής :

Η πρώτη που βρίσκεται δίπλα στον Άγιο Γρηγόριο είναι συνολικού όγκου 2.000μ3 και προβλέπεται να τροφοδοτήσει την δυτική περιοχή του δικτύου της χαμηλής ζώνης της πόλης.

Η δεύτερη δεξαμενή συνολικού όγκου 400 μ3 βρίσκεται πλησίον της πρώτης και προβλέπεται να τροφοδοτήσει το δυτικό μέρος της υψηλής ζώνης της πόλης.

Η τρίτη δεξαμενή συνολικού όγκου 200μ3 βρίσκεται στη θέση Γκένοβα και προβλέπεται να καλύψει τις ανάγκες των ανατολικών περιοχών της πόλης του Αγρινίου, οι οποίες εντάχθηκαν πρόσφατα στο σχέδιο πόλης.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ante na doume ti tha ginei kai me ayto to thema!!!to agrinio exei to perissotero nero sthn ellada kai pinoyme sxedon akatallhlo alla katalhllo gia mpanio!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ "ΠΑΙΖΕΤΑΙ" ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ (ΕΝ ΕΤΕΙ 2009!!!) ΚΑΙ ΣΤΗΝΕΙ ΣΟΟΥ ΜΕ ΤΑ "ΔΕΔΟΜΕΝΑ" ΜΜΕ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ -ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ- ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ. ΗΜΑΡΤΟΝ ΡΕ. ΗΜΑΡΤΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζοντας τον 9:39 πιστεύω οτι αυτές οι πραχτικές δεν είναι μόνο κακή αντιγραφή επικοινωνιακής πολιτικής της προηγούμενης εικοσαετίας αλλά αποδειξη μεγάλης ανασφάλειας κυρίως γιατί δεν έχουν πραγματική επαφή με τους πολίτες οι οποίοι στην πλειοψηφία τους θεωρουν οτι δεν κάνουν κάτι σημαντικό και τους το δείχνουν φάτσα-μπάλα σε κάθε ευκαιρεία.

Ανώνυμος είπε...

EPIMENOYME GIA SYNTRIBANI STHN PLATEIA RE !!!

Ανώνυμος είπε...

asxeto gia to sydtribani alla swsta to aneferes!!!kai oxi mono sydribani alla kai alla dentra pou na mhn mazeyoun poulia.akoy ekei mantarinies se plateia!!!eleos!!!ektos oti pernas kai kyndineyeis apo ta poulia kiai toys koutoulies toys(ksebrwmaei kiolas)!!!alla pes ok to ftiaxnoyn to sydribani nwmizeis oti ta katharizoyn pote!!!pote soy lew!!!oyte pagkakia tis prokophs tipota!!!meta anarwtiwmaste giati ta gianena pane poio mprosta!!!pia gianena edw alles mikres polhs einai poly pio prosegmenes!!!ayth h poly den exei katholoy prasino!!!sthn arta na deite pou exoun oloklhra synergia gia to prasino...kai shma katatethen exoyn prasinh polh!!!kati prepei na ginei giati mas blepw xamenoys!!!pws tha meinoyn oi foithtes edw?malysta meta apo proswpikh ereyna sto tmhma toy periballontos efygan fetos panw apo 20 atoma!!!kai ola egygan giati den toys arese h poly!!!kai oloi htan apo mikroteres poleis!!!